Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

"Hele Šimone, pojď jsem na chvilku a zeptej se toho pána co chce? Sundej jeho ruce z mého krku nebo ho uškrtim." *** Film mého dětství a rád se k němu vracím. Spolu s druhým dílem, který jako kluk jsem miloval o něco více, protože jezdí v náklaďáku. Škoda, že tahle dvojka nenatočila ještě třetí díl, z kterého nakonec bohužel sešlo. 100% ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jediný na tomhle kousku je, že ti dva hlavní herci nejsou "Bad Spencr a Teren Hil". Nevím kolik lidí to ví, ale když se lidí zeptáš jakej se jim líbí film od "Bada Spencra a Terenc Hila", tak ti řeknou - Šimon a Matouš:o). Nedávno sem viděl jejich dva nej filmy a jeden hodně dobrej,ale Sudá a Lichá, nic moc. Vlastně musím říct, že Šimon a Matouš mi přijdou víc srandovní. A tím se dostávám k jádru mýho pudla, což teda vlastně je, že sem si až do nedávna taky myslel, že v tomhle hrajou "Bad Spencr a Terenc Hil". Každopádně je tady jedna z nejchytlavějších songů, který kdy ve filmu zněly. A je to vlastně taková už klasika! :o). ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem oba dabingy (Mrkvička + Jelínek a Štěpánek + Jelínek) a žádný větší rozdíl v nich není, až na... (viz níže) .Kdysi to televize inzerovali jako parodii na filmy s Budem a Terencem a celkem to tak je. Je to víceméně parodie na všechny bláznivé komedie 70. let, vždyť taky postava komisaře jasně odkazuje k Louisi de Funésovi. A tady tvůrci českého dabingu výjimečně pochopili vtip, protože ve starší verzi (Mrkvička + Jelínek) dabuje tuhle postavu František Filipovský. ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Ha, tak u tohodle jsem se docela dobře zasmál. Je to vlastně velice povedená parodie na dva vynikající herce Buda Spencera a Terence Hilla a jejich filmy ( Jestli se rozzlobíme, budeme zlí ). Šimon, jakožto napodobitel Buda Spencera, vypadal úplně stejně, nebyl k rozpoznání a i klidně a dobře hrál jako Bud, ale Bud hraje líp. Matouš, který napodoboval Terence Hilla, hrál taky dobře, ale ne tak jako Šimon. U něho byl rozpoznatelný rozdíl mezi ním a Hillem. Oba napodobitelé předvedli nezapomanutelný herecký koncert, aspoň jsem to tak vnímal. Celým dějěm se táhne velice srandovní atmosféra. Co se týče scén, tak padaly jedná humorná za druhou. Taky byla vynikající úvodní melodie, dle mého názoru, je to jedna z nejlepších melodií, jakou jsem kdy ve filmu slyšel. Jsem rád, že jsem Šimona a Matouše shlédl a musím uznat, že se mi opravdu líbili. 84% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dodnes som si myslel, že Spencer & Hill sú Šimon a Matúš. Môj detský mýtus je týmto zborený a budem si musieť hľadať ich nové spoločné pomenovanie. Film je to celkom priemerný, ktorým sme mohli byť nadšení v čase videokaziet, ale dnes už ani nie. (20.10.2014) –––– Každý film má svoj správny čas a náladu na sledovanie. A tak správne novoročne naladený môžem zvýšiť z troch na štyri hviezdy. (1.1.2018) –––– Buď to bude světec nebo pitomec. Svatej Šimon... - Evagelium podle Matouše... Sakra, evagelium podle Šimona není. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Keď Šimon narazí do slona, jedná sa o slona indického, aj keď film sa odohráva v Afrike. (Igi155)
  • Diamanty, které v závěru filmu hodí Matouš (Paul L. Smith) Šimonovy (Antonio Cantafora), by neměly být válcem tak jednoduše rozdrceny. (miroslaf63)
  • Film byl natočen v Dakaru (Senegal) a Amsterdamu (Nizozemí). (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama