Reklama

Reklama

World War Dead: Rise of the Fallen

Trailer

Obsahy(1)

Bitva na Sommě byla jedním z největších krveprolití v dějinách válek. U příležitosti 100. výročí se vydává skupina filmařů a odborníků přímo na bitevní pole točit dokument do nechvalně proslulého Delville Wood, místa velkého krveprolití. Díky své senzacechtivosti uvolní kletbu dřímající po desetiletí v zákopech a chodbách pod bitevním polem. Z natáčení dokumentu se rázem stává boj o holý život, protože někteří padlí na bitevním poli ještě nedošli klidu... (Ombak▼Penari)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Skupinka dokumentaristov nakrúca šou na miestach prvej svetovej vojny, až kým ich v noci neprepadnú vojačikovia - zombíci, čo následne pokračuje naháňačkou v podzemných tuneloch. Odvtedy je to vlastne jeden veľký krik a zmätok. Typický, podpriemerný found footage, ktorý síce nebol úplne nesledovateľný (rozhodne lepší ako otrasný World of the Dead: The Zombie Diaries), asi už len preto, lebo tunely majú vždy niečo do seba, len zase celý film padá na hubu na fakte, že otravná dodrbaná preskakujúca ručná kamera oberie diváka o polovicu zážitku, a keď sa už má diať niečo poriadne, nie je dokopy nič vidieť. Zato debilných hádok medzi postavami si tam užijeme dostatok. Masky ušli, prvá polhodina dokonca navodzuje solídnu atmosférku (lesy, kostlivec v rieke, hmla), no keď sa už tí zombíci objavia, začína to byť čoraz otravnejšie. Navyše je to aj tak zbytočnosť - podobných "vydaní" tu už bolo neúrekom a omnoho lepších. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal!! Že film s tak prehnaným a nevďačným názvom, v najotrepanejšom hororovom subžánri (zombies) a v najneobľúbenejšom hororovom spracovaní (found footage) bude nakoniec nielen znesiteľný, ale aj celkom pekne natočený, miestami príjemne atmosférický a dokáže so všetkým tým klišé pracovať tak, že (aspoň) neirituje. Síce to dosť kolísalo a druhá polovica bola trochu chabšia než prvá, ale aj tak to považujem za celkom pozitívne prekvapko a tie slabšie 3* dám. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britský snímek „World War Dead: Rise of the Fallen“ zapadá do standardů found footage snímků a nijak z nich nevybočuje. I když je zde zajímavý historický podklad, který je shrnutý hned na začátku filmu a v podstatě není pro další dění až tak zásadní, tak v konečném důsledku už je to jen příliš frenetická zběsilá akce, kdy lidé vlastně jen pobíhají a případně umírají. A to je vše. Překvapivě nuda. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Já tomu ty tři hvězdy dám. Ono je to ve své podstatě takové sympatické, ale nedotažené. Nápad s bitevním polem z první světové a klaustrofobickými starými zákopovými tunely není vůbec marný. Sice nic extra nového (bunkry a tunely jsou v každém druhém military hororu i found footage), ale přeci jen prostředí bitevního pole dodá filmu na zvláštnosti. Nicméně i tady se z toho dalo vytřískat víc, na bitevních polích se určitě dají najít zajímavé lokality, ze kterých válka vysloveně čiší, tohle byla spíš jen bezejmenná louka a les. Bohužel jinak to jde celkem do kelu - zombie vojáci jsou klasicky tupí a pomalí a hrdinové před nimi prostě jen utíkají sem a tam. Roztřesení kamery a záměrné poruchy techniky jsou bohužel až příliš časté a zbytečně velké a opravdu to při sledování už hodně ruší. A hlavně se nedaří udržet napětí a už vůbec ne děsit. Lekačky jsou laciné a doba mezi tím, než se zase začne něco dít, příliš dlouhá. Řekl bych, že z toho šlo prostě vytřískat mnohem mnohem víc, ale na film se v zásadě nezlobím, docela fajn pokus. Ovšem i český Ghoul byl výrazně děsivější a napínavější. ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Podivnější pátrání po zombošech jsem snad v životě neviděl. Ono vlastně toho není moc k vidění. Prvních 40 minut divák kouká na pomatené běhení herců od nikud nikam a do toho se mu z reproduktoru valí zvuk "mrtvých" vojáků: "Uuuaaaa....!" Určitě se najde mnohem horší zombiefilm než byl tento, ale otázkou je... je lepší sračka než hrozná sračka. Bohužel lepší nebo horší stále je to sračka - 2% (dvě procenta dávám za poměrně slušný obal). ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama