Reklama

Reklama

Mr. Robot

(seriál)
  • USA Mr. Robot
Trailer 1
USA, (2015–2019), 36 h 52 min (Minutáž: 41–65 min)

Tvůrci:

Sam Esmail

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Rami Malek, Carly Chaikin, Christian Slater, Portia Doubleday, Martin Wallström, Michael Cristofer, Stephanie Corneliussen, Michel Gill, Grace Gummer (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Seriál Mr. Robot, ověnčený Zlatým glóbem za nejlepší televizní drama, sleduje mladého programátora Elliota (Rami Malek), který zdokonalil umění počítačového hackerství. Elliot trpí vysilující sociální fobií. Má pocit, že se s okolním světem může bavit pouze tak, že hackuje jejich přístroje. Když zrovna nepracuje jako inženýr kybernetické bezpečnosti, používá své hackerské dovednosti k ochraně těch, na kterých mu záleží. Svět Elliota, rozčarovaného z moderní společnosti, se náhle změní poté, co potká Mr. Robota (Christian Slater), záhadného vůdce tajné hackerské organizace, která chce s jeho pomocí zničit nadvládu jednoho procenta nejmocnějších lidí světa a zažehnout celosvětovou revoluci. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (392)

Ant 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi konspirační teorie, bude k tomu přikovaní po 20 sekundách. Výborný příběh o stavu dnešního světa s netradičním hrdinou a atmosférou jako z "Under the Skin". Kvalita se v první polovině série po pilotu trochu zhoupla, ale její druhá půlka už to zase vytáhla k 5*. Sam Esmail je hvězda a po "Comet" má u mně další homerun. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Nejspíš si nikdy nedokážu zcela uspokojivě odpovědět na otázku, jestli je (nebo není) Rami Malek naprosto marnou, přeceňovanou a tragickou hereckou figurkou. Sluší se ale poznamenat, že i tenhle můj vnitřní boj s jeho „hereckým“ projevem se do jisté míry podílí na celkovém zážitku z Mr. Robota. Co můžu říct naopak s jistotou, je maximálně přesvědčivý a parádní výkon Christiana Slatera, který tu má jednu ze svých nejlepších rolí vůbec. Samotný seriál by se dal v kostce charakterizovat jako takový Fight Club z hackerského prostředí, ve kterém rozhodně není nouze o velmi silné postavy „na všech stranách“. Celkově jde o poměrně radikální, konspirační a paranoidní drama, ve kterém počáteční „dexterovské“ nadšení z hackování postupně přerůstá až do nepěkného životního údělu. [S01] 90%, [S02] 85% ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Esmail stvořil seriálový skvost, předvedl světu hromadu neokoukaných herců a potěšil několika zatraceně stylovými twisty. Přes všechny klady, ale závěrečná série doplatila na překombinovanost a nutnost odpovědět na všechny otázky. Postavy mi totiž tak přirostly k srdci, že bych si pro některé představoval přeci jen lepší konec. S1: 95% S2 - S3: 90% S4: 85% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mr. Robot rozčeřil vody seriálové produkce a pro mnohé se stal pojmem, neřkuli zjevením. Nelze se divit, produkce věděla, jaký má projekt potenciál a na kterého diváka má políčeno. Hra, kterou tvůrci rozehráli, nachází inspiraci v Palahniukovu kultovním Klubu rváčů. Ti diváci, kteří si svého času nenechali ujít německý snímek Who am I zase zjistí že Mr. Robot vypadá jako jeho rozšířená verze. Klub rváčů na malém prostoru fungoval skvěle, Mr. Robot roztažený do několika seriálových řad se občasnému klopýtnutí nemůže vyhnout a rozvedením některých motivů odhaluje jejich vratkost a celkovou vykonstruovanost. Snaha být za všech okolností fresh a cool a hrát opakovaně na divácky vděčný efekt už na mě místy působí rušivě. Konec konců tvůrci zjevně cílili na mladší publikum, nejsem zkrátka cílovka. Seriál se tváří jako antisystémové dílko se společensko-kritickým zabarvením, jenže jeho kyberanarchistická východiska jsou povrchní a zastírají, že podobný druh revolty by měl devastující účinky na obyčejné lidi a rozhodně by nevedl k nějakému "osvobození". Korporace by podobný útok přestály v nepoměrně lepší kondici. Malek je v hlavní roli ideální volbou, neměl jsem s ním ani nejmenší problém a jeho přítomnost nakonec rozhodla o 4 hvězdičkách a 70 % celkového dojmu. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Pilot super, takhle nějak bych si představoval seriál o hackování. Hlavní představitel, uzavřená postava, která si dokáže zjistit o všech všechno. Rozhodně první díl nažhavil, ale bohužel další tři díly se nesly úplně v jiným duchu. Už to není ten skvěle promyšlenej seriál o detailech. Monology, který byly dřív něčim zajímavý, už nuděj. Řeší se úplně jiný problémy, šanci tomu do konce série asi ještě dám, ale kvalitativně i dějově se to propadá. ()

Galerie (663)

Zajímavosti (58)

  • Rami Malek (Elliot) si při natáčení několikrát vystřelil ze svých kolegů. Například herečce Carly Chaikin (Darlene) vyzdobil auto gumovými medvídky, což je nejoblíbenější sladkost její postavy. (Streeper)
  • Na začátku epizody Trenton (Sunita Mani) hackne Mobleyhův telefon s Androidem díky falešné webové stránce hioctane.dat.sh. Tuto stránku si můžete bezpečně otevřít a vyzkoušet. (Leopard105)
  • Logo Ecorpu je velice podobné logu Enronu, korporaci se sídlem v Houstunu, která zbankrotovala 2001 po podvodu v účetnictví. (Axarus)

Související novinky

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Freddie Mercury míří do kin

Freddie Mercury míří do kin

06.11.2016

Biografie největší hvězdy Queenů se chystá už řadu let. Freddieho Mercuryho si měl zahrát Sacha Baron Cohen (Borat, Diktátor), ten ale po neshodách se členy kapely z projektu odstoupil. Hudebníky… (více)

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

08.08.2016

George R. R. Martin momentálně píše Vichry zimy, šestý román z fantasy série Píseň ledu a ohně. Knižní předloha Hry o trůny je alfou i omegou jeho tvorby, to ale neznamená, že by zanedbával svá… (více)

Reklama

Reklama