Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dottie Hinsonová odjíždí na setkání baseballového týmu, jehož byla kdysi členkou a vzpomíná na rok 1943. Tehdy hráči baseballu narukovali do války a této hry se ujaly ženy. Dottie byla v týmu se svou sestrou Kit. Jednou za Dottie přijel lovec talentů Ernie Capadino a nabídl jí, jestli by nechtěla hrát v profesionální ženské lize. Dottie nechtěla, její sestra by hrála ráda, ale o ni Ernie zájem neměl. Domluvil se s ní však, že jestli Kit Dottie přesvědčí, aby nabídku přijala, vezme ji do týmu také. Nakonec obě odjíždějí a cestou přijmou ještě další hráčku, Marlu. Po absolvování přípravného kempu musí všechny dívky absolvovat ještě školu slušného chování, tance a chůze. Jako trenér je angažován Jimmy Dugan. Na první zápas přijde úplně opilý a tak se vedení ujme Dottie a zápas vyhrají. Jimmy není spokojený s tím, že má trénovat ženský tým a tka je opilý v jedom kuse. Po pár zápasech se však vzchopí, omezí pití a ujme se trénování. Broskve, jak si tým říká, jsou stále úspěšnější a zakladatel ženské ligy pan harvey je spokojený i se zisky z vyprodaných stadionů. Protože se ale blíží konec války, je rozhodnut ženský tým rozpustit. To ovšem dívky nehodlají připustit… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Filmy Penny Marshallové zrovna nevyhledávám,baseball mi nic neříká a Geenu Davisovou nemám rád.Ale,to co předvádí Tom Hanks je naprosto úžasný,zvláště jeho opilecký výstřelky.Davisová je na pár facek,nesympatická buzerující sestra malé Kitty.Na koho se určitě nedá zapomenout,ikdyž je tam jen chvilku,je Jon Lovitz.Dokonce ani Madonna není špatná,hraje skoro samu sebe.Pěkné,příjemné a uteče to jako voda. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov, ktorý sa snaží o feministickú message a robí to veľmi nevtieravo a dobre. Opiera sa o zaujímavý kus športovej histórie a dal dokopy výborne zohranú a zvolenú partiu herečiek/postáv, ktoré sú človeku sympatické. Hanks tú dominanciu estrogénu vyvažuje, film si skoro kradne pre seba a úplne som zabudol aký výborný komediálny herec vedel byť. Je zaujímavé, že v 92-om tento film predával myšlienku, že je načase, aby čisto ženské filmy mali svoje miesto v mainstreame a o 25 rokov neskôr sa to isté snažil predať Feig so svojimi Ghostbusters. Zrovnoprávňovanie žien na striebornom plátne sa teda hýbe vpred pomerne slimačím tempom. Každopádne League of their own je dôkaz, že dobrý film človeka chytí a osloví bez ohľadu na pohlavie hrdinov. ()

Reklama

samuelsson 

všechny recenze uživatele

Nádherne vykreslený film, kde sa obrovský skepticizmus premení na optimizmus. Neuveriteľné! Až som mal chvíľu chuť naštudovať si pravidlá baseballu, aby mi „docvakli“ všetky súvislosti. Perfektný scenár, ktorý nie je moc vážny, ani moc alibistický, zato je však vtipný a úprimný. Na môj vkus trochu moc precitlivený. Toto všetko je doplnené geniálnym Tomom Hanksom, kde sa prejavil jeho herecký talent v plnom rozsahu (proste neopakovateľný), len mu mohli dať trocha viac priestoru pred plátnom... A League of Their Own je určite niečo viac než film o ženskom baseballe v USA, je to film o viere a odvahe vytvoriť niečo, čo ešte nikdy predtým nebolo, aj napriek zosmiešňovaniu a nedôvere. Až na ten zdĺhavý "geriatrický" koniec nemám čo vyčítať. Odporúčam vidieť, hlavne pre fanúšikov Toma Hanksa. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Baseball mě z amerických sportů docela baví, je to akční hra, kterou s každým filmem, ve kterém se tahle hra vyskytuje chápu čím dál více. Snímek se mi moc líbil, bavilo mě to od začátku do konce, je pravda, že místy to bylo moc ukecané, ale to u ženských nikdy jinak nejde. Konec je velmi dojemný a starší protagonistky byly velmi přesvědčivou kopií mladých hereček. Tom Hanks byl hezké zpestření, i když jeho postava mi byla nesympatická ze všech nejvíce a to od začátku do konce. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Nie je to top, možno si to už nikdy nepozriem, ale je to film, ktorý neurazí. Nudný baseball sa spája so ženskou energickosťou a vypáli to dobre. Tom Hanks je zvláštna téma. Keby to je hociktorý iný herec, poviem si možno, že podal v tomto filme top výkon, ale Hanks...asi som videl priveľa jeho filmov, v ktorých stvárnil absolútne inú úlohu, iný charakter, preto mi to až tak nesedelo. Bolo, myslím, jasné, že sa sestry Dottie a Kit musia stretnúť v záverečnom boji, jeho spracovanie však bolo veľmi zaujímavé. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (15)

  • Produkce filmu byla překvapena disciplínou Madonny. Když pro ni poprvé přijeli, aby ji dovezli na natáčení, očekávali, že budou tahat rozmazlenou hvězdu z postele. K jejich překvapení zpěvačka právě dokončovala svůj ranní jogging a vždy byla jednou z prvních na place. (kenny.h)
  • Herečky, ktoré sa zúčastnili konkurzu pre postavu Dottie Hinson museli ukázať, že vedia hrať bejzbal. (Original.M)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Reklama

Reklama