Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Diskuze

Kugudaj

Kugudaj (hodnocení, recenze)

Na to, aby som sa správal ekologickejšie, nepotrebujem počúvať politické drísty bandy illuminátskych hovniválov, ktorých skutočné záujmy sú úplne odlišné od proklamovanej záchranárskej agendy ... Tieto svine v kravatách a bielych golieroch iba vodia ľudí za nos, až ich privedú do novej sofistikovanejšej formy fašizmu ... Krásne je to všetko vidieť aj na smutnom fakte, že títo podvodníci zužujú celý širokospektrálny problém ľudského znečistenia a devastácie ekosystémov a celej planéty na jednorozmerný problém emisií CO2, s ktorým sa im dobre kalkuluje ... Propagandistický nonsense, ktorý iba ukazuje, ktoré všetky veľké ryby sa stýkajú na seánsach v spoločnej lóžy...

Uživatel woodsman smazal svůj příspěvek.

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Castrator

Samozrejme som rád, že vyhral Trump, ale nerozumiem, bol len zhruba na začiatku v jednom zábere - pozeral som po 55 min. a potom len koniec v OSN. 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

vulu

Už jsem to tu někde psal (nebo v profilu DiCapria), že to načasování vysílání je zřejmým úmyslem lidi dokopat k tomu, aby volili demokratku. Ale to je v pořádku, lidé se nechávají ovlivňovat různě a když tohle někomu bude stačit ke změně názoru, utvrzení se v něm, ať na jednu nebo druhou stranu, tak proč ne. Ti lidé volí za sebe a pro sebe, ať se rozhodují na základě toho, co oni uznají za vhodné.

na příspěvěk reagoval Echelon1

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Když není v zimě pořádná zima, je to kvůli globální klimatické změně/oteplování, samozřejmě způsobené člověkem.

Když je v zimě pořádná zima, víc než pořádná, je to je to kvůli globální klimatické změně/oteplování, samozřejmě způsobené člověkem.

Když je v létě pořádný vedro, je to kvůli globální klimatické změně/oteplování, samozřejmě způsobené člověkem.

Když v létě vedro není, naopak je nebývalá zima, je to kvůli globální klimatické změně/oteplování, samozřejmě způsobené člověkem.

Když je teplý podzim, je to kvůli globální klimatické změně/oteplování, samozřejmě způsobené člověkem.

Když je podzim nebývale studený, je to kvůli globální klimatické změně/oteplování, samozřejmě způsobené člověkem.

Když koncem dubna jako v červnu, je to kvůli globální klimatické změně/oteplování, samozřejmě způsobené člověkem.

Kdy je v květnu jako začátkem dubna, je to kvůli globální klimatické změně/oteplování, samozřejmě způsobené člověkem.

Prostě doby, kdy v létě bylo jako v létě, v zimě jako v zimě, na jaře jako na jaře a na podzim jako na podzim, jsou pryč.

Gtados

Gtados (hodnocení, recenze)

Nemusí se nic stahovat. Je to volně na Stream.cz nebo na Youtube.

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

Merengues9

Keď si takto bežne lieta svojím súkromným lietadlom, namiesto toho, aby použil verejnú leteckú dopravu, tak pokrytec to jednoznačne je :) Hanba mu :D

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Ale chápeš ten paradox ne? On získá oskara a začne mluvit o tom jak my lidé naši planetu ničíme apod ale pak se člověk dozví, že tam přiletěl soukromým letadlem. On je jen rádobyaktivista který občas někde vystoupí, natočí dokument, ale žije jako všichni ostatní zámožní lidé.

na příspěvěk reagoval Gladiator15

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

Merengues9

Samozrejme, ale ako vravím, ja neviem ako žije v súkromí, takže možno pokrytec je, možno nie. No na natáčanie takéhoto dokumentu, musíš precestovať celý svet, a zvoliť si na to bicykel, by asi veľmi efektívne nebolo :D

