Reklama

Reklama

Boj o ředitelnu

(seriál)
  • USA Vice Principals
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Temně komediální seriál od Dannyho McBridea a Jodyho Hilla, tvůrců seriálu Nahoru a dolů, vypráví příběh jedné předměstské střední školy a dvou lidí, kteří se úzce podílejí na jejím vedení. Danny McBride a Walton Goggins se představí v rolích Neala Gambyho a Leeho Russella, dvojice ambiciózních zástupců, kteří spolu svádějí velký boj o moc. Chtějí vystoupat na pomyslnou nejvyšší příčku poté, co se dlouholetý ředitel školy (Bill Murray) rozhodne odstoupit kvůli péči o svou nemocnou ženu. Když se ale o jeho pozici začne ucházet i doktorka Belinda Brownová (Kimberly Hebert Gregoryová), Gamby a Russel odloží své vzájemné rozepře stranou. Podle hesla "Nepřítel mého nepřítele je můj přítel" se spojí a vyvinou maximální úsilí, aby odstranili doktorku Brownovou, jedinou osobu, která má nejspíš opravdu na srdci nejlepší zájmy školy. A nehodlají si brát servítky. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (42)

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Tak tohle mě hodně sedlo a je potřeba to trošku hypovat a rozšířit to mezi podobně naladěné diváky. Už při traileru jsem si říkal, že by z toho mohla vylézt fajn záležitost, která mě bude na půlhodiny bavit, ale rozhodně jsem nečekal, že to bude až takhle dobrý. On i buranský humor může působit sofistikovanější, když ho zvládnete dobře prodat a to se tvůrcům rozhodně povedlo. Přes neustále nadávky a vulgarismu se skrývá velmi příjemný seriál o jednom neobvyklém přátelství a ještě neobvyklejším cíli. A pokud se naladíte na stejnou notu jako tvůrci, tak dostanete fajn zábavu, která nejednou překvapí. Největší trefou seriálu je jeho obsazení a konkrétně hlavní trojice. Kimberly Hebert Gregory je velmi dobrá a krásně umí zahrát citlivou ženu na pokraji sil i nepříčetnou, zuřivou černošku, kterou byste rozhodně nechtěly naštvat. Danny McBride tyhle hovadský postavy s dobrým srdcem prostě umí, jen někdy je toho dobrého srdce méně a někdy více. McBride si krade pro sebe spoustu okamžiku a krásně ukazuje, že mu vulgarismu a buranský humor nedělá problém, stejně jako zahrát člověka, které mu se nic nedaří a všechny jeho sny mizí v dáli a on chce jen trochu místa na výsluní. Opravdová výhra je obsazení Waltona Gogginse, který si to neskutečně dává. Goggins hraje svojí postavu tak moc dobře, že mu chvíli fandíte a v následujícím okamžiku byste mu nejradši rozbili hubu za to jaký je to patolízal, srab a hlavně svině nejvyššího kalibru. A Goggins si tuhle roli užívá plnými doušky. Na postavách to stojí a seriál to dokáže velmi dobře využít. Některé momenty jsou občas přes čáru, ale z větší části jde většinou o trefu do černého. Seriál není bezchybný, ale pokud vám sedne, tak jeho chyby moc řešit nebudete. Boj o ředitelnu je ve své první řadě hodně fajn a já se opravdu moc těším na druhou řadu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niektoré časti ozaj stáli za to a bolo im radosť napariť plný počet. Niektoré akoby viac stagnovali na mieste, príliš sa sústredili na čo najviac vulgárny a prehnaný humor a keď je to silené, potom to už nejde dokonale. Celkovo ale chválim ten prístup. Seriál je správnym spôsobom nekorektný, tak to má byť, žiaľ mám pocit, že v blízkej budúcnosti budeme kvôli hnutiam, ktoré oslavujú len životy menšín vidieť takéhoto humoru stále menej. Inak fúzatý Danny McBride bol hereckým ťahúňom celého seriálu, veľmi dobrý výber. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když chcete, tak tenhle seriál zhltnete na posezení. Danny McBride si totiž pro sebe urval další postavu, která kritizuje, uráží, nadává, je sobecká, zlá, nepříjemná, arogantní, dělá všecko dobré jen pro sebe a v cynických kecech je hotový přeborník. No a to všechno obsadil do školního prostředí, které na něj vysloveně čekalo. V podstatě se humorem jedná o kopii seriálu Nahoru a dolu. Jen s jinými postavami, jiným příběhem a jiným prostředím. Nicméně s prostředím, ze kterého se dá těžit na dalších deset sérií. A já si na ně klidně počkám. Jo a taky musím uznat, že kdyby sem neobsadili tu blonďatou šťabajznu Georgii King a buznu Gogginse, byl by tenhle seriál poloviční. Tudíž dokonalá výhra a já opatrně čekám, jak to s ním po první sérii půjde dál. Závěr první série byl totiž poměrně nečekaný. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Danny McBride zase jako prachsprosté hovado, které ten slogan "dejte magorovi moc" využívá na sto procent. Některé díly možná slabší, jako celek ale první série šlape parádně. s1 4/5._Druhá série jede na plný plyn od začátku. Velká zábava, navíc fakt dobře napsaný příběh. HBO holt ty dramedy seroše fakt umí. s2 5/5 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01: Já půjdu až tak daleko, že to prohlásím za geniální komediální skvost. Vezměte vidláckej "America, fuck yeah" humor se spoustou nadávek a la EASTBOUND & DOWN (oddíval jsem mezitím komplet až teď při téhle zámince), k jednomu arogantnímu idiotovi přidejte druhýho (jak McBride, tak rozzubený vlezdoprdelácký ultrazmrdský Goggins jsou špička), rozpoutejte zákeřnou špinavou válku o ředitele střední školy, okořeňte to super soundtrackem ve stylu old school videoher, sem tam zpomalovačky co brutálně sednou a hlavní dvojka si je vyloženě dává, a to není všechno. Je to drsná komedie, ale vlastně i slušný drama, příběh přináší různý dojímavý chvíle, závěr s váma celkem šokne, pro mě to byla čistá devítidílná radost a kolikrát jsem se smál jak dlouho u ničeho. 90% S02: Všech 18 dílů bylo natočeno jedním tahem, tím spíš nijak nepřekvapuje, že je tohle stejně kvalitní a nářezová záležitost. V mixu je pár nových postav, zase jsou tu nezapomenutelný scény, přišlo mi to skvělejší dramaticky, závěr slušná psychárna. Říkám klenot a moje nejoblíbenější komedie za roky, instant classic a viděl už jsem komplet snad 5x. 95% ()

Galerie (134)

Reklama

Reklama