Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý film s geniálním scénářem. Výborně zrežírované drama ze soudní síně. Kromě toho se spoustou parádních herců John Cusack, Rachel Weisz, Gene Hackman a Dustin Hoffman. Nemůžu jinak než za plný počet, protože mě film Runaway Jury hodně zaujal. Manipulace procesu, má šanci zvítězit dobro nad zlem? Velké překvapení a mohu jen doporučit. ( Hodnocení: 9/10 ) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Scénář je klasickou ukázkou na téma jak nedělat adaptace. Použijí sice silnou scénu se slepcem, který se zastává svého práva stát se porotcem, ale narozdíl od Grishama pak už postavu ani její handikep k ničemu nevyužijí – dotyčný herec si to doslova odsedí. Podobných příkladů by se dalo najít víc. Naštěstí situaci zachraňují skvělí herci, ale kdyby se autoři opravdu trochu více zaměřili na samotné porotce, mohl to být daleko zajímavější film. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

než se rozhodnete pro zhlédnutí tohoto snímku, zamyslete se, co vlastně od thrilleru ze soudní síně očekáváte. pokud řádnou porci napětí, jemné vykreslení charakteru postav, padoucha, kterého budete nenávidět (nebo obdivovat), asi by jste měli raději sáhnout po knize. pokud jste ochotni ,,jen" v klidu konzumovat,vězte, že vás bude čekat pohodová zábava, ve které se třeba i něco poučíte (o americké justici), uvidíte výborného G. H., velmi solidního J.C., jen ten D.H. měl tu roli napsanou takovou nějakou... . nejde ani o soudní proces, spíš o to co se odehrává nebo by se odehrát mohlo, kdyby někdo chtěl ovlivnit výsledek procesu. někomu to může posloužit jako návod, někdo se zase dokáže poučit z chyb těch druhých, já si myslím, že za ty prachy to stojí! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

V první půli jsem byla nadšená - nečekané ostré vykreslení soudních poměrů, manipulace a chytré zneužití systému. Ale pak to začalo být příliš nevěrohodné. Dvojice amatérů předvídající snad každý krok dlouholetých profesionálů? Pohádka! Ale pořád je to solidní, byť nijak převratný film. Nicméně, jestli takhle opravdu funguje soudní systém, tak můžem být jen rádi, že je Spravedlnost slepá. Protože jinak by si ty oči vypíchla schválně! ()

erased 

všechny recenze uživatele

Obsazení slibovalo hodně a už jenom díky němu bych nečekal, že se v jednom filmu spojí snad všechna filmová klišé, na které si dokážu vzpomenout. Překvapil taky děj. Vypadalo to na obyčejné soudní drama, ale i zde jsem byl úplně mimo mísu. Místo toho jsem totiž dostal klasickou zápletku o rafinovaném potrestání arogantního padoucha ukřivděnou dvojicí "z lidu". Ani jedno mi ale nezabránilo abych se u filmu skvěle bavil. Právě díky známým tvářím, jejich jednoduchým rolím a stoprocentně průhlednému příběhu jsem se tak mohl nechat nerušeně unášet nenáročnou podívanou. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Jedna z porotkyní se jmenuje "Lydia Deets" a je zobrazena jako goth dívka. To je odkaz na Winonu Ryder, která ve filmu Beetlejuice hraje též goth dívku a navíc se jmenuje "Lydia Deitz". (viperblade)
  • Režisérem snímku a spoluautorem scénáře měl být původně Alfonso Cuarón, ale po několika měsících od projektu odstoupil. (Othello)
  • Počas hádky Dustina Hoffmana s Hackmanom na pánskej toalete Hackman spomína „Pravdu, spravodlivosť a americký spôsob.“ Táto replika je sloganom Supermana. Hackman hral jeho protivníka Lexa Luthora v mnohých filmoch o Supermanovi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama