Reklama

Reklama

Hvozd

(festivalový název)
  • Velká Británie The Hallow (více)
Trailer

Obsahy(1)

Adam a Clare sú mladý manželský pár, ktorý sa spoločne so svojím malým dieťatkom rozhodnú presťahovať na írsky vidiek. Chata sídliaca uprostred hôr však prináša viac starostí s rekonštrukciou, než aby vytvárala dojem pokojného domova s rodinnou atmosférou. Obavy z nového, doposiaľ nepoznaného prostredia ešte viac prehĺbi skúsenosť s neznámym návštevníkom, ktorý ich jedného večera nečakane vystraší na smrť. Miestny šerif danú udalosť uzavrie ako "privítanie" od tamojších, inak neškodných výtržníkov. Skutočnou príčinou návštevy je však bytosť omnoho desivejšia, ktorej teritóriom je práve okolie nového mladomanželského príbytku. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (193)

Lucasion odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu ne. To jsem šlápnul vedle. Rodina se přestěhuje z Londýna do lesů Irska a z lesa začnou vybíhat bubáci. Ten film je strašně špatnej. Obvykle bych si našel alespoň něco, co by se mi líbilo, ale tady to vážně není. Herci jsou nesympatičtí, hraní na Mouchu, díly Akta X a Supernatural dohromady. A děsivost filmu je nula nula nic. Vážně se u tohodle někdo bál? Já to stěží dokoukal, abych se nezačal smát. Konec inklinuje k pořádně drsnému hororu, ale nakonec to (díkybohu) dobře dopadne. Já vlastně asi ani nevím, o čem to mělo být. Protože takhle to na mě působí jak laciná televizní reklama na ochranu lesů. Houba, která se mění v malé mimozemšťany, a zabijí vše, co jí přijde do cesty. Nechybí chlápek, co si zapálí kosu. Od nějaké dvacáté minuty, to šlo s filmem z kopce. Příběh tam není žádný, atmosféra je nuda, herecky nevýrazné, hudba těžko... To, že tam zařve pejsek je poslední kapka. Ne, nevidím na filmu jediné pozitivum. (7 %) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

V prvom rade treba povedať, že film ma oveľa bližšie k fantasy ako k hororu. Režisér, ktorý je určite veľký enviromentalista a nepochybne ho trápi počet vyrúbaných stromov v Írsku do lesného prostredia zasadil príbeh, v ktorom ožívajú hneď dve legendy vyskytujúce sa vo viacerých národných povestiach, aj keď vo filme sa snažia pôsobiť ako výhradne Írske. Veľkým plusom filmu je malý počet postáv avšak hlavne to, že viac ako polovica scén sa odohráva v takej tme, že prostredie viacmenej iba tušíte. Právo tento faktor ovplyvnil moje hodnotenie smerom nahor, kedže to filmu dodáva dobrú atmosféru. Film by sa dal rozdeliť podľa klasického diela slovenskej literatúry Dva dni v Chujave na deň škaredý a deň pekný. Deň pekný je prvá časť filmu, ktorá približuje pointu v ktorej sa bude film odvíjať a je spracovaná tak, že ak by od Adamovho ovládnutia temnou silou (nazvime to tak) nenastal deň škaredý mal by šancu na 4 hviezdičky. Druhá časť je totiž spracovaná veľmi zle (v porovnaní s tou prvou, nie s inými filmami).Záber Adamovho oka, masky lesných tvorov, boj hlavného hrdinu s nimi a zmiznutie podstrčeného dieťaťa film pokazily tak, že si viac ako 60% ktoré tu dostal určite nezaslúžil. Veľká škoda nezvládnutej druhej polovice filmu. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

No, očakávania boli predsa len o niečo väčšie. The Hallow aka The Woods sa rozhodne nedá odoprieť poctivá práca na poli lesných monster hororov. Vzhľad monštier je perfektný, krásne prostredie írskych lesov dokáže navodiť tú správnu atmosféru, herci, kamera, triky, to všetko je na vysoko profesionálnej úrovni, takže sa rozhodne nejedná o žiadne lacné Béčko ako tohtoročný Dark Was the Night, ale The Hallow kope prvotriednu hororovú ligu. Hororové dianie s monštrami sa síce rozbehne až okolo štyridsiatej minúty, no od tej doby už nepoľavuje. Ja si však nemôžem pomôcť, ale mne The Hallow nedokázalo ani na minútu nahnať akokoľvek znepokojujúce pocity, strach o postavy alebo napätie z toho ako to celé skončí. Titulná dvojica hrdinov tu chvíľu uteká, chvíľu bojuje, chvíľu sa skrýva a po podivnom a nevhodnom závere s dieťaťom je koniec. Navyše mi mierne nesadol ani celý ten dej v druhej polovici, kedy sa jedna z postáv postupne mení na (nebude spoilerovať), oveľa radšej by som totiž bol ak by The Hallow ostal v mantineloch klasickej naháňačky po lese pred monštrami a pokojne by si s tým film plnohodnotne vystačil a ponúkol aj o niečo intenzívnejší zážitok. V tomto podaní by film od polovice chcel na jednej strane ponúknuť niečo viac než obyčajnú naháňačku s monštrami, na tej druhej strane tú omáčku snažiacu do toho vniesť nejakú folkovú mytológiu nijako nerozpracováva. Vo výsledku tak slušne odvedená prácička, ale čakal som viac. CELKOVO: 3* (6/10) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jasný důkaz toho, že pohádky jsou nejlepšími horory. Největším pozitivem této britské lesní lahůdky je tolik vzácná originalita. Snad nebudu příliš prozrazovat, ale nečekejte žádnou obvyklou procházku světem filmové hrůzy, tady ožívají staré legendy. Stavba i způsob vyprávění však zůstávají v rámci svého žánru zcela nedotčeny, a tak tu máme moderní příjemně mrazivou pecku, kde jasně vítězí mysteriozní stránka nad tou děsivou. Pro některé možná kámen úrazu, já byl téměř maximálně spokojen. K tomu příjemné herecké obsazení, sem tam přece jen nějaká ta hrůzyplná etuda, třeba první vynoření tajemných bytostí z temných lesů stálo skutečně za to, a v neposlední řadě atmosféra irských hvozdů, které se mohlo využít možná i o trochu víc. Na působivosti přidává i přítomnost batolete, což je pro mne v hororu téměř vždy zárukou pořádné dávky napětí. To víte, měkkosrdcatej otcovsky postiženej fanda. Blahoslavená čtyřka. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Jako celek bych to shrnul spíš na horor pro děti. Nebo takovej rodinnej film s dávkou menšího napětí. Prostě dům opuštěnej uprostřed relativně temnýho irskýho lesa, no čekal jsem cokoli, dopředu jsem ani nevěděl jakej subžánr můžu čekat. No po nějaký době to zas nebyly duchové, ale normální fyzický bytosti, docela hnusáci, ale když zjistíme jejich slabiny, není se čeho bát. Mutanti z Hory maj oči nebo Pachu krve, ty teprv naháněly hrůzu. Nebyla z toho ani žádná velká honička, skoro až komorní projev. Pár lekaček tam pravda byla, ale taky nic světobornýho. Co ale kvituju, oproti ostatním hororům, je logika postav a jejich chování. Jinak jsem ale tak rozhozenej tímhle přehnaným hodnocením, že mu musim naložit. U dětí to úspěch najde. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)

Související novinky

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Reklama

Reklama