Reklama

Reklama

Raubíř Ralf a internet

  • USA Ralph Breaks the Internet (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Ve filmu Raubíř Ralf a internet opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, nezmapovaných a vzrušujících vod internetu, na kterých udělá Ralfovo raubířství pořádné vlny. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry. Cestou se Ralf s Vanilopkou setkávají s webovými občany neboli Webčany, mezi které patří například internetový podnikatel zvaný Yesss, který je hlavním algoritmem a duší trendové stránky „BuzzzTube“. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 7

Recenze (319)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Na druhého Raubíře jsem se těšil. Disney Universum, které sliboval trailer mi hodně připomínalo obdobný počin z LEGO Movies, kde si tvůrci hrají se všemi možnými postavami, které má pod svým palcem Warner. Tam to propojení nádherně fungovalo, přičemž skvěle doplňovalo hlavní dějovou linii. S Internetem mám ale trochu jiný problém. Na jistý stupeň přeplácanosti a drzého vnucování "merche" jsem byl připravený. Tenhle aspekt filmu taky bez nějakých větších patálií fungoval. Samotný příběh je ale dost jednoduchý a nemá takové parametry, jak bych si představoval. Například záporák mě zklamal na celé čáře. Nejde o to, že by nedával smysl nebo byl nevěrohodný... Vysvětleme si to tím, že mě vůbec nezaujal. Tak je to ostatně s celým filmem. Jednotlivá zákoutí internetu a jeho provedení jsou sice fajn, ale i přes skvělou animaci jsem odcházel z kina zklamaný. Proto jdu taky na 3 hvězdičky, i když z hlediska animáků jde dozajista o nadstandard. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno som jediný človek na svete, čo nevidel prvú časť a videl hneď tú druhú, a tak asi ani hodnotenie nebude úplne najobjektívnejšie. Prvá časť je veľmi obľúbená a tak som čakal, že to ospevovaný príjemný retro štýl sa dostaví aj teraz, ale mám dojem, že sa už viac vsádzalo na klasické popkultúrne fenomény a ním sa tak stáva už aj Ralph samotný a chýba mu väčší nadhľad. Ako príklad možno uviesť spomienku na Tron, ale v totálnom tieni rozprávkových princezien. Ústredné monštrum je vymyslené veľmi pekne, ale zase ide len o to, aby ním tvorcovia odkazovali zase na niečo iné. Nie som si vážne istý, ako by som hodnotil po znalosti prvého dielu a vôbec už nerozumiem, ako film prijmú menšie decká, asi preto toľko tých princezien... ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

57. celovečerní Disney Ultimátní moderní Disneyovka plná easter eggů a různých vtípků. Kdo sledujete jen v češtině, zkuste někdy i originál, protože už jen propojení těch postaviček s konkrétními herci je něčím, nad čím se budete usmívat. Gal Gadot jako Shank, Jane Lynch, Alfred Molina... :) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Stále je to napísané dobre a Ralphova postava sa super vyvíja. Len by som čakal viacej fórikov ako bol Disney. Snaha rozprávať tému viac na vážno oceňujem. Pretože takéto príbehy u deciek treba. Ale neviem sa zbaviť pocitu že je to od určitého momentu veľmi moralizujúce a aj samotné finále ma nechalo pomerne chladným. Je tu ale prierez pekných odkazov a vtipov, ktoré potešia. Len mi to už nepríde také konzistentné. Na to, že sme sa dostali do sveta internetu sa drží film na uzde. Čo je pri niektorých scénach - reklamy, hry pre deti, dark net... trochu škoda. Gal Gadot aj animovaná vyzerá super. A Disney princess rulez! ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Po skvělé jedničce přišla snad ještě lepší dvojka. Animace krásné a hlavně příběhově zajímavé a to do té míry, že se od začátku do konce člověk nenudí. Zábavné jak pro malé, tak pro ty větší, plné výborných vtípků a hlavně skvělých Easter eggů. Hodně podobně laděné jako také skvělý Ready player one. Příběh má co říct, není naivní a místy i dojme. Za mě nelze jinak než plný počet a rozhodně doporučit všem.....85%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (20)

  • Když Ralph a Vanellope dorazí do ebay, jedna z reklam láká na seznamku žen. Žena na reklamě je teta Cass z filmu Velká šestka (2014). (LaserJet)
  • Při útěku před Stormtroopers v Disney světě lze na na stěně chodby vidět nápis „Sector A113“. Zkratka A113 se objevuje ve všech animovaných filmech Disney/Pixaru v různých podobách a odkazuje na číslo dveří učebny kalifornského institutu umění odkud vzešla většina animátorů. (vojacekr)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. listopadu 2018 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama