Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (897)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Nemo je zlobivá rybka a tak dostane přes ploutvičky a ocitne se v akváriu, kde jsou ryby schopné projít zubařskou školu na výbornou. Marlinovi (Nemův otec) nezbývá nic jiného než vyrazit s rybkou Dory, která má problémy s krátkodobou pamětí, na cestu skrz celý oceán, aby malého nezbedníka našel. Musím se přiznat, že Nemo je pro mě asi nejlepší 3D animace. Ano, Shreka tolik nemusím. Film je se svým moralizačním tématem určen těm nejmenším, ale své si na tom může najít každý. Hlavně je to skvělý humor žraloky na odvykací kůře začínaje a hloupými racky konče. Opravdu jsem se smál od začátku do konce. Ovšem nejsilnější stránkou snímku je skvělá animace, která je propracovaná do toho nejmenšího detailu. Rozhodně se jedná o jeden z mých nejoblíbenějších animáků. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Animáky normálně nemusím, ale přistihl jsem se, jak při sledování s dětmi těm rybičkám stále více fandím a oceňuji perfektní scénář plný dějových zvratů a gagů, které mne skvěle baví. Každé shlédnutí přidávám hvězičku, zatím čtyři. ;=) Trailery 2: http://www.csfd.cz/film/43924-hleda-se-nemo-finding-nemo/videa/ ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tomu, že Walt Disney stále existuje může vděčit Michaelu Eisnerovi, který spolu s Pixarem dokázal nemožné. S několika málo animovanými filmy skomírající společnost zachránili. A tím pádem nepřekvapujícím hodnocením bude plných pět hvězdiček. Hledá se Nemo je brilantní. Pobavil jak mě, tak mé rodiče a mladší sourozence. Vynikající film pro celou rodinu. Film jsem si prostě musel koupit na DVD. Ne náhodou je film nejprodávanějším DVD vůbec. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Z technického hlediska je animace opravdu úžasná, už jen za tu vodu by si tvůrci zasložili absolutorium. Hlavní však je perfektně promyšlený příběh, u kterého se baví všichni diváci bez rozdílu věku. Dokonce i narážky na jiné filmy jsou vtipné i bez jejich znalosti! Celý film je dramatičtější a lidštější než většina hraných dramat. Klobuk dolů - jeden z filmů roku. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná, avšak nijak oslňující pohádka. Z amerických studií už vypadla řada lepších animovaných snímků (Shrek, VALL-I, Příšerky, Vzhůru do oblak,...). Z prostředí oceánu si už raději pustím Příběh žraloka, který je vtipnější a na můj vkus uvolněnější, žádné "srdceryvné" rodinné drama. Což o to, prostředí v Nemovi je nádherné a rozhodně se u něj člověk nenudí, na můj vkus se však příliš snaží poučovat... 80% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Pri scéne v ponorke, počas žraločieho útoku, je možné zachytiť odkaz na horor Osvietenie (1980), kedy žralok Bruce so svojim "Here's Brucey!" parafrázoval slávnu Nicholsonovu hlášku "Here's Johnny!" (Hudino)
  • Ve filmu se objeví celkem 99 079 různých rybiček. (EMMY)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama