Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z roku 1898 sleduje britského důstojníka Harryho Favershama (Heath Ledger), který se odmítne postavit do čela svého pluku, když zjistí, že jeho regiment odchází do Súdánu kvůli vojenskému konfliktu s "mohamedánskými fanatiky". Přátelé a snoubenka mu pošlou čtyři bílá pírka, která symbolizují zbabělost. Aby znovu získal ztracenou čest, vydá se v převlečení za Araba do Súdánu, aby se mohl dostat za nepřátelskou linii a sloužit britským silám jako špeh a průzkumník. Když je jeho bývalý pluk napaden, Faversham tajně zachrání životy těm, kteří ho předtím označili za zbabělce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Romanticky laděný válečný film...bojové scény podbarvené romantickou hudbou...osobně mám s takovýmto spojením problém... podle mne navíc tak trochu nepovedený výpravný velkofilm (rozhodně se tu ale několik zajímavých pasáží a poznatků najde - např. symbolismus pírka - pro Brity symbol zbabělosti, pro černošské kmeny symbol zabití člověka, tedy statečnosti...) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $18,306,166Tržby Celosvetovo $29,882,645║ Večný problém Shekhara Kapura sa stáva, že nedokáže zaujať príbehom, kdež to vizuálna stránka a výpravnosť filmu mu ide výborne ale nedokáže dostatočne povedať príbeh postavami a tak môže tu mať akúkoľvek plejádu dobrých hercov, keď ich nedokáže viesť. Tento problém je citeľný aj na jeho iných filmoch napríklad aj Kráľovná Alžbeta: Zlatý vek sa s týmto problémom nešťastne potýka. Na Kapurovi je vidieť že ho trápi historická otázka vzťahov Anglicka proti štátom čo okupovali ale nech sa snaží akokoľvek, nedokáže to do filmu začleniť tak aby to z toho filmu vyznelo a ponúklo divákovi tému na zamyslenie. Jeho filmy vyšumia pre nedostatočnú výpoveď rýchlejšie než by sa dalo čakať, lebo nenesú silnú tému čo by zarezonovala filmom a ho vystužila, takto to príde len vizuálne pekné premávanie hercov po pľaci, nič viac. /60%/ ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nevím kdy a jak jsem se k tomu filmu dostal dřív a proč jsem vůbec udělil jen tři hvězdy. Protože tohle je jednoznačně dobrý film, kde nechybí ani válečná tématika, ani promyšlené a napínavé dobrodružství. Souboje vypadaly k světu a byly přehledné. Zbytek měl taky svůj styl a pěkně se na to koukalo. 75% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem hledal nějaký dobrodružný film, natočený za posledních 10 let, který by si na nic nehrál. A pak jsem jeden objevil - "Čtyři pírka". Narozdíl od těch všech "Mumií" a "Tajemných tváří" působí velice přirozeně a uvěřitelně jak po příběhové stránce, tak co se týče postav. Hlavní hrdina není žádný namachrovaný a neporazitelný borec, ale obyčejný kluk, který se hrdinou stal spíše omylem. Jinak o dobrodružství není ani na chvilku nouze, výprava je pěkná, nechybí pořádná bitva, přátelství až za hrob a láska, která i hory přenáší. Nevím, co se většině na tom nelíbí. 85%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Beze zvratu, bez hlubokého charakteru, bez uvěřitelného vývoje. Čtyři pírka se i přes snaživé zpomalovačky nebo přehnaně chtěnou velkolepost propadají svým utahaným příběhem a nenápaditými bojovými scénami k nesnesitelné nudě. Záchranou, znamenající unavenou druhou hvězdu, je charismatický Wes Bentley, ale vše ostatní je i přes zdánlivou hereckou kvalitu na úrovni toho nejpředvídatelnějšího šestákového románu. 30 %. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Aquol, prodanou princeznu převáděnou přes poušť, hrála súdánská top modelka Alek Wek. (Candice)
  • Film se dostal do kin až po dvou letech po natočení a nevydělal ani čtvrtinu svého rozpočtu. (Aknah)

Související novinky

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama