Reklama

Reklama

Nová baseballová sezóna začne v Durhamu poněkud nejistě. Nově najatý zadák Durhamských býků „Crash“ Davis (Kevin Costner) zbije mladého namyšleného nadhazovače „Nuka“ LaLooshe (Tim Robbins). V té chvíli přichází na scénu krásná a svůdná Annie Savoy (Susan Sarandon), která si každoročně vybírá jednoho hráče svého oblíbeného týmu a věnuje mu svou pozornost, přízeň i zkušenosti. Oba temperamentní spoluhráči na hřišti a rivalové mimo něj by tak měli v sezóně předvést nejvíce ze svých umů, aby odměně v tak smyslném podání učarovali. Ovšem Nuke nemá smysl fair play, což zkušeného a paličatého Crashe přivádí k šílenství. Nechte se pozvat do úžasné herecké společnosti, podávat se bude nenapodobitelný koktejl vášní, sportu a lásky! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Vynikající film z prostředí baseballu, kde Susan Sarandon není jen fanynkou vymetající každý zápas, ale též sportovní psycholožkou amatérkou, která radí svým dvěma "svěřencům" jak přehazovat výhybku mezi pravou a levou hemisférou pomocí krajkových podvazků i jiné fígle, a přesto, že spí tu s jedním, tu s druhým, je vlastně dávno rozhodnutá, kterého z nich chce. Jedním z nich ( životem a sportem omláceným ) byl Kevin Costner a druhým ( nadrženou začínající hvězdou) Tim Robbins - v reálu její manžel. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá komedie, která vám dovede ukázat, proč je baseball zábavný, ale také to, že i herci, které máte za elitu, se dovedli příjemně odvázat a bavit. Susan Sarandon je zde neskutečně kouzelná, ale hlavně to nakonec táhnou Robbins s Costnerem, protože je na ně přece jen zaměřeno trochu víc. Vůbec to nevadí, protože nenudí. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Pozitíva vidím jedine na kvalitnom hereckom obsadení, príjemnej osemdesiatkovej atmosfére a na pár aspoň minimálne humorne zaváňajúcimi scénkami zo začiatku, kedy tu fungoval vtip na báze vzájomného chlapského doberania a tupých hlášok od hlúpučkého nádejného mladého talentu v podaní T. Robbinsa. No ako čas plynul, humor sa postupne vytrácal a dejová linka skĺzla do totálne všedného a mdlého kolotoča všeobecnej nudy a nezáživnosti. Banalita striedala banalitu, koniec už bol vykúpením. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Športový film so všetkými svojimi typickými znakmi. Až na patetizmus, v tomto smere sú Býci príjemne civilní. Nezaoberajú sa mechanizmom fungovania nejakého mega klubu, ale.....mechanizmom fungovania malého. Milostný trojuholník a citové problémy hlavných predstaviteľov sú dobre vyvážené s klubovými záležitosťami. Príjemný filmík na víkendové popoludnie. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Takový hezký film z prostředí baseballu, který se úspěšně vyhýbá všem klišé. Místo baseballu sleduje trochu netradiční vztah mezi mazákem Costnerem, mladíkem Robbinsem a Sarandovou, která si vybírá jen ty nejlepší. Všichni tři hrají skvěle, k tomu hraje hezká hudba, chvílemi je to vtipný, jenže mě to prostě absolutně ani jednou ničím nestrhlo, nenadchlo, nezaujalo. Prostě fajn film, který jen tak plyne a pár minut po skončení nevíte, o čem vlastně byl. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Snímek byl v roce 2008 zařazen Americkým filmovým institutem v kategorii nejlepší sportovní film na 5. příčku. (TheDude)
  • Tim Robbins (Nuke) se v témže roce, kdy byly Durhamští Býci natočeni, stal reálným partnerem Susan Sarandon (Annie Savoy). Rok poté se jim narodil syn Jack. Pár spolu žil 23 let a až do rozchodu v roce 2009 byl považován za jeden z nejpevnějších vztahů v Hollywoodu. (Dizzy_eM)

Reklama

Reklama