Reklama

Reklama

Hellraiser III: Peklo na Zemi

  • Česko Zplozenec pekla 3: Peklo na zemi (neoficiální název) (více)
Trailer

Peklo otevřelo své chřtány a vpustilo démony do našeho světa. Když si zhýralý playboy P. J. koupí podivnou skulpturu, ve které lze rozeznat obrysy zvláštní lidské hlavy pobité hřeby, netuší, že tenhle netradiční kus umění mu navždy změní život. Poté, co je Pinhead oživen a přiveden do našeho Světa, musí mu P. J. vodit krvavé lidské oběti. Na stopu tajemství prokleté „Kostky“ se tentokráte vydává reportérka Joey, která se musí vypořádat se zcela novou skvadrou pekelných démonů. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Neměnná zkušenost, že s počtem pokračování klesá i kvalita, platí i v tomto případě. Trojka je oproti prvním dvou dílům slabší, naštěstí však stále dost dobrá, balancující někde na hranici průměrnosti. Atmosféra už je dávno v tahu, což se kompenzuje ve spádu a v soustředění především na jatka. Nejpamětihodnější je asi scéna z kostela a vůbec celá druhá polovina filmu zachraňuje částečně dost velkou nudu z poloviny první. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí prvních dvou dílů musí ode mě třetí dostat zákonitě čtyři hvězdy ač to místy vypadalo, že to tak nebude. Příběh nebyl úplně hloupý, celkem dobré herecké výkony, povedená hudba a hlavně inovace jako například nový pekelníci. Už jsem se začínal bát, že se mi žádný díl nebude líbit tak, jak bych požadoval. Těším se, ale zároveň se trochu obávám, co nabídne čtyřka, ale jdu hned do ní. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Oproti dvojce, která se odehrává převážně ve dvouch místnostech Leviatanova labirintu, je tento díl tvořen i venkovníma záběrama z města. Scény jsou akčnější a rychlejší. Nádherný je třeba průchod Discotékou přes Metalové sekce až do třetího patra, kde se nachází Restaurace a hudební doprovod na housle...to vše v Boiler clubu. Pak jsou tady taky záběry z Vietnamské války. Pinhead ( Doug Bradley )....kdo jiný....přichází efektně na scénu asi po půl hodině filmu a strašně mu to sluší. Oblečení na míru a hřebíky v hlavě vypadají jako piercing. Je to zvláštní a přitažlivá postava. CITÁT : J. P. MONROE ( Kevin Bernhardt ) - Ježíši Kriste. PINHEAD - To snad ani ne..... A má i nové pomocníky, tentokráte " kompars " z lidu. Cenobit CD The DJ - Brent Boltthouse.... Cenobit Rick The Barman - Peter Atkins a další necenobitská postava je Voják č.2 - kterého si zahrál osobně režisér snímku - Anthony Hickot. Ve filmu se zjevuje skupina ARMORED SAINT se songem Hanging Judge http://www.youtube.com/watch?v=hO6IZC2VkAo a zazní zde i Hellraiser od Mötorhead : http://www.youtube.com/watch?v=B3jPltwJkoM Film získal Cenu publika na Brussels International Festival of Fantasy Film. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Uvod je uplne priserny, avsak postupne dej zacne naberat na obratkach. najvacsim zlomom oproti predchadzajucim Hellraiserom je pre mna urcite situovanie Pinheada skor do pozicie hlaskujuceho a "cooloveho" Freddyho Kruegera...,ale na nho nema samozrejme:) Avsak za scenu v kostole si zasluhuje o hviezdicku naviac: "I AM THE WAY!!!"hahaha ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Našiel som v kocke netvora. A ona netvora vo mne.“ Kým dvojka sa narodila len rok po jednotke, s pôrodom trojky si štúdio dalo načas: trvalo to až 4 roky. Stálo to za to? Za seba poviem: nuž, hm... asi áno. Trojka sa mi páčilo o reťaz viac, ako dvojka. Nie je to špičkový horor, ale na rozdiel od dvojky sa drží trošku späť (čo jej paradoxne na napätí skôr pridáva, než uberá) a jednak to nie je až taký dejový bordel, než s akým prišli nielen nasledujúce diely, ale ostatne už aj dvojka, kde som sa miestami nechytal v zmysle o čo ide. Trojka sa, tiež na rozdiel od niektorých nasledujúcich častí, nestala obeťou brutálneho strihu, takže má hlavu a pätu. Dej je priamočiary a v dobrom jednoduchý. Gore je dosť, ale nie až tak, ako v dvojke, takže to, čo tu je, funguje lepšie, než nekonečný dvojkový bitúnok. Televízna reportérka v podaní Terry Farrell (Dax z môjho obľúbeného Star Treku, Hlboký vesmír 9) je fajn. Potešil ma nielen slušný priestor pre Pinheada, ako skôr pre Douga Bradleyho v civilnej podobe sympaťáka Elliota – muža, ktorým bol predtým, než sa dostal do pokušenia s magickou kockou. Ostatní Cenobiti majú menší priestor, ale vôbec mi to nevadilo. S odstupom rokov môže budiť veľkú dávku nedôvery osoba režiséra, ktorým nie je nikto menší, než nekonečný kráľ béčok a céčok Anthony Hickox (má tu cameo vojaka). Keď sa na to však pozrieme s chladnou hlavou, musíme skonštatovať, že mnohé veci, pod ktorými bol v 80. a 90. rokoch podpísaný, sú dnes kultovky, síce „nostalgické“ a nie „kvalitatívne“, ale čo na tom záleží (Voskové múzeum 1 - 2, Warlock 2). Barker sa na vzniku trojky podieľal z pozície šéfa výroby. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Film získal Cenu publika na Bruselském mezinárodním festivalu fantasy filmů. (Terva)
  • Titulnú pesničku filmu, ktorá zaznie počas záverečných titulkov nahrala legendárna britská heavy metalová skupina Motörhead. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno