Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední loupežníci byli chyceni a pro výstrahu zazděni. Ve Spessartu bude na věky klid. Tedy aspoň do té doby, než při stavbě dálnice rozkopnou nedobrovolný žalář loupežníků. Jejich duchové se rozkoukávají po světě a zamíří do nedalekého zámku. Tam ve finanční nouzi přežívá komtesa Charlotta (Liselette Pulver) s příbuznými. Snaží se svůj zámek ubránit před dluhy a spekulanty. Návrh na ubytování arabského prince jí tedy přijde vhod. Ale jeho příchodem se teprve dostane do maléru. Přičinlivá strašidla ve snaze jí pomoci prince okradou a Charllota putuje do vězení. Loupežnické čarodějce se podaří namíchat lektvar na zhmotnění, a tak se mohou strašidla vydat do Bonnu osvobodit Charlottu. (Jezinka)

(více)

Recenze (63)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Spessart mi popravdě nic neříkal, a tak jsem až později zjistil, že vlastně začínám druhým dílem. Není to nějaká dokonale třeskutá komedie, ale přesto zde jsou momenty a některé hlášky, které mi přišly nesmírně vtipné. Romantická rovina mi přišla skoro otravná, stejně jako muzikálová čísla, ale sem tam jsem se pěkně zasmál. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keďže sériu obohatili duchovia, pribudlo veľké množstvo infantilného humoru a štýlu grotesky. Prvý diel mal atmosféru, ktorá bola bežná v starých dobrodružných rom-com. Tento zmenil výhybku a zrejme doplatil. Z môjho pohľadu, kvalitatívne v rámci obsahovej stránky degradácia, v rámci komerčného kalkulu update. ()

Reklama

Bumerang 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu obrovsky pomohl náš skvělý dabing, na kterém se kompletně všichni herci opravdu vyřádili. V bunkru pro atentáto, mačky sexy bomby, formy klasiky... Tohle si člověk pamatuje pořád, x-let po tom, co tenhle film běžel naposledy v televizi. Navíc přidejte nenáročný příběh, pohodové písničky pro dětičky a pár narážek pro dospělé (hákový kříž nad řvoucím soudcem nebo decentně, ale trefně podaná skutečnost, že když se chce, prosouložíte se k pěknému majetku) a máte tady tři a půl hvězdy jako když vyšije. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Už to sice není tak výborné jako když jsem to viděl coby kluk, ale stále to má své kouzlo a zůstává nejlepší částí spessartské trilogie. Sympaticky bezstarostná duchařská komedie, která si nedělá hlavu s logikou a místo toho na diváka hrne maximální pohodu, nebývalou lehkost a vtípky, ktreré jsou někdy jen milé, jindy zase lehce kousavé ale i dnes většinou srozumitelné. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je celkom dobre možné, že Strašidlá zo Spessartu sú najlepšou časťou zo Spessartovských komédiií, ale ani to ma neprimäje, aby som išiel na tri hviezdičky. Je to všetko veľmi staré a naviac v Česku je obrovská konkurencia v Saxane, Rumburakovi, Bielej pani, Ohnivých ženách a množstve ďalších filmov. Takže Spessartovské strašidlá už iba do filmového archívu pre fajnšmekrov a zvedavcov. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Nejznámější stavební památkou Spessartu je vodní zámek Mespelbrunn, sídlo rodu Echte. I zde se natáčelo. (sator)

Reklama

Reklama