Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalcem Nového Jorku, ale jak může být těžké dostat se v noci metrem z Bronxu na Coney Island? Pro většinu neretardovaných lidí s minimální znalostí angličtiny by to neměl být problém. Jenže devět Válečníků v přiléhavých vestičkách to asi vidí trochu jinak, když s touhou po jejich skalpech za jejich kmitajícími nožičkami sprintují ostatní městské gangy logisticky řízené moderátorkou rádia a strážci zákona by rovněž nepohrdli nějakou tou odměnou za jejich dopadení. Pro Waltera Hilla evidentně existují v nočním New Yorku pouze gangy a policie. To je dobře, protože jakýkoli náznak civilizovaného světa by mu jen kazil jeho jednoduchý styl, za který bývá obdivován i nenáviděn. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Na rok 1979 a na to, že film vznikl v USA slušná "choreografie" bitek (samozřejmě v Číně už v téhle době byli někde jinde). Akce je skoro nepřetržitá, což se Paldinimu líbilo, gangsteři skoro ve všech partičkách (až na pomalované pálkaře a "lesbické" drsňačky) vypadají jako návštěvníci baru u Modré ústřice, což se Paldinimu až tolik nelíbilo, ale působilo to docela bizarně. Blbost děje je omluvitelná komiksovou stylizací. Takže mi vychází vrcholně zábavná podívaná plná prďáckých postav, kde se pořád něco děje a divák se nemá šanci nudit. V tomto případě bych se možná nezlobil ani za patřičně udělaný remake, i když víme, jak to dopadlo s Přepadením 13. okrsku . ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zápletka, ale zato skvělá až "Carpenterovská atmosféra". Jeden gang kontra všechny gangy v nebezpečných ulicích New Yorku. A to nebezpečí tak velké, že číhá doslova na každém rohu. Ono probít se přes všechny ty gangy není procházka růžovým sadem, ale The Warriors nesází na tuny krve a explicitnosti. Místo toho operuje s hrubou silou, náznaky a potemnělým obrazem. To z něj činí docela zajímavou koukatelnou záležitost, která nepůsobí unyle. Vsadím se, že většina viděla klip Bad od Michaela Jacksona a troufl bych si tvrdit, že veškeré lokace metra jsou totožné jako v The Warriors. Jasně, že se tam ta béčkovost najde, ale k filmu a příběhu skvěle pasuje. Tak jako tak, nemohl jsem se odtrhnout a do poslední chvíle Válečníkům fandil. A že to holobrádci neměli moc jednoduché dojet bez úhon do cíle! ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,STRČÍM TI TÚ PÁLKU DO ZADKU A UROBÍM Z TEBA NANUK." __ Napriek dobrej atmosfére nočného New Yorku a mojím sympatiám k takýmto 70-tkovým (sub)žánrovkám si ma počas sledovania Warriors nedokázali získať pre svoje značné nadsadenie a tým nereálnosť, hoci bola (a naďalej zostáva) ovplyvnená skutočnými pomermi v tamojších getách. Napr. pri gangu pomaľovaných baseballistov som si začal vravieť, že toto je už veľa. Možno vtedy v New Yorku ozaj takí im podobní chodili, ale to chcú tí ľudia ozaj pôsobiť ako klauni (?), nevraviac o tom, že nosiť rovnaký mundúr s prípadným vyšitým názvom gangu aj niečo stojí. Ak by som filmu benevolentne odpustil túto svojráznosť a štýl, zostávajú mu predsa len viaceré (niekedy opakujúce sa) klišé (zatvorenie dvier vlaku vždy v poslednej sekunde), prípadne minimálna prepracovanosť bočnej línie (stále kdesi v tme sediace šéf Riffs, ktorý napokon všetkému učiní koniec). Viacej som očakával tiež od záverečnej konfrontácie, kedy bez žiadaného zvratu padne takpovediac výstrel do prázdna. Priamočiare dielo s akurátnou dĺžkou ukazujúce, že aj sto rokov po vyobrazení Scorseseho ,,Gangov New Yorku" sa v tomto meste až tak veľa nezmenilo. Úloha vodcu nepriateľského gangu znamenala prvú hereckú príležitosť pre Davida Patricka Kellyho, ktorého zbehlí fajnšmekri poznajú z neskoršieho ,,Komanda", kde si zahral Sullyho, ktorého Schwarzenegger ,,pustil". (961. hodnotenie, 113. komentár k filmu) ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Hustí Warriors prchají New Yorkem před pomstou ostatních pouličních bizárů. Cesta je to krušná jako hory a dlouhá jako tejden před vejplatou. Protože nemají na taxík, prchají pěšky, nebo podzemkou, pokud zrovna nemá výluku. Logika si dává dvacet a já si to celkem užívám. Koho by nepobavil gangster s přezdívkou Rembrandt, který své jméno získal zjevně proto, že dokáže sprejem namalovat na zeď dvojité vé na první pokus. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • Boj s pankáči se natáčel 5 dní 11 hodin denně. (Kulmon)
  • Rušení nočního klidu chtělo zřejmě zabránit jisté individuum, které štáb pokropilo svou močí ze střechy jednoho věžáku. (Matty)
  • Kolem míst natáčení se neustále tvořily davy zvědavců. Dokonce i ve tři ráno, v největších mrazech. (Matty)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama