Reklama

Reklama

Hybná síla

Trailer 1

VOD (1)

Když se Alex, ostřílené zlodějce s tajemnou minulostí, omylem podaří prozradit svou totožnost během původně plánované rutinní loupeže, záhy se ocitne zapletená ve vládním spiknutí a vtažená do smrtící hry na kočku a na myš s nebezpečným vrahem a jeho týmem zabijáků. Alex, vyzbrojená vlastním arzenálem smrtících schopností, je rozhodnutá pomstít své zavražděné přátele a odhalit přitom pravdu. Olga Kurylenko exceluje po boku Jamese Purefoye v hlavní roli akční hrdinky v tomto dynamickém thrilleru. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem film smazal, po měsíci opět stáhnul dle recenze kamaráda a udělal jsem dobře. Momentum mi svým stylem i tempem připomínal Taken. Víceméně od začátku se rozdají karty na stůl a slušně film šlape do konce s výbornou Olgou Kurylenko, která spolehlivě zvládá roli agenta jak po stránce inteligence, tak i soubojů. Akce je poměrně dost, je slušně natočená i fajnově krvavá a nechybí i dobrý záporák. Závěrečný zvrat je spíše potěšující než šokující, ale v tomhle zábavném akčním béčku se dá leccos tolerovat. Skvělá zábava a překvápko. 75% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Momentum sice asi bude na spoustu lidí působit jako akční béčko,ale mě i když hlavní představitelka je žena(já rozhodně nic proti ženám nemám :-),jen se to v poslední době přehání,jak ženy pobíhají se samopaly...) líbilo.Hlavně kvůli ne tak tradičnímu pojetí řešení akčních scén a i příběh je mi sympatický.Přeci jen jako člověk nesouhlasící s dnešní dobou....a jako bonbonek je účast ,sice malá,ale přesto Morgana Freemana.Jedno z těch milých překvapení.Za mě tedy celkově 70% a čtyři hvězdy. ()

Reklama

KoRner 

všechny recenze uživatele

Nedomyslený krimi film s nepodarenými akčnými scénami. Vydržal som pri tom iba kvôli Oľge, na ktorú sa dobre pozerá keď mláti mafiánov v župane, a Purefoyovi, ktorého však ukecaný záporák po čase začne nudiť. A to som sa tešil na bitku s tou kočkou v ihličkách, film sa proste vôbec nedrží pravidiel žánru. No a Freeman tam má asi tri scény a takmer vôbec nezasahuje do deja. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ukrutný průser, jinými slovy naprosto nekoukatelný béčko, laciná, hloupá tupost. Za pozitivum této zhovadilosti lze považovat snad jen fakt krátkou stopáž, která naštěstí i poměrně rychle uteče, díky přřesvědčivému tempu, kdy se sice pořád něco děje, problém ovšem je, že to veškeré dění je prostě k hovnu. Zápletka je otřesná, celé mi to přišlo jen jako sled několika na sebe divně navazujících scének, které jako celek ale vůbec nefungují, navíc se to v podstatě odehraje jen v nějakých čtyřech, pěti lokacích, s tím samým průběhem, tedy hlavní hrdinka se z ničeho nic někde zjeví, pět minut se tam žvatlá, pak dojde k akci, a bez smysluplnosti zas šup jinam, kde se pak opakuje to samé, a to až do finálního zúčtování, které tomu dá pak ale takovou korunu, že nemám vůbec slov, fakt paskvil. Co se akce týče, té je tedy vzhledem k té krátké stopáži poměrně dost, a není ani až tak zle zpracovaná, nicméně zároveň je i nenápaditá, nevýrazná a neefektní. Dalším škraloupem je otřesný obsazení. Olga Kurylenko není ani pohledná, ani sympatická a především ani trochu neumí hrát a jako hlavní postava akčního filmu zkrátka naprosto selhala a neobstála. James Purefoy jako ústřední záporák to samé, bez charisma a bez talentu přehrávající chlapík, co má hereckou kariéru už dávno za sebou. No a účast Morgana Freemana? Kdo ví, asi nějaká kamarádská výpomoc. Atmosféra, napětí, vizuál, nic z toho tu jinak není a nemá to tedy ani smysl komentovat, takže po mně, opakuji, laciný béčko, které nestojí ani z jediného důvodu za pozornost, čímž se sám sebe ptám, jak a proč jsem se do něčeho takového vlastně uvrtal? ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Já nevim, ale já s těmahle chick akčňákama mam prostě problém. Nebudu se teď pozastavovat nad béčkovitostí, jelikož ta k tomuto žánru prostě patří. Mám ale setsakra problém uvěřit, že 50ti kilová modelka Olga Kurylenko je nezastavitelnou mašinou na zabíjení, která celej film holejma rukama porcuje dvoumetrový stokilový žoldáky. Momentum také trpí další v dnešní době tradiční bolestí akčních filmů, a to je super hyper cool roztřesená kamera a přespeedovaný střih, který činí z téměř veškeré fullkontaktní akce nepřehledný guláš (chápu, že se musí nějak zamaskovat, že herci umí hovno, ale tak existují dubléři, ne?). Pokud vám však tyto výtky nedělají potíže, tak je Momentum v pohodě stravitelné béčko se sympatickým záporákem. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v Kapském městě (Jihoafrická republika) a Los Angeles (Kalifornie, USA). (GASTON73)
  • Film měl celosvětovou premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasia 2015 22. července 2015 v Montréalu (Québec, Kanada), rodném městě režiséra. (GASTON73)
  • Během víkendu premiéry filmu ve Spojeném království se filmu podařilo vydělat pouze 46 liber (69 amerických dolarů) z 10 kin, ve kterých byl promítán. (GASTON73)

Reklama

Reklama