Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (288)

classic 

všechny recenze uživatele

« Určite sa jedná o najzaujímavejší snímok z roku 2016, ktorý nezískal ani jednu nomináciu na Oscara, i keď by si minimálne herecká predstaviteľka Jessica Chastain i scenárista Jonathan Perera tieto prestížne nominácie zaslúžili » 『 To znamená, že i v „prestížnej” americkej Akadémii filmových umení a vied, skrátene: Oscar funguje v určitom slova zmysle = L-o-b-i-n-g, keď väčšina preferuje kvantitu nad kvalitou, a tak koľkokrát sa stáva oscarový film „o-s-c-a-r-o-v-ý-m” , čiže stráca váhu a význam !!! 』A o pragmatickom lobovaní je tento kompletný snímok režisérskeho veterána Johna Maddena, ktorý ma svojou dynamickou réžiou príjemne prekvapil, a že si ešte schoval eso do rukávu, tak tým si u mňa poistil - finálnu, maximálnu, piatu hviezdičku ! Jeho film je de-facto viacvrstvový, viacvýznamový, viacúčelový, než si to väčšina z nás vôbec myslí, klame svojim obalom, v ktorom obsahu sa skrýva niečo úplne iné, v čo nakoniec nedúfame, že sa vykryštalizuje v satisfakciu. _ Obsadenie je veľmi prospešné ! Zbadal som viacero pozoruhodných hereckých výkonov, a okrem hlavnej aktérky, by som napočítal aspoň na jednej ruke ďalších päť. Dĺžka mi neprekážala, lebo dejová línia bola dostatočne vyvážená, aby mi zabránila na to pomýšľať. Miss Sloane musíte jednoducho vidieť, a ja osobne som sa do nej strašne zažral, až to nie je pekné ! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V tomhle městě nejsi od práskače nikdy dál než dva metry." Mám velkou úctu k lidem, kteří nikdy nespí, neustále kují lobbistické pikle, preventivně nikomu nevěří a myslí dvě partie dopředu. Spíš se jich tedy bojím a Elizabeth Sloane je jednou z nich. Přesto bylo úchvatné sledovat její souboj s druhým dodatkem, taky mě ohromila její předvídavost a její závěrečný monolog byl prostě vynikající. Už jsem slyšel spoustu "legendárních" filmových právnických keců, ale tyhle si budu dobře pamatovat. Stejně jako Lukášovo evangelium, kdybych náhodou potkal nadrženou jeptišku. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain je skvělá herečka a snímek "Miss Sloane" na to sází. Je to ona, kdo na sebe strhává maximálně pozornost, a to vlastně ve všech kreacích, Jsou zde další výteční herci, i některá ta legenda, ale je to ona, kdo září. Je škoda, že podobně nedovedl zazářit i scénář, který je na konci už jen pohádkou. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Obsahově dostiučiňující... pro toho, kdo ještě věří v pohnutky mocných jiné, než požitkové. Jinak nečekaně poutavě podaný raport o politických a marketingových manipulacích, byť mírně zašifrovaný kadencí dialogů na hranici srozumitelnosti tak, aby se divák nestačil zorientovat v zajetých praktikách typu: "Alexi, dej vědět dodavatelům demonstrantů" a jiných záludností určených k přetváření veřejného mínění, přesto vnímavým jedincům leccos našeptne. Samotná slečna Sloaneová se zde stává odrazem doby v níž žije a prostředí, ve kterém se pohybuje. Ke zvýšené koncentraci pozornosti se tak nutně přidává střídání pocitů obdivu, opovržení i lítosti a vnitřní tahanice o jejich převládnutí, neboť špičkové pracovní nasazení, umocněné snováním intrik, chorobnou touhou po vítězství a necitlivým využitím všech dostupných prostředků, nebývá slučitelné s normálním životem a výsledkem je bytost tak osamělá, že by se i džigolo ustrnul. Jako pozadí se už už nabízela jedna ze srdceryvných traumošek, kterými podobně nelítostní hrdinové procházejí v dětství, budiž scénáři ke slávě, že se tímto směrem neměl potřebu vyjádřit - to však neznamená, že by si občas nešikovně nevypomohl nějakou tou berličkou, mírně urážející divákův ostrovtip, což, alespoň mně, bohatě vykompenzovala strhující Jessica Chastain a zážitek mi víceméně nezkazilo ani finální novosvětské pozdvižení v soudní síni, ba dokonce ani fakt, že se v důsledku přijetí zákona vůbec nejednalo o výhru... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobrá, chladná a vypočítavá Jessica Chastain ťahá tento film neuveriteľným spôsobom. A to napriek tomu, že i samotný scenár plne stačí na prilákanie diváckej pozornosti. Slušná právnická dráma na pozadí pre Európanov trochu nepochopiteľnej témy. Zároveň si ale v priebehu deja pripomenieme, ako hnusne skorumpovaní politici na celom svete, a vyvrcholíme podľa mňa vynikajúcim záverom. Slabšia druhá tretinka znižuje trochu moje hodnotenie, ale inak ide o veľmi chytrý thriller. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Značka piva, ktorú pije Elizabeth Sloane (Jessica Chastain) počas večere v čínskej reštaurácii, je Tsing Tao. (zajo91)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, celé natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii Ontario, predovšetkým v hlavnom meste Toronto. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama