Reklama

Reklama

Mr. Robot

(seriál)
  • USA Mr. Robot
Trailer 2
USA, (2015–2019), 36 h 52 min (Minutáž: 41–65 min)

Tvůrci:

Sam Esmail

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Rami Malek, Carly Chaikin, Christian Slater, Portia Doubleday, Martin Wallström, Michael Cristofer, Stephanie Corneliussen, Michel Gill, Grace Gummer (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Seriál Mr. Robot, ověnčený Zlatým glóbem za nejlepší televizní drama, sleduje mladého programátora Elliota (Rami Malek), který zdokonalil umění počítačového hackerství. Elliot trpí vysilující sociální fobií. Má pocit, že se s okolním světem může bavit pouze tak, že hackuje jejich přístroje. Když zrovna nepracuje jako inženýr kybernetické bezpečnosti, používá své hackerské dovednosti k ochraně těch, na kterých mu záleží. Svět Elliota, rozčarovaného z moderní společnosti, se náhle změní poté, co potká Mr. Robota (Christian Slater), záhadného vůdce tajné hackerské organizace, která chce s jeho pomocí zničit nadvládu jednoho procenta nejmocnějších lidí světa a zažehnout celosvětovou revoluci. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (392)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Prakticky totožný názor s uživatelem novoten. Super start, ale pak je to až moc psychadelické, přehnaně nereálné a zvraty tak idiotské, že když by o tom věděl člověk hned ze začátku, tak mu ty scény prostě nebudou dávat smysl... Prostě to přehnali. A tak krásný start... Zrovna vychází 2. sezóna a já nemám nejmenší chuť se na to podívat... 50% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezpochyby jeden z najlepších seriálov súčasnosti, čo je skutočne čo povedať. Seriál s víziou, zrkadliaci náladu a atmosféru v súčasnej (post)modernej digitálnej spoločnosti. Explicitne je seriál o Elliotovi a hlavnej konšpiračnej dejovej línii, ale každý v ňom musí cítiť omnoho viac. S Elliotom sa určite stotožnilo množstvo mladých, respektíve relatívne mladých osamelých ľudí na celom svete, ako aj všetkých, ktorí sa cítia fungovaním modernej spoločnosti a tých, čo ju riadia, podvedení. Postmoderný štýl každú chvíľu pripravil nejaké tie odkazy, často sa menil žáner a štýl rozprávania, stále bol ale Mr. Robot svoj a nesmierne originálny. No a dočkal som sa dvoch epizód, ktoré zaraďujem medzi mojich TOP 5 seriálových epizód, aké som kedy videl. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

When you see a good move, look for a better one. O Mr. Robotovi by se nesporně dalo napsat mnohé. Například o vypiplané formální stránce, kterou jistě pěkná řádka článků zanalyzuje (ty úvodní titulky, to rámování postav do spodní třetiny/rohů obrazu apod.). Ať již co se týče nápadité práce s nespolehlivým vypravěčem, prolamováním čtvrté stěny, stejně tak jako se vyrojí rozbory do detailů promyšleného chladně vycizelovaného „fincherovsky-depalmovského“ (audio)vizuálu a jeho roli (speciálně pak od druhé řady, kdy Esmail režíruje již vše sám) či o tom, jak to vykradlo německý snímek Who Am I. O tom, jak je díky důmyslné struktuře jedno, jestli ony zvraty prokouknete v úvodních desítkách minut či až je tvůrci sami vyjeví, protože v obou případech to funguje, jelikož se s divákem hraje uvědomělá hra "vy si myslíte, že to víte a my moc dobře víme, že vy si myslíte, že to víte" po celou sezónu. Ovšem ono to na pointě stejně nikterak nestojí. Budou se pět ódy (nejen) na Malekův a Wallströmův výkon, stejně jako se vyrojí bezpočet článků o tom, jak je tu konečně dílo, které neprasí na Linux přísahající komunitu světa hackerů, blackhatů a jim podobných. Fóra budou přetékat diskuzemi řešícími význam každé věty, narážky a odkazu. Ovšem co zbývá „obyčejnému“ divákovi, kterému je v(ý)še uvedené jedno a chce prostě jen vidět dobrý seriál? Tak takový divák je na tom zdaleka nejlépe, jelikož jemu Mr. Robot v kostce nabízí „sakra zdařilý palahniukovsky anarchistický hackerský Fight Club říznutý v korporátní linii Underwoodovic nesmlouvavě nekompromisním pragmatismem“. Což už by i divákovi, který má o komunitě z odvrácené tváře moderních technologií obrázek jedině na základě románů s Lisbeth Salander, mohlo stačit k vyzkoušení pilotní epizody. Jestli mu sedne či ne je sice věc zcela jiná, ale Mr. Robot je i v dnešní vlně nebývale kvalitní televizní tvorby natolik unikátní a odvážný, že nabízí mnoho důvodů proč mu dát šanci i navzdory jeho občasným problémům s tempem vyprávění. A kdo ví, třeba si zrovna vás tvůrci hacknou a propadnete tomu. | S1: 5/5 | S2: 4/5 | S3: 5/5 | S4: 5/5 | ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Něco naprosto geniálního!!! Po dokoukání první série , musím sice uznat že mám spoustu otázek na které dostanu odpovědi nejdříve za rok, ale tu jízdu, mindfucky a pocity, které jsem si s tímto seriálem prožíval jsou nepopsatelné, jelikož něco tak odlišného se v dnešní době nevidí. Hlavní postava v podání Ramiho se zařadí do mého žebříčku seriálových tahounů mezi TOP3, jelikož to co se dělo , bylo famozní! Naprosto skvělej soundtrack, který vždy vystihl danou situaci a vždy udělal luxusní hudební podkres. Co se týče dalších postav, tak rozhodně insane Tyrell stojí za uznání, jelikož jeho myšlení a chtíč mnohdy naháněl hrůzu a taky cute Angela, která mému oku lahodila a přirostla k srdci. Druhá série nastolila sice pomalejší tempo,které ale potom během dvanácti dílu neskutečně vygradovalo a my mužem zase zůstat napnutí. Myslím že o Mr.Robotovi se bude ještě dlouho mluvit. I'm good at reading people. My secret , I look for the worst in them. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

PILOT velmi překvapil a uchvátil. Je to jako nahlížet na mou blíbenou postavu ze seriálu The Following (konkrétně postava Theo), jak si užívá haknutí systému a mění zároveň svět. Těším se na pokračování a hodnocení postupně dodám. edit Po několika dílech rozhodně lze usoudit, že seriál má své kvality, nádech originality, napětí a zatraceně zajímavou hlavní postavu. Čas ohodnotit.. ()

Galerie (663)

Zajímavosti (58)

  • Rootkit je v seriálu i zajímavostech definován špatně. Jedná se o aplikaci, která získává (často chybou v systému) práva nejvyššího administrátora (v Unixech je to ROOT proto také název Rootkit - Root Toolkit). Díky tomu pak dokáže maskovat nejen svou činnost, ale i činnosti dalších aplikací nebo procesů. (grovik.net)
  • Rami Malek (Elliot) si při natáčení několikrát vystřelil ze svých kolegů. Například herečce Carly Chaikin (Darlene) vyzdobil auto gumovými medvídky, což je nejoblíbenější sladkost její postavy. (Streeper)
  • Definice rootkitu, kterou Lloyd (Aaron Takahashi) použije v pilotním dílu, ve skutečnosti neodpovídá realitě. Rootkit je program, který má za úkol skrýt procesy před systémem a tím maskuje nějaký software, většinou malware (například viry). (Esszed)

Související novinky

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Freddie Mercury míří do kin

Freddie Mercury míří do kin

06.11.2016

Biografie největší hvězdy Queenů se chystá už řadu let. Freddieho Mercuryho si měl zahrát Sacha Baron Cohen (Borat, Diktátor), ten ale po neshodách se členy kapely z projektu odstoupil. Hudebníky… (více)

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

08.08.2016

George R. R. Martin momentálně píše Vichry zimy, šestý román z fantasy série Píseň ledu a ohně. Knižní předloha Hry o trůny je alfou i omegou jeho tvorby, to ale neznamená, že by zanedbával svá… (více)

Reklama

Reklama