Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední loupežníci byli chyceni a pro výstrahu zazděni. Ve Spessartu bude na věky klid. Tedy aspoň do té doby, než při stavbě dálnice rozkopnou nedobrovolný žalář loupežníků. Jejich duchové se rozkoukávají po světě a zamíří do nedalekého zámku. Tam ve finanční nouzi přežívá komtesa Charlotta (Liselette Pulver) s příbuznými. Snaží se svůj zámek ubránit před dluhy a spekulanty. Návrh na ubytování arabského prince jí tedy přijde vhod. Ale jeho příchodem se teprve dostane do maléru. Přičinlivá strašidla ve snaze jí pomoci prince okradou a Charllota putuje do vězení. Loupežnické čarodějce se podaří namíchat lektvar na zhmotnění, a tak se mohou strašidla vydat do Bonnu osvobodit Charlottu. (Jezinka)

(více)

Recenze (63)

argenson 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný, že i po takový době to funguje. I v 21. století ovlivněn digitálníma vychytávkama oceňuju archaickou trikovou kameru. Navíc to má spád, spoustu gagů, humor situační i slovní plus rozšafná Liselotte Pulver. Okořeněno precizním dabingem, který exceluje už v česky zpívaných úvodních titulcích. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Další milá vzpomínka na mládí. Tato část trilogie má méně romantiky a dobrodružství než předchozí díl, ale zase má více humoru a hudby. S prvním dílem je spojena postavou komtesky v podání půvabné Liselotte Pulverové.Vzhledem k tomu, že se jedná o hudební komedii, je třeba pochválit melodičnost a skvělé převedení písňových textů do češtiny a s tím spojenou skvělou kvalitu dabingu. Je to film plný laskavého humoru , lehce plynoucího děje s vtipnou nápaditou zápletkou a řadou zajímavých trikových efektů odpovídajících době vzniku. Možná byla tato duchařská komedie inspirací panu Podskalskému k natočení Ohnivých žen. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Spessart mi popravdě nic neříkal, a tak jsem až později zjistil, že vlastně začínám druhým dílem. Není to nějaká dokonale třeskutá komedie, ale přesto zde jsou momenty a některé hlášky, které mi přišly nesmírně vtipné. Romantická rovina mi přišla skoro otravná, stejně jako muzikálová čísla, ale sem tam jsem se pěkně zasmál. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Úhor - tak to docela to pravda samozřejmě není, jde o míru informovanosti či spíše neinformovanosti českého filmového diváka - německá kinematografie čas od času přinese film, na který se nezapomíná, i když své základy založil v hájemství lehčích Múz. Dnes již ne zcela aktuální děj a hlavně úroveň, na které byl ztvárněn, silně - a pozitivně - ovlivnil kvalitní český dabing, ale i některé dobové znaky, asociuující reminiscence na obě světové války. Především mám na mysli karikaci jednoho z nejpřihlouplejších hesel německého šovinismu "Drang nach Osten" a s ním spojeného prušácky příslovečného omezeného militantního ducha. V dabingu vynikly i "české" ženské půvaby Liselotty Pulverové, která v tomto posunu ztělesnila německou modifikaci divé Káči z našich pohádek. Filmu navíc nelze upřít ani slušný díl skutečného humoru a nepředstíraného úsměvu. Trilogie jako celek tvoří v zásadě vyrovnaný celek (nejvíce potíží mi působí sci-fi výlet hrdinů komedie do budoucnosti). I dnes je ale na co se dívat a čemu se smát. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Společně se s filmy Hostinec ve Spessartu a Zlaté časy ve Spessartu tvoří skvělou trilogii komedii, zřejmě nejlepší komedie, které byly v Německu natočeny. Námět, scénář i režie nemají chybu. Vtipné, slušný spád, výborná hudba a tradičně výborný český dabing. Absolutorium zaslouží nádherná Lisselote Pulverová, která se vyrovná po každé stránce i takovým hvězdám, jako BB, CC apod. Světový věhlas nezískala snad jen proto, že odmítla nabídky z USA. Výborné jsou i její strašidla, které pak excelují v závěrečném filmu trilogie Zlaté časy ve Spessartu. Ani se nechce věřit, že tak bezva komedie natočili Němci. Každému snímku z uvedené trilogie dávám bez váhání 5. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Nejznámější stavební památkou Spessartu je vodní zámek Mespelbrunn, sídlo rodu Echte. I zde se natáčelo. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno