Reklama

Reklama

Zákon přitažlivosti

  • Irsko Laws of Attraction (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Audrey Woods (Julianne Moore) a Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) patří v newyorském právnickém světě mezi špičkové specialisty na rozvody. Jednoho dne stanou proti sobě: Daniel zastupuje rockovou hvězdu Thornea Jamisona, Audrey jeho nespokojenou manželku Serenu. Klienti proti sobě vedou otevřenou rozvodovou válku, v níž hraje důležitou roli i zámek v Irsku. Jejich právníci zachovávají profesionální dekorum maskující bouřlivou antipatii. Elegantní Audrey je chladně upjatá, neurotická a striktně se drží zákonů, Daniel je ironik a požitkář a kravatu může mít správně uvázanou jen omylem. Právník je ovšem brilantní. Co se stane, když se tihle dva profesionálové, kteří neumějí prohrávat, do sebe proti své vůli zamilují? A co udělají, když se jednoho rána probudí po divoké noci v nefalšovaném irském stylu a zjistí, že mají na rukou snubní prstýnky? (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (135)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Úplně normální romantický film, který mě 40 min.nudil. Jednak se neodehrávalo nic co by mě zaujalo a stále jsem čekala nějakou mimořádnou situaci dvou rozvodových právníků. Musím říci, že Redford ve filmu "Orlové práva" měl větší charisma než zde Pierce BROSNAN. Je pravda, že je to pohledný muž, ale o jeho hereckých kvalitách... no jsou bezesporu lepší. Julianne MOORE se tvářila neustále moc kysele a jakoby nevěděla co vlastně chce. Ne ničím mě tento film nezaujal, pardon, snad jenom překrásnou krajinou Irska a jeho folklorem. To bylo těch zbývajících 45 minut. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Ptám se, proč evropani točí film americký film s americkými herci v americe... (dobře, Pierce je Ir, ale hollywoodm protřelý) Ptám se, proč jsou v oficiálním textu distributora takové nesmysly (např. rockovou hvězdu zastupovala Audrey). Ptám se, proč je tak těžké vymanit se z toho klišé scénáře: protiklady se odpuzují - přitahují - láska - krize - happyend. Milionkrát natočený film, tentokrát z neatraktivního prostředí rozvodového práva. Dvě hvězdičky pouze za ústřední dvojici, která ten blaf zahrála perfektně. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, protože zas tolik toho společného nemají, ale vzpomněl jsem si na do češtiny otrocky přeložené Orly Práva s Redfordem (na druhou stranu ono to "přeložit" inteligentně nejde a aspoň ten název vyniká, narozdíl od "Právnických es" nebo něčeho podobného). I když co do hlavních hrdinů by víc na místě bylo Zbožňuju Trable...co to vypovídá o originalitě? Nic zvlášť dobrého;) Naštěstí šarm ústředních představitelů a druhé hlavní dvojice (neodolatelně šáhlých klientů, z nichž jeden je jak jsem si uvědomil až po letech démon tisíce tváří Michael Sheen:)) zachrání leccos. Jenže i tak se neubráníte pocitu nedotaženosti a jakéhosi ochuzení. Což je i vzhledem ke kouzelnému Irsku velká škoda. 60% s dovětkem "Neurazí, nenadchne, ale pokud jste příznivci Brosnana nebo herecky asi nejschopnější zrzky na Zemi, jděte do toho." ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Otrepane tema se ted stava otrepanou frazi, jen malokdo prijde s nejakym super uplne novym napadem, tak proc se nedrzet osvedcenych metod, kdyz z toho muze vyjit prijemny pohodovy, vtipny filmecek, ktery bavi a hlavne nenudi. Kvalitni hercke vykony obou hlavnich predstavitelu jen podtrhly dobry scenar. ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Na unavené sobotní ráno dobré, ale jinak to žádná sláva nebyla. Příběh předvídatelný, herecké výkony průměrné, ale dobře na mě působilo moje milované Irsko (až na těch pár "směšných" parodií) a chemie mezi hlavními představiteli. Nesmíte si od toho moc slibovat, ale jako průměrná romantická komedie o právnících to funguje dobře.. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Frances Fisher hraje ve filmu matku Julian Moore, přesto je ve skutečnosti jen o osm let starší. (HappySmile)
  • V den, kdy měl film premiéru v Irsku otiskly jedny populární dublinské noviny celostránkový článek o tom, jak urážlivě film ukazuje Iry. (HappySmile)
  • V kubánské restauraci poručí Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) pro sebe a Audrey Woods (Julianne Moore) podezřele vyhlížející hnědě kalný koktejl s koktejlovou třešní na dně. Je to  Huevo de Chivo, doslova „Kozlí vejce", ale překlad „Kozlí koule" je nepochybně správný.
    Nápoj  je tvořen stejnými díly mandlového likéru Creme de Almond (28 obj. % alk.), Tequila Blanco (40 obj. % alk.) a Rum Bacardi 151  (75,5 obj. % alk.).Nápoj má tedy slušných  48 obj. % alkoholu, a tak nelze se divit, že se po něm hlavní hrdinka zakuckala. (Tixo)

Reklama

Reklama