Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billy Chapel zítra nastupuje k rozhodujícímu a možná poslednímu zápasu své téměř dvacetileté baseballové kariéry. Jeho detroitské Tigry, s nimiž je po celou kariéru svázán, se rozhodl majitel klubu prodat, noví vlastníci hodlají Billyho prodat. Billy večer čeká na svou lásku, novinářku Jane, ale Jane nepřišla, teprve ráno má odvahu mu sdělit, že ho opouští a odjíždí pracovat do Londýna. Billy nastupuje na zápas proti newyorským Yankeeům, nikdo mu už moc nevěří, bolí ho ruka, zdá se, že je odepsaný. V průběhu zápasu Billy - a s ním diváci - prožívá svůj život a především vztah k Jane. Jak se poznali, jak Jane, která měla v šestnácti dítě, jen těžko dokáže uvěřit v lásku, jak ji Billy zklamal, když byl zraněn a odehnal ji od sebe. Jak se rozcházeli a zase scházeli, jak Billy stále více cítí, že ji potřebuje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

reich 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Hřiště snů, tak i film Hra snů je film, který přináší potěšení z prostřední baseballu a ukazuje nám zázraky. V případě tohoto filmu, tak děj filmu je jednoduchý, kdy baseballové legendě Billimu Chapelovi, v podání Kevina Costnera se zbortí život. Nejdříve přijde o milovanou přítelkyni Jane, která ho opustí a v jeho kariéře se mu taky zrovna nedaří a navíc mu hrozí vyhození z týmu. Vše se mění a začíná hra Detroit Tigers proti New Yorku Yankees a Billimu se začíná dařit, zároveň, i když má dokonalou hru, tak přemýšlí o životě a svých rozhodnutí. Film vznikl na základě knižní stejnojmenné předlohy For Love of the Game od Michaela Shaara, který ukazuje, že i zázraky se mohou dík a že dokonalá hra existuje. 80%  ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner a opět téma sportu a po dlouhé době zpět na pálce. Přesto, že je snímek jiný než "Durhamští býci" nebo "Hřiště snů" stále sem se (a to hlavně díky Costnerově přítomnosti) nemohl zbavit dojmu, že sem film už někde viděl a věděl, jak skončí. A nemýlil jsem se. Stárnoucí sportovní legenda, všemi odepisovaný, poprvé zamilovaný, krize, happyend...to není spoiler, ale shrnutí více než dvouhodinové stopáže. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Celý děj se odehrává během baseballového zápasu - a ve vzpomínkách Billyho Chapela (Kevin Costnera). Chapel je zde špičkovým nadhazovačem baseballového klubu, jehož budoucnost je ohrožena (jak klubu tak i samotného hráče). Navíc si uvědomuje, že už není nejmladší... Takže ve chvílích mezi samotnou hrou se vrací ve vzpomínkách zpět, a postupně zjišťuje, že mu život utíká mezí prsty... Ať si říká kdo chce co chce, pro mně je Kevin Costner výborným hercem, a zde to více než potvrzuje... ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Nezaujalo. Nezachrání to ani Costner ani krásná Preston. Čitelné od přečtení synopse. Pěkná produkce. Přínos pro (filmový) svět = nula. Teda, Raimi měl v CV něco, co pomohlo zformovat Sipdermana, který tu romantickou linku měl aspoň fungující a uvěřitelnou. Trochu mi ten film přijde jako definitivní pohřeb filmů z osmdesátých let. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Otravná, více než 2hodinová konverzační love story. Přesně ten typ filmu, které bytostně nenávidím. Totální nuda k uzoufání. Pokud jste si stejně jako já až dosud mysleli, že Kevin Costner neumí hrát špatně, tak jste se hrubě zmýlili. Tato role mu vůbec nesvědčila. Ačkoli se snímek každým coulem snaží tlačit na emoce, tak mě velkým obloukem minul. Chemie mezi Costnerem a Kelly Preston totálně nefunguje. Dialogy jsou směšně debilní. Jediné, co stojí za pozornost je samotný sport a dění na hřišti. To je ovšem děsně upozaděno za debilní a nudnou romantickou linkou v popředí. Dva lidé, kteří se k sobě naprosto nehodí se pokoušejí budovat vztah. Největším kamenem úrazu je to, že celé budouvání vztahu je nesmírně stereotypní a především totálně klišoidní. Stejný průběh vztahu už člověk viděl milionkrát. Tohle se Raimimu hrubě nevydařilo a považuji to za jeho dosud nejubožejší film. Naprosto nezáživný pohled do života sportovní hvězdy, který je stejně prázdný, jako tento film. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Sam Raimi nesouhlasil s obsazením Kevina Costnera a spory mezi nimi o celkové podobě filmu propukaly během celého natáčení. (Hwaelos)
  • "Hra snů" v baseballu znamená, že nadhazovač, případně kombinace nadhazovačů, v tomto případě Billy Chapel (Kevin Costne), za zápas odháže minimálně 81 nadhozů, přičemž maximálně to může být až 200 nadhozů, a při tom nepustí na metu ani jednoho pálkaře. (kubsov)
  • Důvod, proč si Billy (Kevin Costner) dáva jenom jednu ruku do bundy v některých záběrech, je ten, že během výměny v útoku a obraně nadhazovač nechodí na pálku a chladne. Proto si nasazují bundy, aby ruka zůstala v teple a nevychladla. (kubsov)

Reklama

Reklama