Reklama

Reklama

Hellraiser III: Peklo na Zemi

  • Česko Zplozenec pekla 3: Peklo na zemi (neoficiální název) (více)
Trailer

Peklo otevřelo své chřtány a vpustilo démony do našeho světa. Když si zhýralý playboy P. J. koupí podivnou skulpturu, ve které lze rozeznat obrysy zvláštní lidské hlavy pobité hřeby, netuší, že tenhle netradiční kus umění mu navždy změní život. Poté, co je Pinhead oživen a přiveden do našeho Světa, musí mu P. J. vodit krvavé lidské oběti. Na stopu tajemství prokleté „Kostky“ se tentokráte vydává reportérka Joey, která se musí vypořádat se zcela novou skvadrou pekelných démonů. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdyby producenti měli soudnost a neřídili se jenom vidinou zisku, zůstalo by u dvou prvních dílů a diváci by byli ušetřeni zklamání. Takhle to ale ve filmovém průmyslu nikdy nefungovalo a fungovat nebude. Trojce schází kvalitní scénář a atmosféra předchozích dílů, přidalo se na násilí a tempu. Ještě to na rozdíl od pozdějších dílů není průšvih, ale fajnšmekra to už neosloví. Nicméně komu stačí ďábelské rekvizity, ten může být spokojen. Kostky i démonů si užije dosyta. Celkový dojem: 45 %. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech nastaly v třetím velké změny, ať už v kvalitě, nebo provedení, prostě: třetí díl jsem nyní viděl úplně poprvé a jsem zklamán. Série se přesunula z atmosférické Británie do klišoidního USA, hlavní hrdinka již není sympatická Kristy, ale "nějaká ženská", na kterou po skončení filmu okamžitě zapomenete. Ten "elvis", respektive majitel klubu mne taktéž pobavil, když jsem ho na začátku viděl, myslel jsem si, že se to bude odehrávat v 50tých letech:) On i ten příběh je tak nějak našroubovaný, z hodně hloupými momenty, vlastně jediné co ve filmu za něco stojí, je imho scéna v kostele, Pinhead pobavil. A jo, Pinhead... Cenobiti... no jako jo, jsou tam. Dal jsem jim přezdívky Kameráček a CDman, byli to fakt bubáci, ale spíš do večerníčku, tohle se fakt nehodilo, vyloženě směšné. Po atmosférických prvních dvou dílech, které jsou právem označovány za kultovní, je tohle propad ve všech směrech. Ale některé scény jsou působivé, to je fakt. ()

Reklama

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Hellraiser a jeho znovu povstání z demonické sochy. Jo ta socha byla dobrá, ale oproti prvním dvoum dílům je to dosti slabé. Mnoho opravdu hluchých míst beze šťávy. Konec průměrný, nový démoni se mi zdá nemají takový styl jako měli jejich předchůdci. Cdčkovač a kameraman, to už je trochu zbytečně kýčovité a ta kuřačka, nevím kdy byla horší zda živá nebo po smrti. Když nad tím tak přemýšlím byl to hooodně slabý horor s pár výjmečně světlými okamžiky (ta socha se mi celkem líbila). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

S každým dalším zhlédnutím se mi líbí trojka víc a víc. Skvělá roztančená scéna s řetězy na operačním sále, bezchybné stažení z kůže, masakr na diskotéce a peklo v ulicích. Prolínání světů, surrealismus, dekadence a vtipný Pinhead v kostele. Tajemnost a bizarnost prvních dvou dílů se sice poněkud vytratila, zato výživné gore nechybí. Snad jen noví cenobiti za moc nestojí a místo metalu či hard rocku bych raději (hlavně na diskotéce) slyšel gothick rock. A nemění na tom nic ani velká jména jako jsou KMFDM či House of Lords, ba ani samotní hardrockoví bozi Motörhead - byť jejich Hellraiser šlape pěkně... ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Co naplat, tenhle film je fenomén. Byl jsem na něm několikrát v kině, byl to jeden z prvních novějších hardcore hororů v naší distribuci a miloval jsem ho. Od té doby si nevzpomínám na ani jeden podobně opulentní a hororově nekompromisní film, který by to dotáhl do kin. Ryzí béčko s velikým rozpočtem, velkou kadencí nezapomenutelných scén a spoustou akce. Tohle je prostě fanbojův splněný sen. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Původní verze filmu měla končit tak, že Joey (Terry Farrell) měla udělat dohodu s Pinheadem (Doug Bradley), že se stane jeho nevěstou výměnou za úspěšný život. Nakonec se ale od tohoto konce filmu upustilo. (ČSFD)
  • Scéna ze staveniště na konci filmu se natáčela na půdě univerzity Wake Forest v Severní Karolíně. (HellFire)
  • Původní filmový plakát měl zobrazovat křičící hlavu Pinheada (Doug Bradley). To se ale MPAA zdálo příliš drastické. Miramax proto využil fotografii Pinheada z prvního filmu a argumentoval tím, že již byla použita v minulosti, tudíž je vyhovovující. MPAA to uznala a dala této verzi plakátu povolení. (skinny9)

Reklama

Reklama