Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Montgomery Brewster je neúspěšný baseballista, který právě zjistil, že je příbuzným zesnulého multimilionáře Rupert Horna. Pradědeček mu odkázal majetek v hodnotě 300 milionů. Má to pouze jeden háček - během příštích 30 dnů musí utratit 30 milionů. Když se mu to podaří, dostane celých 300 milionů. Zdá se to jednoduché. Pozor, ale má to svá pravidla. Peníze nesmí utratit za žádné hmotné statky, na konci nesmí vlastnit o nic víc než na jejím začátku. Vzhledem k intrikám správců to nebude mít jednoduché, naštěstí má na své straně chytrou přítelkyni a věrného spoluhráče. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Jednou to asi muselo přijít a poprvé mě nějaký film od Waltera Hilla zklamal... Brewsterovy milióny skoro vůbec neobsahují typický Walterův styl ani atmosféru, humor mají výrazně odlišný, tentokrát jen malá dávka hudby Ry Coodera zapadne v spleti notorických orchestrálek, natočeno je to (až na jednu geniální scénu s dlouhým video vzkazem starého dědka) naprosto rutinně a celé mi to připadalo jako průměrná rodinná komedie, kterou mohl natočit kdekdo jiný a možná (v případě režiséra vyloženě specializovaného na čisté komedie) i lépe. Námět o výhře 30ti miliónů a výzvě minout je za vybraný čas vzbuzoval očekávání nad vším, co se bude dít, dojde na více vtipných či zábavných scén, ale k mnoha z nim jsem se musel prodírat ve víru polonudného průměru a nakonec souhlasím s uživatelem Zagros, který svůj koment trefně uzavřel: Největším plusem filmu bylo to, jak jsme si všichni představovali, za co bychom to všechno dokázali sami utratit. Dvojice svérázně ujetého černocha a jeho tlustého kolegy mě sice spočátku bavila, ale do poloviny filmu se mi jejich humor okoukal. Nejlepší z hereckého obsazenství mi připadal Rick Moranis, který však tu má oproti Ohnivým ulicím jen dvě výrazné scény a pár štěků. Je celkem zajímavé, že hned po (dle mého názoru) nejslabším filmu Waltera Hilla následovaly v jeho tvorbě dva, které považuji od pana režiséra naopak za úplně nejlepší (Křižovatky a Extrémní předsudek). [60%] ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jeden z top filmov môjho detstva, odstupom času ale nie tak úžasný ako kedysi. Problémom je hlavne to, že je to viac o Pryorovi ako o Candym, ktorý aj v minime priestoru, čo má, dokáže hravo pretromfnúť svojho (vôbec nie zlého!) kolegu. Mierny nadpriemer. ____ PS: Len si preboha nepozerajte verziu, ktorá je na Slovensku. Na jednej strane má strašný dabing (nevhodný Noga/Skrúcaný ... Candy bez Vojteka nie plnohodnotný slovenský Candy!), ale čo je horšie, film je v takej strašnej kvalite, akú som asi pri žiadnom americkom filme nevidel. Už úvodný titulok "Hlavná slovenská požičovňa filmov uvádza" hovorí za všetko. Vo filme sa pár krát po obrazovke poprechádzajú modré pruhy, či čierne machule. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Sympatický hlavní hrdina řeší velmi „příjemný“ problém, jak rozfofrovat za týden 30 milionů dolarů, aby dostal ještě desetkrát tolik. Jednoduchý nápad, který má dobrý komediální potenciál. Tvůrcům se jej podařilo dobře rozvinout a vznikla zajímavá komedie. Největším plusem filmu bylo to, jak jsme si všichni představovali, za co bychom to všechno dokázali sami utratit. ()

Qwat 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která mě vždycky pobaví. Velmi slušné herecké výkony ve všech větších i menších rolích. Reálně tak za 70%, ale dal jsem pět hvězd už jenom proto, abych vyvážil těch (jenom pár) zdejších šašků, kteří se tady chlubí tím, že se "ani jednou neusmáli", protože to je "americký humor" a tomu se oni nesmějí. Jo, tím že se vy zaprděnci u dobré komedie ani jednou nezasmějete, tím jste nás všechny opravdu potrestali, vy zoufalci xD ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Pradedko mohol vymyslieť niečo lepšie na prevýchovu svojho dospelého pravnuka. Z iného pohľadu nám však film môže poslúžiť ako obraz možno nepochopiteľného, no predsa múdreho konania: Múdri ľudia sa vzdávajú toho, čo má menšiu hodnotu, aby získali to, čo je vzácnejšie. A nemyslíme tu len na hmotné bohatstvo, existuje predsa ešte aj iné a oveľa hodnotnejšie bohatstvo... ()

Galerie (62)

Zajímavosti (2)

  • Toto je již sedmá filmová adaptace stejnojmenného románu George Barr McCutcheona z roku 1902. (mi-ib)

Reklama

Reklama