Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moskva sa chystá na roj meteoritov ojedinelý za posledných 50 rokov. Mladí i starí okupujú najlepšie pozície na strechách činžiakov, aby jedinečný jav mohli zachytiť na kamery či mobilné telefóny. Avšak s meteoritmi sa rúti na hlavné mesto i neznámy objekt obrovských rozmerov, ktorý prednedávnom zostrelili stíhačky ministerstva obrany. Centrom príbehu je Juľa Lebedeva (Irina Staršenbaum), ktorá sa snaží pomôcť zranenému mimozemšťanovi Hijkenovi (Rinal Mukhametov) dostať sa späť k zvláštnemu elementu pochádzajúcemu z jeho materskej kozmickej lode. Ten sa ocitol v rukách armády a jedine jeho znovuzískanie pomôže Hijkenovi vrátiť sa bezpečne tam, odkiaľ priletel. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (102)

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Od Rusov by som takúto úroveň v sci-fi žánre nečakal. Hlavné muchy filmu sú to, že Rusi nevedia interakciu sveta spraviť vierohodnejšie (toto píšem ale častejšie, lebo s týmto majú ťažkosti filmári i mimo Ruska). Pristane komická loď a najväčší problém sú gangsterské retardované partičky? Ľudia si žijú ako včera, len im pristála vesmírna loď na záhrade? Najhoršie je ale totálne nelogické chovanie postáv v niektorých scénach. Každopádne, na ruský film to celkom dobré efekty, kulisy a výpravu tiež (vesmírna loď - hlavne myslím interiér - ako z ktoréhokoľvek US filmu so 100M rozpočtom, na vojenskej technike sa nešetrilo, pohybujeme sa hlavne na Gaz Tiger). Čo je ale najväčšie plus, tak posolstvo filmu. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Reálie na jedničku triky jakbysmet...Pro mě tam zazněly silné momenty i když jisté naivní prvky typické ale pro ruské myšlení mě místy znejistěly :-)Plusem je i vykreslení rusů ne zrovna lichotivě nebo řekněme realisticky...zvláště v době cara Putina kdy se na obraz zidealizovaného Ruska nesmí sáhnout... Vtipné bylo když si ET oblékal tričko s Gagarinem :-) ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale sakra, tohle se mi bude blbě hodnotit. Poměrně mě děsí, jak Rusové točí akční sci-fi, kterými se snaží vyrovnat Hollywoodu. Problém je, že se je Rusové snaží napodobit fakt ve všem - jak efekty a akcí, tak nelogičnostmi a debilitou. Efekty tu jsou - na Rusko - velmi dobré, pád vesmírné lodi na začátku je úžasný (i když ten její vzhled, no...), akční scény jsou taky slušně provedené a dost se mi líbilo i to brnění mimozemšťanů. Po stránce dějové je to ale nehorázný bordel všemožných sci-fi, které v USA kdy byly natočeny a slavily úspěch. Takže si představte kombinaci Dne nezávislosti, Transformers, Starmana a i dalších. Už teď to k sobě moc nepasuje a nefunguje to ani v tom filmu. Navíc do toho mišmaše je přimíchán jakýsi radikální protest za vyhubení příchozích ufonů, který tam sice své místo má, ale přišel mi příliš přehnaný a vyhrocený. A samozřejmě nesmí chybět poselství, že láska je to nejmocnější ve vesmíru! Ale abych nebyl tak kritický, když pominu jistou přehnanost, docela dobře to ukazuje, jak by se lidi zachovali při příchodu mimozemšťanů na naši planetu - negativně a útočně, i když by oni zlé úmysly neměli. Hlavní hrdinkou je zase nějaká nebojácná a statečná puberťačka, dokonce dcera generála - což je také jeden z těch příšerných prvků převzatých z USA. Vůbec se s těmi filmy o puberťácích zachraňujících svět roztrhl pytel, stačí se podívat na poslední Marvelovky... Nelogičností je v tom hromada (Celé město v troskách a pořádá se koncert nějakého zpěváka? Jako fakt? A den hned po pádu se jde normálně do školy jakoby nic? Pak se taky někdy postavy ocitají co chvíli na jiném místě a takových chyb je tam nejvíc, akorát jsem si to nepsal, tak vám nevypíšu příklady, kromě toho zjevení jejího ex hned co po hovoru s ním zavěsila). Je to prostě správně americky nablblé, ale zase to má dobré efekty, slušné akční scény, moc mě to nenudilo a sedlo mi i téma, které já osobně mám hodně rád. Jen kvůli němu nakonec dám hodně slabé 3*, protože jinak ten film není dobrý. A BACHA! Neopakujte stejnou chybu jako já a nevěřte tomu, že je to fakt jenom sci-fi drama. Je to akčňák. Naprosto obyčejný akčňák. Slabé 3* ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tak jako obrázky by byly vynikající, to jo. Jenže film je 12+ a taky je dvanáctiletým dětem určený. Bohužel žádná mentální nadstavba v druhém plánu určená pro dospělé se nekoná, takže jsem se začal po půlhodině nudit. Druhá hodina nabrala kurs do "chocholouškova" a film přestal naprosto dávat smysl. Je třeba si uvědomit, že parta teenagerů zde zachraňuje svět a všechno co potřebuješ je láska. Ze tří pěkných hvědiček to šlo celé do kopru a jediné na co se dalo koukat byla ta docela hezká holka. 20% ()

Noddy 

všechny recenze uživatele

Málokedy píšem komentár, ale tento film si to zaslúži. Bol som veľmi prekvapený, čo dokázali Rusi nakrútiť. Jediná brzda v sledovanosti tohoto filmu bude, že ho nakrútili Rusi. Známy, ktorému som o ňom hneď referoval, keď sa dozvedel, že je ruský, hneď prehlásil - to asi nepozriem. Vďaka jednoduchým dialógom som titulky potreboval čítať len sporadicky. Dávam 4 hviezdičky, tú jednu odoberám, kvôli trochu dlhej minutáži. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Zbraně použité ve filmu byly odstřelovačská puška SVD Dragunov a AK 74. Zbraň, kterou používá Yulya Lebedeva (Irina Staršenbaum) je pistole Makarov. Dalši technika použitá ve filmu byly vrtulniky KA 50, stíhačky SU 27 a Kamaz Typhon. (K98)

Reklama

Reklama