Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Shit 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočenej film o uličních ganzích, kterej zaujme hned na první pohled takovým drsně vyhlížejícím zjevem a originálním a zároveň dostečně realistickým pojetím gangů, kdy každej má svuj styl a zbraně. Hlavní postavy nejsou nic zvláštního pod sluncem, ale možná právě proto bodujou, všichni se na svoje role dokonale hodí a bitky s nima jsou fakt drsný. Ještě mě celkem zaujal nikterak podstatná část filmu, ale za to zajímavá a to komixový vsuvky do příběhu, to byl dobrej nápad. Bohužel už horší bylo, že děj tu a tam trošku podivně poskočil v čase,ale to se dalo přežít, protože jinak je film fakt skvěle dynamicky akční záležitost s výbornou atmosférou a hudbou ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

V Americe bezpochyby kultovní záležitost, u nás jen béčko k pousmání. Všechny ty gangy byly tak směšné a celá ta jejich historie mě nechávala úplně chladným. Jsou tam všehovšudy dva nadprůměrné okamžiky: čtveřice cizích lidí v metru a Swanova hláška při pohledu na Coney Island: To jsme celou noc bojovali, abychom se vrátili k tomuhle? Jinak příběh pochopitelně neexistuje, film kompletně spoléhá na atmosféru a několik málo bitek. Ani jedno z toho mě naprosto ničím nezaujalo. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Takto si filmári predstavujú gang/gangy, nie že takto naozaj aj vyzerajú či nebodaj sa aj správajú. Jednoducho kožená vesta na holom tele, tisíc príveskov a početné bitky - to ako fakt ma týmto chceli presvedčiť? Okrem toho, že necháva film diváka v strehu, vidím na ňom iba nedostatky, logické prvky predovšetkým. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Na rok 1979 a na to, že film vznikl v USA slušná "choreografie" bitek (samozřejmě v Číně už v téhle době byli někde jinde). Akce je skoro nepřetržitá, což se Paldinimu líbilo, gangsteři skoro ve všech partičkách (až na pomalované pálkaře a "lesbické" drsňačky) vypadají jako návštěvníci baru u Modré ústřice, což se Paldinimu až tolik nelíbilo, ale působilo to docela bizarně. Blbost děje je omluvitelná komiksovou stylizací. Takže mi vychází vrcholně zábavná podívaná plná prďáckých postav, kde se pořád něco děje a divák se nemá šanci nudit. V tomto případě bych se možná nezlobil ani za patřičně udělaný remake, i když víme, jak to dopadlo s Přepadením 13. okrsku . ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak podle zdejších ohlasů jsem čekal, nějakou brutální – špinavou podívanou z gangsterského prostředí, kde se z New Yorku stane válečná zóna a dostalo se mi jakéhosi průměrného béčka, kde se většinu času vedou jen silácké kecy a furt se někam utíká. Pořádnou akci aby tu člověk pohledal (dobrá byla bitka na hajzlíkách a v parku s basebalovými pálkami) – toť asi vše. Warriors byla partička k pohledání, ale nakonec si moje sympatie alespoň někteří členové získali. Co se hereckých výkonů týče, tak i ty byli celkem průměrné. Jako čekal jsem pořádný akční nářez, samé bitky a doslova boj o přežití, no k tomu to mělo daleko. Dívat se na to dá, ale potenciál, který se tu nabízel, nebyl využitý ani z poloviny. David Patrick Kelly se do rolí zmrdečků hodí… ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • V roce 2009 společnost Dabel Brothers Productions začala na základě tohoto filmu vydávat pět komiksů. Do roku 2012 byla vydána 4 čísla s názvem „The Warriors: Jail Break“, který se odehrává několik měsíců po událostech ve filmu. (SeanBean)
  • Vesty Warriors byly vyrobeny z falešné kůže. (Matty)
  • Michael Beck (Swan) se v jednom záběru nešťastně rozmáchl baseballovou pálkou a zasáhl Deborah Van Valkenburgh (Mercy) do obličeje. Okamžitě musela být odvezena do nemocnice. Dodnes má jizvu. (Matty)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama