Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (242)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodnocení zase tolik nerozumím, protože mě nepříjde že by byl film tolik průměrný. Tonda předvádí svou suverenitu na jakou jsme v té době nebyli zase tolik zvyklí, já jej třeba v Top Gunu nikdy nemusel. Zato mě dokáže bezproblémově zaujmout v hodně jiných filmech. Co si budeme nalhávat ten člověk osobní kouzlo prostě má. Jerry Maguire mě zpočátku moc neseděl, nicméně postupem času se příběh rozjede a divák jen kouká jakou krásnou romantiku ze života nám přináší. Malý Ryan je kouzelný a Renée to také sluší. Cameron Crowe je takový trošku skrytý režisérský pojem. U mě 75% ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Zpívejte se mnou "Jerry smutné období má, práci mu nikdo nedá. Jen jeden sportovec mu zůstal a s ním se na vrchol dostal. Jooo, Jerry, to je náš Jerry, prostě Jerry". Takové laciné songy mi jdou, stejně jako jde krásně hraní Tomovi, kterému vhodně sekunduje Oscarový Gooding, ale na tu svou stopáž je ten film zbytečně přemáchlý a v závěru už nemám moc co nabídnout. Námět a herci za to ale stojí. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jerry ma chytil až na druhý krát. Na ten prvý som príliš nechápal, o čo kráča, športový agent amerického futbalu a jeho pracovné trampoty mi boli ukradnuté a výkon oscarového Goodinga príliš expresívny. Potom som už vedel, do čoho idem, ale aj tak ma viac zaujala druhá polovica filmu, keď sa rieši Jerryho vzťah s Renée. Táto časť je typický pohodový Crowe a to aj v situáciách, keď to medzi nimi vyzerá zle. Jedná sa o najamerickejší Croweov film a u nás nemá šancu osloviť širšie publikum. Štvrtá hviezda za "Free falling" ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Ten film se na svou stopáž nijak zvlášť nikam neposouvá. Jde zas o to správně se v životě rozhodnout a nasměrovat svůj osud tím lepším směrem. O tom jsou vlastně všechny Croweovy filmy, jen s tím rozdílem, že každý je jinak (líp/hůř) formálně vystavený. Jeden z nejmíň zasloužených Oscarů vůbec, kdy hysterický černoch zahrál hysterického negra. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

To, že Tom dostal Oscara za herca v hlavnej úlohe r. 1997 sa vôbec nečudujem. Po tej profesionálnej stránke je celkom vidieť, že si prácu neodflákol, hodila sa tam jeho tvár a typické grimasky (akože ja ?, myslíš to vážne ?, som prekvapený !), ktoré stále žeriem v každom jeho filme. Prirástli mu k image a tvoria jeho druhé (herecké) ja ... Tak, ako raz povedal A. Hitler - "Nestarajte sa o moje fúzy. Ak teraz nie sú v móde, neskôr budú, lebo ich nosím ja". Tak si myslím, že by si kľudne mohol povedať i Tom: "Nestarajte sa o moje úsmevy, ak sa Vám nepáčia nemusia. Mne vynášajú milióny, lebo som to ja". Dobre, na druhej strane - tej amatérskej a pohľade tretej osoby na film ako taký - film ma moc nebavil, osobne niesom typ na športové filmy. Bolo tam pár humorných scénok, romantických zápletok, osobných sklamaní v rámci rodiny (ak zlyhá muž, nie je to pekné - hlavne ak ide od nuly a neskôr sa mu vypomstí to, že veril ľuďom, ktorím nemal.) Film bol viacmenej rodinná záležitosť na nudný večer pri telke. Prečo som ale vydržal s napätím až do konca je snáď jasné. Chcel som vidieť triumf, ktorý na konci Tom musel dosiahnuť. Z nuly sa vyšplhať až do cieľa, kde ho čakalo vykúpenie a zadosťučinenie. Niekedy je zadosťučinenie viac, než samotná podstata vytíčeného cieľa, hlavne v jeho úlohe, kde prehral dosť. 3* ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Do úlohy Dorothy bola zvažovaná aj Winona Ryder. Pri prvých kamerových skúškach s Tomom Cruisom (Jerry Maguire) ale vyzerali ako "brat so sestrou". (bergCA)
  • Jde o pátý film Toma Cruise, za který obdržel honorář vyšší, než než 100 mil. (don corleone)
  • Natáčelo se od 11. března do 5. července 1996. (Varan)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama