Reklama

Reklama

Mozek v plamenech

  • Kanada Brain on Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Biografické drama vycházející z příběhu a stejnojmenné knihy Susannah Cahalanové, mladé novinářky, kterou postihlo zřídkavé neurologické onemocnění... Susannah Cahalanové je 21 let a má před sebou slibnou novinářskou kariéru v New York Post. Najednou začne trpět záhadnou nemocí. Mívá časté záchvaty, slyší hlasy a její stav se blíží k šílenství. Jak ubíhají týdny, záchvaty se stupňují, nevysvětlitelně přechází od vzteku a násilí do stavu katatonie a lékaři nejsou schopni stanovit správnou diagnózu. Po dlouhodobém pobytu v nemocnici se konečně najde lékař, který doslova na poslední chvíli objeví skutečnou příčinu nemoci. Pomůže jí krůček po krůčku vyléčit se a začít znovu žít jako plnohodnotný člověk. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Santino7 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že túto snímku som si vyhľadal výlučne z akejsi zvedavosti, ako sa s danou rolou zvládla popasovať krásna a navyše talentovaná Chloë Grace Moretz (nuž a v mojich očiach to zvládla pomerne na úrovni - verím, že ju čaká zaujímavá herecká budúcnosť). Faktom je, že podobne ladeným drámam osobne príliš neholdujem, nie je to pre mňa to pravé orechové a väčšinou ma takéto filmy svojim spôsobom vyložene ubíjajú, no tentoraz to pomerne ušlo. Hoci to nijak nevybočovalo zo žánrových klišé, ničím to ozvlášť neprekvapilo ani nenadchlo, pozeranie to bolo vcelku príjemné. Keby sa na mňa niekde zhruba koncom prvej polovice - pri stupňovaní sa Susaniných príznakov a tápaní doktorov - nedostavila menšia krízovejšia chvíľka trvajúca niekoľko minút (kedy som pozeral na priebežný čas o čosi častejšie, než by sa patrilo), šiel by som v záverečnom hodnotení možno aj o stupeň vyššie. Takto však zostávam na solídnej trojke s konštatovaním, že šlo o pomerne slušnú záležitosť s dojemným záverom, ktorého myšlienka (resp. odkaz) je vskutku pekná. 60% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Chloë Grace Moretz vypadá na 16 a preto mi do hlavnej role absolútne nesadla. Silná myšlienka filmu, ktorú sa dozvieme na konci, je podaná tak vlažne, že je ľahko si ju nevšimnúť a neuvedomiť. Film neužíva naplno svoj potenciál rovnako, ako i učinkovanie Jenny Slate v slabučkej vedľajšej role. Silnejšie dve, alebo slabšie tri za mňa. 45% ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Naprosto nečekaně mě tenhle film hnedka chytil a nemohl jsem z něj spustit oči. Podíval jsem se na to kvůli Grace Moretz, dokonce jsem i čekal, že to bude spíš blbost, ale naštěstí jsem se šíleně spletl. Začne to hnedka hlavní pointou, žádné trapné a zdlouhavé seznamování tu není. Tím vás to okamžitě nadchne a pustí do děje. Díky hlasům v pozadí, různým zvukům a psycho scénkám to mělo fakt výbornou atmosféru. Jako kdybych byl u toho, hlavně u jednoho většího strašidelného momentu. Jenom to klidně mohlo být o něco delší. Na konci mě docela zklamalo to, že tam nebylo víc okamžiků, které se tam zmíní. Prostě střih, pár blábolů a konec. To je pro tenhle snímek velká škoda. Zase na druhou stranu jsem rád, že po skončení je v titulkách toho ještě hodně vypsáno, což je pěkný plusko. Tohle na reálných filmech mám rád. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Teda já jsem od toho nic moc nečekal, a o to milejší to bylo překvapení. Nepříliš dlouhá jednohubka, od které jsem se nedokázal odtrhnout a s napětím sledoval, co se z toho vyklube, jak to dopadne. Osobně jsem tipoval, že nemůže skončit jinde než pevně přikurtovaná na psychiatrii. Od Chloë výborně zahráno. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chloë Grace Moretz už za sebou sice má pěknou řádku rolí, ale teprve tohle byl film, ve kterém měla složit zkoušku z dospělosti. A moc jí nevyšla. Snahu jí upřít nelze, ale ať už dostane hysterák, stihomam, nebo se chová úplně normálně, pořád je to to samé. Nejsilnější v kramflecích je ve chvílích, kdy leží paralyzovaná v posteli. Na druhou stranu člověk nemá chuť jí za její výkon zabít, takže ve školní stupnici bych jí ocenil trojkou. A tu bych vlastně dal i celému filmu, který je postavený právě na výkonu hlavní představitelky, protože všechno ostatní je rutina podle žánrových standardů, která ničím nenadchne a už vůbec nepřekvapí. 50% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (4)

  • Filmovalo sa počas júla 2015 v kanadskom Vancouveri a americkom New Yorku. (MikaelSVK)
  • Film je natočen podle skutečné události. (Nikar)

Reklama

Reklama