Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (242)

freddy 

všechny recenze uživatele

Super filmík. Tom Cruise a Cuba Gooding Jr. zde rozehráli zajímavý příběh, na jehož konci se ční Oscar pro druhého jmenovaného. Už to naznačuje, že tohle není jen obyčejná komedie, ale že to je pozoruhodná sonda do života sportovního agenta a jeho jediného klienta, na kterém závisí agentova existence. Jsou zde emoce, je zde humor, jsou zde i zajímavé myšlenky. A to působí jako úžasně vyrovnaný celek. Film se mi prostě líbil, akorát jsem byl trochu ztracen v prostřizích ze zápasů amerického fotbalu, jehož pravidla, ač jsem velký fanoušek všech sportů, jsem dodnes nepochopil. To trochu snižuje můj dojem. Takže nakonec jsou z toho solidní čtyři hvězdičky... ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film. Jeho pověst a oblíbenost (řekl bych především u amerického publika) ho značně předchází a má tak okolo sebe auru jakéhosi výjimečného hollywoodského bijáku. Sám o sobě je ve výsledku průměrně dobrým filmem, který ovšem vyniká tím, jak moc je na poměry amerického středního proudu podivně a zvláštně natočený a jak podivně a zvláštně mixuje zvolené filmové žánry. Běžný americký film by se dal mimojiné charakterizovat i tím, že záběrování a střihová skladba takového snímku je vlastně zcela předvídatelná a v každý samostatný okamžik se chová tak, jako stovky filmů před ním. To Jerry Maguire nedělá. V průběhu filmu mě několikrát překvapil zvoleným úhlem záběru, jeho velikostí, anebo sousledností několika záběrů v řadě. Pro mě jako diváka tak jednoznačně narušuje ono nepsané pravidlo, že hollywoodský mainstream tvoří filmy podle šablon (a já ty šablony mám v mnoha případech rád), jejichž mantinely si prostě nemůže dovolit překročit. Podobně zvláštně snímek nakládá i s mícháním žánrů. To, že se chvílemi Jerry Maguire tváří jako komedie a o minutu později jako drama, by nebyl takový problém. Horší je jeho nerozhodnost na poli mezi sportovním a romantickým filmem. V takovémto střetu totiž právě kombinace komedie a dramatu vytváří chvílemi hodně zmatený žánrový guláš, který samotnému snímku ubírá zcela logicky na celistvosti a na schopnosti jasně a zřetelně odvyprávět myšlenku příběhu. Jerry Maguire je tak film, který je docela příjemný na koukání, chvílemi i baví, ale když se trochu zamyslíte, dojde vám, že ani pořádně nechápete, na co že to vlastně koukáte. 6/10 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jerry ma chytil až na druhý krát. Na ten prvý som príliš nechápal, o čo kráča, športový agent amerického futbalu a jeho pracovné trampoty mi boli ukradnuté a výkon oscarového Goodinga príliš expresívny. Potom som už vedel, do čoho idem, ale aj tak ma viac zaujala druhá polovica filmu, keď sa rieši Jerryho vzťah s Renée. Táto časť je typický pohodový Crowe a to aj v situáciách, keď to medzi nimi vyzerá zle. Jedná sa o najamerickejší Croweov film a u nás nemá šancu osloviť širšie publikum. Štvrtá hviezda za "Free falling" ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Športová dráma v sladkastom prevedení, ktorá stavia predovšetkým na skvelých hereckých výkonoch a veľkej porcii romantiky. Tá tu postupne celý čas naberá na sile a v závere doslova exploduje obrovským gejzírom. Dráma je teda logicky celý čas trocha v úzadí, čo je škoda. Na film sa ale dobre pozeralo a o to mi práve išlo. Taká oddychovka s T. Cruisom v jeho najlepšom štramáckom rozkvete. 70/100 ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Výtečný film plný krásných myšlenek s excelentními hereckými výkony Toma Cruise, Cuby Goodinga Jr. , Renée Zellweger a malým Jonathanem Lipnickym. Film, kde si ruku v ruce podává drama, romance či sport a skvělý hudební doprovod, který režisér Cameron Crowe opravdu vybrat umí. Scéna, kdy Tom Cruise jede v autě po opuštěné silnici poté, co se mu vše zhroutilo a přepíná na rádiu jednu stanici za druhou až narazí na píseň Toma Pettyho "Free Falling" a začne zpívat, je zapamětihodná. Takových momentů je ve filmu celá řada a proto asi mám tento film tak rád... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Do úlohy Dorothy bola zvažovaná aj Winona Ryder. Pri prvých kamerových skúškach s Tomom Cruisom (Jerry Maguire) ale vyzerali ako "brat so sestrou". (bergCA)
  • Krátce před natáčením filmu byl vyhozen trenér Detroit Lions Wayne Fontes. Jeho role ale byla ve filmu ponechána. (don corleone)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. prosince 1996 v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama