Reklama

Reklama

V nejvyšší lize získávají hráči baseballu bohatství a slávu, někteří z nich se stávají legendami. Není tu místo pro nezkušené zelenáče nebo stárnoucí atlety. Snad kromě mužstva Clevelandu. Veterán baseballu se zdravotními problémy, podmínečně propuštěný mladistvý delikvent... V tomto roce možná ve výběru Clevelandských Indiánů nejsou hráči, v jaké clevelandští fanouškové vždycky doufali, ale je to skupina mužů, kteří jsou rozhodnuti vytěžit ze své šance co nejvíc. A s týmem, jako je tento, se může stát cokoliv. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (107)

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Jaké pocity ve mě tento film vyvolal ? Naše republika je také takový tým "outsiderů" a proto bychom potřebovali něco, co nás dokáže sjednotit. Bohužel nic takového nevidím !!! Žádná hrdost, žádná čest, žádná osobnost, která by dokázala spojit lid a ukázala jim, že budoucnost může být lepší !?! Politici a všichni, kteří mají možnost krást , krást budou, lumpové si budou žít jako v bavlnce a poctiví lidé bude čím dále více strádat a po česku "držet hubu", protože jsou na to zvyklí. Že se tento komentář netýká filmu ? Ne, asi opravdu ne. Ale již nebudu unavovat svýma depresivníma komentářema - věřte ve zrození v lepší době, v lepším a spravedlivějším světě. Protože to je to jediné co můžeme - věřit ! 5* jsem nedal, protože již nevěřím ani na pohádky ... . ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrná sportovní komedie s průměrnym Berengerem, průměrnym Sheenem a průměrnym Snipesem. Film celou dobu ubíhá podle očekávanýho scénáře, občas i pobaví a hlavně je důležitý, že nenudí. Posledních cca 30 minut je sice jedno velký klišé, ale to je v případě sportovních filmů celkem normální a já ani nic jinýho nečekal. Jinak baseball mě sice zrovna dvakrát nebere, ale oproti třeba fotbalu má ve filmech velkou výhodu. Když herci předstíraj, že uměj hrát fotbal, vypadaj obvykle jako dementi. V případě baseballu se to dá sestříhat tak, že herci vypadaj celkem uvěřitelně. Průměrnej film - průměrný hodnocení. Jestli máte baseball rádi, tak si klidně přidejte hvězdičku navíc. ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Bejzbalu nefandím, jeho pravidlá nepoznám, ale Major League si ma získala. A síce vývoj príbehu odhalíte po úvodnom zoznámení sa s (opačne obsadenými) postavami, film ako celok funguje spoľahlivo dobre. Charlie Sheen je rebel a sympaťák, Snipes v miniroličke príjemne prekvapí, romantická línia už ako z iného filmu a Berenger na prvú ligu nemá ani náhodou. Všetko vyvažuje a lepí dohromady humor, ktorý so znesiteľnou dávkou sentimentu a adrenalínom v ovzduší vládne celou snímkou. Príjemná záležitosť, akú som videl 3x a k akej sa vždy rád vraciam. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Takže zase jsem dnes viděl První ligu a zvedl jsem hodnocení o jednu hvězdu. Znovu jsem se královsky bavil. Děj je sice velmi jednoduchý a předvídatelný, ale film obsahuje dobrý vtipy a hrne se dopředu jako mašina. Tom Berenger se znovu schází s Charliem Sheenem a opět jim to perfektně sedlo. Corbin Bersen taky odvádí vysoký standart, Renee Russo - tak ta tady sice moc nehraje, ale kouká se na ní velmi pěkně a nezkazí vůbec nic, tak proč ne. No a je potřeba se zmínit o Snipesovi a Haysbertovi, kteří zde odstartovali svoje kariéry. David S. Ward toho sice moc nenarežíroval, ale s některými svými komediemi se doopravdy ukázal. Je to patrně lepší scénarista než režisér, ale První liga se mu povedla. Je třeba zmínit ještě hudbu, protože ta do tohohle filmu taky perfektně zapadá (Wild Thing). Takže 75 %. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Film aj jeho pokračovanie sa natáčali v Milwaukee, na štadióne konkurenčných Brewers. (dalver)
  • Samotný klub Cleveland Indians skutočne v 90. rokoch prežil najúspešnejšie obdobie svojej histórie. (dalver)
  • Je proti pravidlům MLB, aby Rick Vaughn (Charlie Sheen) nastoupil do posledního zápasu ve filmu na poslední out. Rick Vaughn je po celý film vedený jako startující nadhazovač SP. Tito nadhazovači zápasy startují. Když je tento SP unavený, nastoupí nadhazovač s označenim RP - dohazovač, který buď zápas doháže, nebo je opět vyměnen za jiného RP, případně CP, což je closing pitcher, specialista na poslední inning. Navíc tito SP mají přesně uvedené pořadí, ve kterém nastupují k zápasům během celé sezony. Pokud tedy na zacatku zápasu trenér rozhodne, že dostane přednost starší nadhazovač, přestože je na řadě Vaughn, jde o porušení pravidel. Nadhazovač by mohl nastoupit pouze v případě, že by byl Vaughn zraněný. Uvedená pravidla neplatí pro nejvyšší českou ligu. (kubsov)

Reklama

Reklama