Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z indonéské Surabaji vypluje loď naftařské společnosti Petrox, která míří k malému ostrůvku, slibujícímu nová bohatá ložiska ropy. Na palubu však pronikne černý pasažér, paleontolog Jack Prescott, který je přesvědčen, že na ostrůvku čeká na své objevení dosud neznámý živočišný druh. Cestou přibude na palubu také krásná trosečnice Dwan. Ta je po přistání u břehů ostrůvku unesena z lodi domorodci, kteří ji chtějí obětovat Kongovi, obrovské opici žijící za vysokou hradbou. Je zorganizována záchranná výprava, která se vydá do tajuplné části ostrova obývané podivnými tvory. Dívka je zachráněna, ale protože naděje naftařského bosse Wilsona se ukázaly jako liché, rozhodne se ziskuchtivý naftař King Konga ulovit a vydělat aspoň na něm, jako na ojedinělé atrakci. Přes varování Prescotta je gigantický op uspán a převezen do New Yorku. Při okázalé show se však rozběsní, utrhne se z řetězů, jimiž je spoután, zmocní se Dwan a prchá. Ničí při útěku vše, co mu přijde do cesty, aby nakonec skončil na střeše mrakodrapu v domnění, že dívku chrání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

anli 

všechny recenze uživatele

Sedmdesata leta prinesla"King Konga"v novem kabate.Autori se soustredili na vizualni stranku filmu a ta je opravdu dokonala.Ostatni slozky filmu uz tak ne-scenar je velmi jednoduchy,bez napadu a rezie jakbysmet.Z hercu pusobi prijemne Jeff Bridges a Charles Grodin.Jessica Lang se taky velmi snazi a jeji role je pro divaka uveritelna.Krome toho je vskutku velmi puvabna.Tohle vse zveda jednoduchy pribeh o neco vys a pridame.li si k tomu skutecne vydarene a nadherne exteriery,je na co koukat.Takze tentokrat davam Kongovi cistych 70%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Na tomto som vyrastal ako decko a musím uznať, že po rokoch, keď som si dal repete s HD kvalitou, tak je stále na čo pozerať a neostali iba spomienky na dobrý film ako u niektorých iných filmov (Robot Jox). Čas sa pod týmto filmom moc nepodpísal a kombinácia miniatúr a vizuálnych efektov aj po rokoch vyzerá dobre. Casting je super, hudba Johna Barryho tiež, Kong miestami spracovaním a zvukovovými efektami naháňa hrôzu, atmosféra, napätie nechýba a pri niektorých scénach som sa znova veľmi bavil (bitka s hadom, rozbitie brány, finále na mrakodrape). Jeden s tých filmov, kde bol (na tu dobu) vysoký rozpočet rozumne utratení. Jediné čo mi to trošku prekážalo bola miestami naivná, otravná ale aj krásna Jessica Lange. Jacksonov King Kong (2005) pre mňa asi navždy ostane najlepším King Kongom, ale tento bude vždy super spomienka na staré ale aj mladé časy. 80% - 4* ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Italský producent Dino De Laurentiis se rozhodl oživit mýtus King Konga z roku 1933. A docela se mu to povedlo : A ž na pár maličkostí - Když Kong napadne vlak je plný křičících lídí. Když ale zvedne jeden vagón, je prázdný a je vidět, že je to miniatura nebo když Kong skočí z jedné věže Světového obchodního centra na druhou, můžeme vidět dráty které ho drží. Ocenění : Oscar - Zvláštní cena za vizuální efekty ; nominace : kamera, zvuk. Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Speciální cena. Zlatý glóbus - ženský herecký debut (J. Lange). Scénář : Lorenzo Semple. Kamera : Richard H. Kline. Hudba : John Barry. Hrají : Jeff Bridges ( Jack Prescott ), Charles Grodin ( Fred Wilson ) a nebo Jessica Lange ( Dwan ). Maketa Konga vysoká 12 metrů je největší postavenou mechanickou loutkou vůbec. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Než jsem viděl Jacksonovu verzi King Konga, považoval jsem tuhle za zdařilou. Jenže ve srovnání s Jacksonovou megaprodukcí, tahle působí až uboze. Triky hrozné, po dějové stránce také žádná sláva, ale herci celkem solidní. Prostě typický průměr, který se nedrží své předlohy zuby nehty, a po těch letech působí omšele. 60% ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Tak to teda opravdu bylo něco. Asi nebudu komentovat triky a zvláštní efekty, ty jsou hodně prostinké a úsměvné. Ale pocitově fungují dobře. Horší je to se scénářem a dějovou linkou. Ta se v New Yorku úplně zhroutí a nezbude než se prostě dívat a moc nad tím chaosem nepřemýšlet. Celkově bych řekl že první hodinka je hodně lepší než druhá. Jessica Lange sice moc dobře nehraje, ale je vážně vtipná. Kdykoli je na plátně čekám někde logo Playboye. Bridges je takový jalový, ale co má taky hrát s tímhle scénářem? Velké překvapení pro mě bylo že opičák leze na WTC. A nejlepší scéna? - Kong bere Dwan do sprchy pod vodopád a pak se ji snáží osušit foukáním. To jsem vážně málem spadl z gauče :))) V českém dabingu mluví Bridgese Vašut. To je téměř nesnesitelný zážitek. Já to vydržel deset minut než jsem přepnul na originál. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (35)

  • Carlo Rambaldi sestrojil obrovský pohyblivý model King Konga, potom však přišel Rick Baker se svým podstatně levnějším kostýmem gorily. Co se stalo s Rambaldiho modelem se přesně neví, ve filmu se objeví jen velmi krátce. Rick Baker také navrhl vzhled King Konga. (-bad-mad-wolf-)
  • Existuje i rozšířená televizní verze, která mám stopáž 185 minut. (Roztržitý Luke)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama