Reklama

Reklama

Píše se rok 1902. V Baltimoru je sedmiletý George Herman Ruth odveden otcem do chlapecké polepšovny, sirotčince a školy St. Mary's. Otec jeho výchovu nezvládá, a tak se rozhodne zbavit se ho tímto způsobem. Ve škole je Ruth vychováván katolickými misionáři a ostatní děti si ho dobírají kvůli jeho tloušťce. Bratr Matthias Boutlier, který vede školní tělovýchovu, ho poprvé seznamuje s baseballem. Během tréninku odpalování Ruth zasáhne několik nadhozů, které Matthias hází. Ten je ohromen úžasnou silou, kterou Ruth odpaluje míč. O dvanáct let později, v roce 1914, je devatenáctiletý Ruth už členem baseballového týmu St. Mary. Nadále vyniká jako silný odpalovač a jeho úžasné dovednosti si všimne i Jack Dunn, majitel týmu Baltimore Orioles. Vzhledem k tomu, že Ruth je nezletilý, Dunn se rozhodne chlapce adoptovat a postarat se o jeho profesionální smlouvu. V polovině baseballové sezóny 1914 je Ruth prodán do Boston Red Sox. Jako člen Red Sox začíná Ruth získávat širokou pozornost za své homeruny a stává se vysoce populárním v Bostonu. Dostává zde přezdívku Babe… (TV Nova)

(více)

Recenze (42)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nej filmů o týhle hře... Poslední dobou už 3.kousek, kterej sem viděl. A tenhle patří asi ještě o kousek výš, než Redfordův Přirozený talent. A důvod? Babe je podle pravdy a navíc je to fakt suprově zahraný. Goodman je sice o pořádný kus větší chlap, než-li skutečný Babe (jo dal sem si tu práci a vygůglil si ho :o) ), ale roli extravagantního baseballisty zahrál na jedničku. Stejně tak jakov Přirozeným talentu tady v jeho životě hrály podstatnou roli ženský. Když se s jednou měli rádi, tak pálil jeden homerun za druhým a naopak :o). Babe si dokázal užívat života, prachy rozhazoval co to jen šlo, dělallidem radost a kalilprvní ligu. Asi nej bylo, když přišel na zápas totálně vykalenej, ani pásek u kaťat si nezapnul, přišel na pálku a nazdár, tady máš homeruna :o). Jo, tenhle film sem měl dycky rád a jak je vidět, tak dycky mít budu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nějak moc netušim, proč tady z toho každej dělá nějaký skvělý sportovní drama. Samozřejmě, skvělej výkon Johna Goodmana se tomu upřít fakt nedá, ale na mě to spíš působilo takovým disneyovským ztvárněním, kdy to vypadá spíš jako taková zábavná pohádka o slavný osobě, sice s blížícím se koncem, to nabírá i slušný dramatický chvilky ,ale stejně nemůžu říct, že by mě to nějak po týhle stránce oslňovalo ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Životopisný snímok s vynikajúcim Johnom Goodmanom v hlavnej úlohe. Postava hráča baseballu Rutha mu padla ako uliata. Vychutnal som si tiež na oko príjemnú výpravu, ktorá mala za následok slušnú dobovú atmosféru. Inak k tomu Ruthovi... Veľmi zaujímavá postavička, ktorá viedla zaujímavý a plný život, hlavne keď zoberieme do úvahy jeho smutné začiatky. Škoda tej jeho povahy, ale tiež je otázne, koľko za ňu mohol. V každom prípade, aj keď je baseball pre mňa španielska dedina, asi nikdy nepochopím pravidlá, no bavil som sa celý čas. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Dale 

všechny recenze uživatele

V krátkej dobe už môj tretí videný film z prostredia amerického baseballu, dokonca vo všetkých bol súčasťou aj Babe Ruth (The Pride of the Yankees, Cobb), tentoraz už ako titulná postava. Klasická biografia so vzostupmi a pádmi tejto legendy, ktorej ale niečo chýba. Zaujímavé je, že rovnako ako v prípade Lou Gehriga v The Pride of the Yankees, aj tu máme totožnú scénu s chlapcom v nemocnici, ktorému ako jeden, tak aj druhý sľúbi dať v ďalšom zápase dva homeruny a s veľkou pompéznosťou sa im to podarí a na sklonku ich kariéry ich onen chlapec už ako dospelý muž stretne a povie, že vďaka nemu (Louovi aj Babeovi) sa dokázal zázračne uzdraviť. Neviem, či ide o reálne príbehy, ale skôr to pôsobí ako tradičné klišé, bez ktorého sa baseballový (alebo aj iný športový) film nezaobíde. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Filmů o baseballu jsem už pár viděl a mám možnost srovnávání. Přednost Babe je nesporně v nálepce "podle skutečné události" ... Takže máme možnost vidět poměrně podrobný rozbor života sportovního velikána George Rutha a je to poměrně jízda. Není divu, že to pro filmaře byl neodolatelný kousek. Ale jen je mi líto, že se toho bud nechopil někdo jiný nebo někdo o 15 let později. Proč? Téměř celý film je pojatý jako jedna velká šaráda, nahoru dolů, doprava doleva.. A občas toho bylo až dost. Ale tak nešťastným způsobem, že to chvílemi nudilo. Ale mluvím za sebe... Zde na csfd je žánrově označen jako "Drama / Sportovní". Toho "drama" tam ale byly dohromady 4 minuty. Filmu Babe by tedy více sedělo sportovní komedie. Otázkou by tedy bylo nakolik komediální je hřmotné prdění Johna Goodmana.. :) Pokud jste to někdo dočetl až sem, tak při zmínce o sportovní komedii musím zmínit filmek První liga. To je jiná úroveň, to má šmrnc. Takže to shrnu tak, že mi teda celková forma a duch filmu nesedly, ale přesto se jedná o poměrně dobrý snímek pro fanoušky baseballu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • George Herman „Babe“ Ruth Jr., vlastním jménem Georg Hermann Ehrhardt, držel rekord v celkovém počtu odpálených homerunů za kariéru. Jeho počet 714 homerunů překonal až v roce 1974 Hank Aaron. Babe zemřel 16. srpna 1948 New Yorku. (John Dunbar)
  • Natáčelo se v Illinois v USA. (reich)

Reklama

Reklama