Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

S únosci se nevyjednává – stará známá věta a Mel Gibson si to přepbral pěkně po svém. Pořádně s nimi vyjebal a tak je to správné. Nečekali to ani únosci ani FBI. Film potažmo příběh měl pár zajímavých momentů, slušné herecké výkony, ale jako celek mě zas až tolik neokouzlil, abych tomu musel dát moc vysoké hodnocení. Nebyla to špatná podívaná, Gibson i Gary Sinise podali velmi dobré výkony, Rene Russo to pořád sekne i tak to ale vidím maximálně na lepší průměr. Což znamená 60%. Je tu totiž dost věcí, které působily poněkud nevěrohodně. Gibson si zahrál rozhodně v lepších filmech než je tento. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Já budu zase absolut: vynikající thriller. Pochopil jsem z něj, že postava, kterou hrál Mel Gibson (skvěle) postupovala proti všem pravidlům, podle kterých se takové únosy řídí. To je myslím pro rozehrání příběhu (který je plný napětí od začátku až do konce) velmi dobré. Film se toho drží po celý další děj a my máme proti sobě dva neústupné chlapíky (tím druhým je Gary Sinise, také skvělý) a jen čekáme, kterého jeho nervy opustí dřív. A o závěru filmu ani nemluvě. (Skvělý.) ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Po novém zhlédnutí v telce po letech (v nevalném českém dabingu, jak jinak) mi to přišlo dost slabé. Nepřišlo mi to vůbec napínavé (dílem proto, že to znám v podstatě nazpaměť, a dílem proto, že mi bylo ukradené, co se stane s tím uneseným klukem), ta předpotopní devadesátková technika tam je dnes vyloženě k smíchu, obsazení je dost bída (Gibsona jsem nikdy nemusel, v ženských rolích jsou samé šeredky a zbytek castu jsou vyloženě herci druhé, ne-li horší kategorie), a celé to na mě působilo strašně televizně lacině, občas až amatérsky. Podle mě je to film, který je zde poněkud přeceněný. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsia devätdesiatkova klasika v ktorej v prvej polovici sledujeme klasicky priebeh unosu a nasledneho vyjednavania o vykupne. Ale v druhej polovici sa to vynaliezavo otoci a iniciativu prevezme otec uneseneho. Viac ma bavil ten neustály dialogovy suboj medzi otcom uneseneho Gibsonom a prefikanym sefom unoscov Sinisom ako dramaticka linia v ktorej sa Gibson s manzelkou vyrovnavaju s unosom. Velku pochvalu si zasluzi kasting. Zo vsetkych predstavitelov unoscov sa neskôr stali solidne hviezdy ci uz filmove alebo aspon serialove. Zmienku si este zasluzi sympatak Delroy Lindo ako policajt, ktory ma pripad na starosti. Zakazdym ma u tychto devätdesiatkovych thrillerov prekvapi miera zobrazenej brutality akonahle dôjde na nejaku akciu. Dnes som si uz pomaly odvykol na R-kovy rating, ktory bol v tej dobe samozrejmostou. Napriek tomu by som prijal, keby bol film pojaty este o nieco temnejsie a bezutesnejsie. Nakoniec sa vsetko skonci az prilis dobre. No co uz. Herecky duel Gibsona a Sinisa ale stale stoji za to. 8/10. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Majitel velké letecké společnosti Mel Gibson, kterému unesli syna, bere spravedlnost do svých rukou. Odmítá vyjednávat s únosci, kterým nevěří, stejně tak jako policii. Stanoví vlastní pravidla, která jsou asi pěkně riskantní a výkupné za syna nezaplatí. To je sice hezké, ale film právě v této chvíli ztrácí na věrohodnosti a takováto oklika, nebo originální prvek je stejně k ničemu, protože pak už se nic překvapivého neuděje a thriller skončí tak předvídatelně, že nechápu, proč si tvůrci sami tak komplikovali život, když stejně nabídli hollywoodský konec. A co taky čekat od režiséra Rona Howarda. Mé hodnocení: 60% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Tom (Mel Gibson) navrhuje ako dobrý pseudonym meno "John Smith". Gibson poskytol hlas Johnovi Smithovi vo filme Pocahontas (1995) len rok predtým. (Arsenal83)
  • Skladateľ Howard Shore už mal napísaný a nahratý celý OST, keď bol odmietnutý Ronom Howardom a nahradený novým od Jamesa Hornera. (fishki)
  • Na konci propagačného filmu svojej spoločnosti Tom (Mel Gibson) nosí podobný kovbojský klobúk, aký nosil dva roky predtým vo filme Maverick (1994). (Arsenal83)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno