Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

janek85 

všechny recenze uživatele

Ha, tak u tohodle jsem se docela dobře zasmál. Je to vlastně velice povedená parodie na dva vynikající herce Buda Spencera a Terence Hilla a jejich filmy ( Jestli se rozzlobíme, budeme zlí ). Šimon, jakožto napodobitel Buda Spencera, vypadal úplně stejně, nebyl k rozpoznání a i klidně a dobře hrál jako Bud, ale Bud hraje líp. Matouš, který napodoboval Terence Hilla, hrál taky dobře, ale ne tak jako Šimon. U něho byl rozpoznatelný rozdíl mezi ním a Hillem. Oba napodobitelé předvedli nezapomanutelný herecký koncert, aspoň jsem to tak vnímal. Celým dějěm se táhne velice srandovní atmosféra. Co se týče scén, tak padaly jedná humorná za druhou. Taky byla vynikající úvodní melodie, dle mého názoru, je to jedna z nejlepších melodií, jakou jsem kdy ve filmu slyšel. Jsem rád, že jsem Šimona a Matouše shlédl a musím uznat, že se mi opravdu líbili. 84% ()

waits 

všechny recenze uživatele

Bezelstně a přímočaře pitomé, dokonale nenáročné, prošpikováno ovšem jiskřivě přitroublými dialogy Dojem kazí jen pachut parazitování na dvojici Spencer / Hill, jejichž charisma tahle dvojka nemá. Už na základní škole jsme se ve škole smáli: "Šéfe, sloup!"nebo "Kdo volal? To byl šéf." No a smál jsem se spokojeně i ted´, ne že ne:) ()

Reklama

Piri 

všechny recenze uživatele

Kto by tento film nepoznal. Na VHS to mal asi každý, ešte dodnes to mám na VHS a je ako inak pekne obohraná. Absolútna špica, doslova kult môjho dectva, jedna z najlepších komédií svojej doby. Asi najlepšie filmové jedenie v akcii a super fóry ;) Ani minúta nudy a k tomu jeden z najlepších českých dabingov vôbec v podaní dvojice Jelínek/Mrkvička, réžia Zdeněk Hruška. Nečudujem sa, že v tej dobe nemohli použiť presnejší preklad názvu, keďže Il Vangelo secondo Simone e Matteo znamená Evanjelium podľa Šimona a Matúša, čo znie dobre a vtipne. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Jestli se mé hodnocení  předchozího dílu rozpačitě pohybovalo na pomezí tří až čtyř hvězdic, tak tady už o nadprůměrném hodnocení vůbec nepochybuji a naprosto se shodnu se zdejším často opakovaným názorem, že tohle prostě patří do zlatého fondu komedií. Honba za panenkou je zábavnější než honba za naklaďáky, je zdržována méně brzdícími momenty (jako třeba v prvním díle ty prostitutky), je to  větší bejkárna  a ještě  více prostoru dostává unikátní kvarteto padouchů v čele s geniálně nablbým šéfem s tikem v oku s delikátním dabingem Přeučila. Někdy jsem přemýšlel, že bez by něho by to bylo poloviční. Vyvedl se i  komisař a (stejně jako bloom) musím pochválit tvůrce českého dabingového znění, že tohoto hrdinu, jasně odkazujícího k Funésovi (což mi samo o sobě přišlo jako skvělý nápad),  dabuje František Filipovský. No a ta hlavní  písnička je zkrátka skvělá! ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

U neskutečně vymaštěné rvačky s vězeňskými uprchlíky jsem myslel, že budu potutelně vzpomínat na své dětské výtlemy, jenže chyba lávky, tlemil jsem se znovu jak retard na kolotoči. On totiž i ten nejpitomější humor může být trapný nebo naopak nápaditý, a když jde o druhou možnost, pak je ona pitomost humoru jeho žánrovou škatulkou, ovšem nemá nic společného s ohodnocením jeho kvality. Další hvězdu filmu dodal velice výrazný Dominic Barto. Příjemné zavzpomínání si na diváckou bezstarostnost mého dětství a přiznání, že kopie tentokrát trumfla originál. 80% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Pod hudbu sa tu podpísala hudobná skupina JUNIPER, čo je jeden z mnohých pseudonymov bratov De Angelisovcov. Hudba k filmu vyšla oficiálne na 7" LP platni v roku 1975, avšak pod iným ich pseudonymom – Dream Bags. (Piri)
  • Film byl natočen v Dakaru (Senegal) a Amsterdamu (Nizozemí). (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama