Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Dokonalý film. Viděl jsem ho několikrát, protože mne nikdy nepřestane bavit. Ta doba, to vězení, ta trpělivost. Vezeňské drama jak se patří. Při pohledu na tento film mi prostě dochází slova a já nevím co k němu psát. Tady prostě žádná recenze nepomůže, to musíte zažít.

Sedm

Sedm (1995)

Opravdu zajímavý film, to teda ano. Dle mne asi nejlepší krimi co mé oko spatřilo. Nevím jak bych to popsal, nevím co vytknout a vlastně ani nevím co pochválit. Zážitek byl tak dokonalý, že se tento film nedá rozkouskovat na subjekty a hodnotit je, nato je třeba se opravdu podívat.

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

Co dodat? Konečně film kde jsem si nebyl jistý jak to dopadne, a to tak, že úplně. Výborně zahrané, výborně celé zamotané. Atmosféra se sice nedá krájet nožem, ale určitě působí tím, že se příběh odehrává na takovém místě. Dále jsou tady ty výborně vymyšlené detaily ve filmu jako záběry z Dachau nebo kouř u cigarety. Je vidět, že si režisér s filmem opravdu pohrál a celý film jsem se nenudil. A konečnou tomu dodává ta hudba.

Brewsterovy milióny

Brewsterovy milióny (1985)

Sice je to taková komedie od které by jste neměli moc očekávat ale John a Richard to hrají skvěle a ten nápad s poslední vůli se mi strašně líbí, je to originální, sám bych to nejradši někdy použil.

Počátek

Počátek (2010)

Nevím jestli byl Inception stvořen pro Hanse Zimmera nebo Hans Zimmer pro Inception, ale ta hudba je famózní tak jako celý film. Nemíním vypisovat herce kteří byli skvělí, protože tím bych musel vypsat všechny. Příběh se mi velmi líbil, nápad motat se ve spánku a nepoznat co je realita a co ne je originální a určitě zábavný. Po filmové stránce ale film taktéž nezaostává, efekty jsou vskutku kvalitní. Jen doporučit.

Ratatouille

Ratatouille (2007)

Vůbec nedokáži popsat proč se mi tento animovaný film tak líbil. Prostě to tak cítím ale když se zamyslím, tak myš která vaří v krásné Paříži? Proč ne, výborný nápad. Animace pěkná, příběh pěkný a hudební doprovod se taky povedl.

Číslo 9

Číslo 9 (2009)

Dal jsem za 5 hlavně ze dvou důvodů. První je ten, že příběh se otírá o lidské vlastnosti a druhá, že je to spíše smutnější animák a ne jak všude samý happyend ať se děje cokoliv. Ponurá atmosféra po celý čas filmu z toho dělá skoro až skeptické drama a nápad s provedením panáčků se mi také velmi líbil. A opravdu nechápu co tady všichni stále melou o křesťanství na konci. Určitě jste viděli X filmu kde byla duše, duch nebo něco a podobné tomuto a nikdy k tomu nic nikdo neřekl, spíše bych řekl, že to bylo jen zpestření závěru aby to diváka ještě emočně dorazilo, což je dobře. Připadá mi, jako by jeden recenzent někde použil přirovnání závěru ke křesťanství a ostatní se toho chytli aby vypadali za velice zdatné kritiky, recenzenty a filmů znalci ;). Hawk.