Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z indonéské Surabaji vypluje loď naftařské společnosti Petrox, která míří k malému ostrůvku, slibujícímu nová bohatá ložiska ropy. Na palubu však pronikne černý pasažér, paleontolog Jack Prescott, který je přesvědčen, že na ostrůvku čeká na své objevení dosud neznámý živočišný druh. Cestou přibude na palubu také krásná trosečnice Dwan. Ta je po přistání u břehů ostrůvku unesena z lodi domorodci, kteří ji chtějí obětovat Kongovi, obrovské opici žijící za vysokou hradbou. Je zorganizována záchranná výprava, která se vydá do tajuplné části ostrova obývané podivnými tvory. Dívka je zachráněna, ale protože naděje naftařského bosse Wilsona se ukázaly jako liché, rozhodne se ziskuchtivý naftař King Konga ulovit a vydělat aspoň na něm, jako na ojedinělé atrakci. Přes varování Prescotta je gigantický op uspán a převezen do New Yorku. Při okázalé show se však rozběsní, utrhne se z řetězů, jimiž je spoután, zmocní se Dwan a prchá. Ničí při útěku vše, co mu přijde do cesty, aby nakonec skončil na střeše mrakodrapu v domnění, že dívku chrání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Je to určitě nadprůměrný snímek s dobrým příběhem a především úžasnými hereckými výkony! Akční scény jsou bomba a to tajemno kolem monstra jménem King Kong je fakt výborné. Je to určitě 4hvězdičkový film, ale jelikož znám King Konga od Petera Jacksona z roku 2005 tam musím dát 3 hvězdy, protože tento snímek je o třídu horší než ten od Jacksona. Ale jako jinak dobře jsem se bavil. Navíc triky jsou na rok 1976 výborné! ()

topi 

všechny recenze uživatele

První verze King Konga, kterou jsem viděl, tenkrát jsme na tom byli se školou a už tenkrát se mě film moc líbil. Trošku se liší podle původní verzi, co se týče hlavní hrdinky, ale jinak je to klasický příběh o " Krásce a Zvířeti ". Parádní složkou k filmu je hudba, o kterou se postaral John Barry. Ta je fakt perfektní! ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Bylo mi šest, když jsem na něj viděla ukázku před pásmem pohádek pro děti, na které nás vzala škola, a byla jsem tak stržena, že jsem dokázala něco nemyslitelného: donutit rodiče, aby mě na něj po mé večerce vzali do místního obecního kina. S odsupem času si ale uvědomuji, co filmaři provedli s původní předlohou, protože povídka od Edgara Wallace nám představuje obrovitou, zlou a frustrovanou bestii, která s tvorem v tomto filmu, jehož smrt nakonec hlavní hrdinové oplakávají, nemá pranic společného. Přesto všechno je to právě verze z roku 1976, která ve mně zanechala největší dojem. Nebudu hanit efekty, ačkoliv na tehdejší dobu byly výborné, nelze srovnávat s nejnovější Jacksonovou verzí. Tento King Kong pro mě přes všechnu naivitu a prznění předlohy zůstane nejděsivějším, možná i proto, že se odehrává v moderní době bez pohádkových kulis NY třicátých let, tudíž pro mě více fantazijním světě a Kong se tady vzpřímenou chůzí spíš podobá člověku než opici. Peter Jackson svou bestii zbavil veškeré hrůznosti a tajemna a všechno potopil pod plačtivosti, vrstvami bitev s jinými monstry a na Konga, jakoby se zapomnělo. Hold, co fungovalo ve 30. letech, nemusí fungovat v současnosti. Navíc Jacksonova Ann Darow je nesympatická, nezajímavá a naprosto hloupoučká - klidně by si mohla střihnout jednu z těch předobrých dívčin v Troškových pohádkách. Nebudu zastírat, že za mé vysoké hodnocení nemá vliv velká sentimentalita, ale King Kong (1976) je jedním z těch filmů, které ve mně probudili lásku k příběhům. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Do 70.let přenesený příběh prošel nezbytnou proměnou tak, aby odpovídal světu tehdejší doby. V tom není žádný problém až na to, že objevení ostrova, který není na mapě už působí narozdíl od roku 1933 krapet "na nadzvihlé obočí". V čem je problém, že nejslavnější scény z milovaného originálu Guillermin podal nově naprosto bez fantazie (kus, kdy Kong shazuje namořníky z klády do rokle je zase vrcholným příkladem toho, jak nejvíc se dá odfláknout celá scéna - režisér to snad ani nechtěl natočit). V čem také film oproti originálu dost hapruje je nijaká návaznost ve scénách, kdy se střihem prolínají momenty s chlápkem v opičím kostýmu, obrovskou robotickou rukou držící Dwan (?!) a studiovou výpravou. Je tak strašně očividné, že se každá scéna natáčela o týdny jindy, že to neuvěřitelně ruší... víc jak zadní projekce, která je nečekaně snesitelná. Kong - narozdíl od nového i starého bratříčka - je až moc polidštěný a chůze po dvou a vůbec celkově očividný "chlap v kožichu" je strašný omyl. Majestátnost se vytratila. Kam se hrabe na film z roku 1933! Občasné "výpadky inteligence" scénáře vynahrazují Bridges a Lange (kočka), kteří dohromady fungují dobře a není pochyb o jejich kvalitách. __ Bohužel slušnému filmu nejvíc podráží nohy sám režisér, který ho zpracoval s nezájmem a bez atmosféry. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,NENECHÁME SA NA TOMTO OSTROVE ZOŽRAŤ. PRINESTE SPREJ NA MOSKYTOV!" __ Ako aj pre iných, i pre mňa jeden z filmov môjho detstva, u ktorého ešte pred jeho pozretím prezeral obrázky z nejakého starého komiksu (ešte som nevedel čítať), kde Konga porazili tak, že sa pošmykol o šupku z banánu. ,,Nečakaný" filmový koniec bol samozrejme potom pre mňa ozajstným šokom a ani Jacksonovi sa v novej verzii nepodarilo Konga ,,uzemniť" tak krvavo ako tu. Určite zato môže aj fakt, že na dvoch nohách chodiaci Kong je postupom času vo filme čoraz viacej ,,poľudšťovaný" a odpustiť sa mu dajú aj niektoré jeho drobné prehrešky. Z nešvárov filmu by som spomenul predovšetkým réžiu, ktorá rozhodne mohla byť viacej angažovanejšia, no Jessica Lange je vážne kus a spolu, s občas prechytralým, Bridgesom tvoria veľmi pekný pár. Spomenul by som ešte naozaj výbornú kameru a John Barry vie miestami svojou hudbou navodiť tiež dobrú atmosféru. O samotných efektoch tu už bolo napísané dosť a myslím, že Oscara dostali zaslúžene (v Kongovej koži bol navlečený budúci držiteľ 7 (!) Oscarov, maskér Rick Baker) . To, že už dnes nikoho neberú sa dá pochopiť a ktovie ako sa budú ľudia o 35 rokov pozerať na novú verziu. Prostrednú verziu príbehu Veľkej opice, ktorá viac než na banánoch fičala na blondínkach, považujem po tej pôvodnej za druhú najlepšiu. Ani Jacksonovi a ani Guillerminovi sa síce nepodarilo všetko dokonale, druhá verzia mi však predsa len srdcu bližšia a má aj niekoľko slušných hlášok. ,,PEKNE PRIBLBLÉ NÁBOŽENSTVO. KŇAZ SA PREVLEČIE ZA OPICU A ZAŠUKÁ SI. " (napísané 4. 7. ´09) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (35)

  • V závěrečné konfrontaci na WTC nalétají na Konga tři vrtulníky. Kong jeden z nich zničí, přesto jsou v dalším záběru vrtulníky znovu tři. A opět, tím stejným způsobem, zničí jeden vrtulník. (Guilemot)
  • Carlo Rambaldi sestrojil obrovský pohyblivý model King Konga, potom však přišel Rick Baker se svým podstatně levnějším kostýmem gorily. Co se stalo s Rambaldiho modelem se přesně neví, ve filmu se objeví jen velmi krátce. Rick Baker také navrhl vzhled King Konga. (-bad-mad-wolf-)
  • Práva na televizní vysílání koupila stanice NBC za částku 19,5 milionu amerických dolarů. Na TV obrazovkách se film objevil v roce 1978. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno