Reklama

Reklama

V nejvyšší lize získávají hráči baseballu bohatství a slávu, někteří z nich se stávají legendami. Není tu místo pro nezkušené zelenáče nebo stárnoucí atlety. Snad kromě mužstva Clevelandu. Veterán baseballu se zdravotními problémy, podmínečně propuštěný mladistvý delikvent... V tomto roce možná ve výběru Clevelandských Indiánů nejsou hráči, v jaké clevelandští fanouškové vždycky doufali, ale je to skupina mužů, kteří jsou rozhodnuti vytěžit ze své šance co nejvíc. A s týmem, jako je tento, se může stát cokoliv. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (107)

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Ano, scénář je předvidatelný a již po přečtení textu distributora je jasné, jak tento film dopadne. Ale já se u některých scén docela bavil a herecké obsazení mi nevadilo. Navíc to v sobě má onu atmosféru zámořských komedií z konce devadesátých let a začátku devadesátých, takže čtvrtá hvězda za atmosféru. ()

Slam7 

všechny recenze uživatele

Parádní záležitost, podobný jako Náhradníci, ale tohle mi přišlo pravdivější a upřímější co se týče životů profi sportovců. O zápasech ve filmu raději pomlčim, klasickej americkej happyend, ale na to už musíme být u takových filmů zvyklí. Spousta známej tváří, hlavně asi Sheen, Snipes, Berenger a Russo. Jako zábavnej film prostě super ()

Reklama

lisi26 

všechny recenze uživatele

Tenhle film miluju. Soubor hlášek je snad nekonečný... Tvůrci mě nadchly výborným, přirozeným, realistickým zpracováním sportu. Herci opravdu vypadají jako sportovci, pohybují se jako oni. Prostřihy vypadají jako sportovní přenos a dění kolem sportu není připitomělý. Super herecké výkony a mimořádná sranda dělá dílo vynikajícím. ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Vím že to pro film není moc lichotivé, ale zamiloval jsem si jej tak, že jsem jej sledoval vždy, když jsem nemohl usnout! Důležité však je, že jsem si jej opravdu zamiloval a nedám na něj dopustit! Vždyť tak krásná a přitom vtipná a výborně zahraná pohádka pro dospělé se málo kde vidí! Je to film bez ambicí, ale naprosto zvládnutý! To jej činí filmem s neopakovatelným kouzlem!:) ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Bejzbalu nefandím, jeho pravidlá nepoznám, ale Major League si ma získala. A síce vývoj príbehu odhalíte po úvodnom zoznámení sa s (opačne obsadenými) postavami, film ako celok funguje spoľahlivo dobre. Charlie Sheen je rebel a sympaťák, Snipes v miniroličke príjemne prekvapí, romantická línia už ako z iného filmu a Berenger na prvú ligu nemá ani náhodou. Všetko vyvažuje a lepí dohromady humor, ktorý so znesiteľnou dávkou sentimentu a adrenalínom v ovzduší vládne celou snímkou. Príjemná záležitosť, akú som videl 3x a k akej sa vždy rád vraciam. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Hodiny na výsledkové tabuli ukazují 10:40. Přitom je den a prvoligové baseballové zápasy se dopoledne nehrají. (Sinecod)
  • Postavu komentátora Harryho Doyla si zahral bývalý neúspešný hráč Milwaukee Bob Uecker, ktorý po konci kariéry pôsobil 33 rokov ako komentátor. (dalver)
  • Je proti pravidlům MLB, aby Rick Vaughn (Charlie Sheen) nastoupil do posledního zápasu ve filmu na poslední out. Rick Vaughn je po celý film vedený jako startující nadhazovač SP. Tito nadhazovači zápasy startují. Když je tento SP unavený, nastoupí nadhazovač s označenim RP - dohazovač, který buď zápas doháže, nebo je opět vyměnen za jiného RP, případně CP, což je closing pitcher, specialista na poslední inning. Navíc tito SP mají přesně uvedené pořadí, ve kterém nastupují k zápasům během celé sezony. Pokud tedy na zacatku zápasu trenér rozhodne, že dostane přednost starší nadhazovač, přestože je na řadě Vaughn, jde o porušení pravidel. Nadhazovač by mohl nastoupit pouze v případě, že by byl Vaughn zraněný. Uvedená pravidla neplatí pro nejvyšší českou ligu. (kubsov)

Reklama

Reklama