Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z roku 1898 sleduje britského důstojníka Harryho Favershama (Heath Ledger), který se odmítne postavit do čela svého pluku, když zjistí, že jeho regiment odchází do Súdánu kvůli vojenskému konfliktu s "mohamedánskými fanatiky". Přátelé a snoubenka mu pošlou čtyři bílá pírka, která symbolizují zbabělost. Aby znovu získal ztracenou čest, vydá se v převlečení za Araba do Súdánu, aby se mohl dostat za nepřátelskou linii a sloužit britským silám jako špeh a průzkumník. Když je jeho bývalý pluk napaden, Faversham tajně zachrání životy těm, kteří ho předtím označili za zbabělce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

kingik 

všechny recenze uživatele

Mladý poručík Heath Ledger, potomek starého vojenského rodu, se odmítne postavit do čela svého pluku a způsobí poprask. Otec ho zavrhne, milovaná snoubenka opustí a kamarádi dají najevo své pohrdání symbolickým pírky hanby. Jenže netuší, že brzy budou jeho statečnost potřebovat, aby je zachránil před jistou smrtí. Dobrodružně laděnému příběhu vévodí Heath Ledger, ale i režijně si nevede špatně Shekhar Kapur. Film mě nenudil a klidně se mu dá dát vyšší hodnocení, ale působil na mě tak nějak naivně a v závěru docela rozvlekle. V mírně nadprůměrném levelu mu to sedí lépe, než jako výjimečný film. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem nudný průměr, objevila jsem však krásný film o lásce, přátelství a odvaze, na který jen tak nezapomenu... Harry Favesham je mladý britský důstojník, který je až po uši zamilovaný do své dívky, kterou si má brzy brát. Když zjistí, že má spolu se svým regimentem odejít do války kamsi do Sudánu, dostane strach a odejde z armády. Jeho přátelé, otec a snoubenka však tento akt nedokáží pochopit a pošlou mu čtyři bílá pírka - znamení, které mu má připomínat jeho zbabělost. Když se Harry dozvídá o hrůzách jenž se v Sudánu odehrávají, vydává se na dlouhou cestu - jak jinak než plnou nástrah, sebeobětování, utrpení a smrti - jejímž cílem má být získání odpuštění od svých "bývalých" přátel... Dojemný příběh dokresluje překrásná hudba, poutavá kamera a dechberoucí herecké výkony - především pak Heatha Ledgera a Djimona Hounsouna. ()

Reklama

Katarine 

všechny recenze uživatele

Cože? Jenom 61%? A spousta hodnotitelů nejde nad 3*? Tak to jsem čekala teda mnohem lepší hodnocení po shlédnutí. Lidi, nevím, co byste ještě chtěli. Já například uznávám, že příběh byl nereálná hovadina. Ale tohle je důkaz toho, jak lze i ze špatného příběhu vytvořit vynikající, poutavý film. Heath Ledger opět nezklamal. Teď už fakt můžu říct, že to BYL vynikající herec a ve světě filmů ho určitě budeme postrádat. Wes Bentley, Kate Hudson a hlavně Djimon Hounsou rovněž předvedli obdivuhodné výkony. Kamera, kterou tady "velký znalec" Cival kritizuje, mi přišla taky výborná. A za režii se Shekhar Kapur rozhodně nemusí ani trochu stydět. Nejvíce jsem si užívala scény na poušti, nádhera. ()

seale 

všechny recenze uživatele

Ajaj, ten romantický happyend!? :) A to by až tak nevadilo, ale byl to takový rychlý spád. Možná kdyby tomu tvůrci nechali trochu víc otevřený konec, bylo by to lepší. Jinak hezké, dobrodružné ;). Bavila mě ta scenerie a syrovost. Vykreslili tam hodně dobře utrpení, fyzickou slabost z války a muslimského vězení, atd. Hudba volená citlivě. Podobně jako Tosim, ta převaha negativních ohlasů je mi čudná. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Než přišel rozkaz vypravit se do války, byla účast v armádě jen docela zábava. Hezké uniformy (na to holky letí, že), ragby a spousta večírků. Ale když přišlo na lámání chleba, uvědomil si Harry (Heath Ledger), že do války vůbec nechce, natož nechat se někde v Súdanu podříznou smečkou vzbouřených povstalců. Ale jeho nejlepší přátelé jej nepochopí, a ocení jej bílými pírky, označujícími jej za zbabělce. To Harrymu dodá odvahy, a do Súdánu se vydá na vlastní pěst, aby své přátele ochránil ... Tento film mám docela rád - hlavně z důvodu, že jej nehodlám srovnávat s famózním Lawrencem z Arábie. Kromě poslední čtvrthodinky (která mi přišla trochu mimo) jsem se po celý film dobře bavil, k čemuž přispívají výborné herecké výkony (kromě Kate Hudson, která tu vypadá i chová se jako normální pipka) i příjemné scenérie střední Afriky. Nad scénářem samotným je třeba přivřít několik očí, ale na druhé straně, jsou i hloupější filmy. Chtěl jsem dát tři hvězdičky, ale když tak vidím, jak zde byl film strhán, s klidným srdcem ještě jednu přidám... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Dva zahnuté meče, které mohou diváci vidět v některých scénách, byly na aukci filmových předmětů prodány za 100 amerických dolarů. (Jimmy15)
  • Film se ve skutečnosti nenatáčel v Súdánu, ale v Maroku. (Candice)

Související novinky

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama