Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Montgomery Brewster je neúspěšný baseballista, který právě zjistil, že je příbuzným zesnulého multimilionáře Rupert Horna. Pradědeček mu odkázal majetek v hodnotě 300 milionů. Má to pouze jeden háček - během příštích 30 dnů musí utratit 30 milionů. Když se mu to podaří, dostane celých 300 milionů. Zdá se to jednoduché. Pozor, ale má to svá pravidla. Peníze nesmí utratit za žádné hmotné statky, na konci nesmí vlastnit o nic víc než na jejím začátku. Vzhledem k intrikám správců to nebude mít jednoduché, naštěstí má na své straně chytrou přítelkyni a věrného spoluhráče. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

anderson 

všechny recenze uživatele

Komentára k tomuto filmu sa zdržím, ale dôrazne budem nesúhlasiť s konštatovaním užívateľa JohnnyD, ktorý haní vynikajúci slovenský dabing. Tento dabing vyrobilo v roku 1987 pre SLOVENSKÚ POŽIČOVŇU FILMOV, štúdio DABING Koliba Bratislava a je to jeden z mála dabingov, ktoré sa dodnes zachovali v pozerateľnom (kópia) a počúvateľnom (zvuk) stave. Jeden z mála, ktorý STV ráčila vybrať zo svojho archívu a odvysielať. Takisto si myslím, že obsadenie hercov je skvelé (pozeral som nedávno na MARKÍZE americký remake HRAČKY, v ktorom PRYORa daboval PETER MARCIN a bolo mi nevoľno) a hoci VOJTEK zvláda CANDYho skvele, myslím, že aj SKRÚCANÝ exceloval. Navyše sa tu predviedla aj DEANA HORVÁTHOVÁ (dnes JAKUBISKOVÁ). Dnes by sa ju pre dabing asi sotva podarilo získať. :-) Suma sumárum: narozdiel od "bratov" z ČESKA, ktorí pravidelne skvelé pôvodné dabingy ÚPF (Ústřední pújčovna filmú) "súkajú" do novučičkých remastrovaných kópií, na Slovensku radšej vyrábame dabing nový a netrápi nás, že v prepadlisku dejín zmizli také skvosty ako: D.A.R.Y.L., ZLATÉ DIEŤA, SÚBOJ O POKLAD YANKEE ZEPHYRA či STARMAN. Nehovoriac o tom, že archív STV skrýva oveľa väčšie poklady (Stanica WUSA, MATADOR, POSLEDNÝ VLAK Z GUN HILLU či MOSKVA KASSIOPEIA). Poznámka pre užívateľa Zabriskie: DAN AYKROYD v tomto filme vôbec nehrá. (27.2.2006) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Sympatický hlavní hrdina řeší velmi „příjemný“ problém, jak rozfofrovat za týden 30 milionů dolarů, aby dostal ještě desetkrát tolik. Jednoduchý nápad, který má dobrý komediální potenciál. Tvůrcům se jej podařilo dobře rozvinout a vznikla zajímavá komedie. Největším plusem filmu bylo to, jak jsme si všichni představovali, za co bychom to všechno dokázali sami utratit. ()

Reklama

brzozin 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem tenhle film doslova hltal. Bylo to v době, kdy televize byly plné filmů z 80. let a tenhle patřil k mým nejoblíbenějším. Námět se točí kolem toho, jak se velké peníze (snad sen všech lidí) změní v noční můru. Bohužel dnes s odstupem času a poněkud vytříbenějším vkusem už musím říci, že jde je o solidní průměr. Richar Pryor mi nikdy jako komediální idol nepřišel. Ve filmu je sice díky originálnímu námětu prostor pro jednu vtipnou scénu za druhou. Nicméně tento potenciál není v podstatě vůbec využit. Pryor ani jeho parťák Candy se nezmohli na nic víc, než na kupu oplzlých rádobyvtipných výkřiků, pitvoření se, vyblbování. O hudbě nebo kameře se raději nezmiňuji. A ten hrozný český dabing film zabíjí definitivně. Ty tři hvězdy jsou za originální a vtipný námět a vzpomínky z dětství, ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia, ktorej každý aspekt sa nesie v duchu najlepších osemdesiatkových tradícií so všetkými kladmi aj zápormi, ktoré k tomu patria. Nad nudnejšími momentmi našťastie prevažujú tie vynikajúce a úplne najlepším z nich je scéna, v ktorej hrdina robí antikampaň dvom skazeným skorumpovaným stranám, z ktorých ani jedna nie je pre mesto riešením. Silná paralela so súčasnou politickou scénou na Slovensku a našimi poslednými voľbami je čisto náhodná, ale geniálna. "Vote for None of the Above!" (7/10) ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

V karanténě člověk ocení leccos. I průměrnou komedii, která se už moc nehraje a přitom by mohla. V porovnání s tím, co se točí v televizích furt dokola je to příjemná oddychovka. Jen se připravte na skutečný osmdesátky se vším všudy. Teď se ta doba připomíná jako stylizovné retro...ale naplno, se všema těma knírama, aframa a tesilem je na hranici snesitelnosti. Ale co, starosti čerstvého milionáře Brewstera by si měl aspoň jednou užít každej. Dávám 55%. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (2)

  • Toto je již sedmá filmová adaptace stejnojmenného románu George Barr McCutcheona z roku 1902. (mi-ib)

Reklama

Reklama