na příspěvěk reagoval Merengues9

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Ty pindy, že jako celebrita na to upozorňuje, si strčte za klobouk, těmahle pindama totiž tak maximálně vytvoří miliony následovníků, kteří budou stejně jako on pindat o problému, aniž by o tom cokoliv, stejně jako on, věděli, a samozřejmě dál žít tak, jak žijí. Ta Indka mu to řekla dobře. Vyspělé země vytvořili problém a teď chcete, aby ti zaostalí, kteří mají spotřebu desetkrát až stokrát menší, začli využívat ekologická řešení, která jsou drahá, abyste si vy v těch vyspělých zemích dále mohli žít tak, jak jste zvyklí. To se dá trochu upravit a vztáhnout to na DiCapria. Ty nám tady v tomto rádoby dokumentu říkáš, že se děje průser, abys nevypadal jako úplný kokot a pokrytec, tak teda jako mezi řečí přiznáš, že na tom průseru máš svůj podíl a asi větší než průměrný člověk, ale že by sis vzal od huby, to ne, na to jsi moc velký pán, abys měnil něco na svém způsobu života. Tak se budeš bít v prsa, že jako celebrita na to aspoň upozorňuješ a že je to aspoň něco. Hovno, Leo, o ekologii nebo o tom jak by měli druzí žít kecá kdekdo, ty svým kecáním vůbec nic nezměníš jenom proto, že je to nakamerovaný ty buzerant. Úchyl vydrbaný!

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Merengues9

On to tam říká, že tu planetu asi znečišťuje víc, než ostatní, ale samozřejmě je to takový kec pana uvědomělého, co evidentně nic na svém způsobu života měnit nehodlá. Kdyby hodlal, tak to dávno nedělá, že jo. Protože tohle si snad neuvědomí někdo, kdo je aktivista, během natáčení dokumentu.

Z toho jak tam o sobě mluví je slyšet, že o problematice neví vůbec nic, jen si uvědomuje, že je tu problém, protože to někdo říká. A vše zabaluje do líbivých keců.

Tento film je naprosto k ničemu, je to film o tom, jaký je ten Leo bourák, když se "zajímá", "stará" a něco s tím problémem "dělá".

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

Gladiator15

To není zrovna dobré přirovnání. On jako velice zámožný člověk si může vybírat jak cestovat, kupovat si eko auta apod, my normální smrtelníci opravdu ne :-)

na příspěvěk reagoval Gladiator15

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

Merengues9

Tak ja neviem akú má Leo uhlíkovú stopu v súkromí, ale viem jedno, že je nezmysel to porovnávať s obyčajným človekom zo strednej triedy, keď do nej Leo očividne nepatrí. Musíš ho porovnávať s ostatnými zbohatlíkmi, potom o ňom môžeš povedať že je pokrytec. Rovnakú kartu by som totiž mohol ja vytiahnuť na hocikoho z nás, že sme na tom s uhlíkom omnoho horšie ako nejaký bezdomovec, takže o klimatickej zmene nemôžme ani pípnuť, lebo sme automaticky pokrytci. Takže popularizáciu tohto problému, by sme najskôr mali nechať na indiánov z pralesa. Inak povedané, je to argument ad absurdum. Inak to nejde. Treba sa na veci pozerať aj trošku racionálnejšie.

na příspěvěk reagoval Merengues9

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

DiCapria jsem si v poslední době dost oblíbil, chrlí jeden skvělý film za druhým, ale stačilo mi pár vteřin tohohle dokumentu... On budě něco tvrdit o tom jak se máme chovat, že jsme zodpovědní za naši planetu a přitom si létá na oscary soukromým letadlem... Leo, radši před kamerou říkej to co je na scénáři a přemýšlení si nech na doma :-)

na příspěvěk reagoval Gladiator15

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

Nebolo to zlé, ale čakal som trošku väčší vedecký backround, mohli tam dať napríklad Tysona. On o tejto téme vie veľmi dobre rozprávať. Sem tam ma to nudilo.

na příspěvěk reagoval Spiker01

Příspěvek byl smazán administrátorem.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Gertrudo

Ne, netvrdím, že bez GO by nebylo GZK. Jen že GO a GZK nejsou synonyma. Aspoň jsem v tom domnění až doteď žil.

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

Gertrudo

No keby Slnko teraz náhle zoslablo, tak sa samozrejme bude ochladzovať a skleníkové plyny by nám paradoxne pomohli. To by sme ich možno začali vypúšťať ešte viac :D

Lenže to sa nestane, pretože všetky slnečné cykly máme dobre zmapované, rovnako ako aj životný cyklus našej hviezdy. 

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Velmi slovickaris, a v podstate tvrdis ze bez go by nebola gzk, a co ked sa zacne globalne ochladenie(lebo napr slnko bude chvilu slabsie svietit), podla teba by potom nemohla existovat gkz lebo sa neotepluje ale ochladzuje:)

Inak nechajme to tak, je to aj tak len hra so slovickami.

na příspěvěk reagoval Gladiator15, DaViD´82

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Gertrudo

Vždyť ten termín se přeci neváže k faktickému oteplování ve smyslu teplot a není ekvivalentem klimatické změny, ne? Je jejím spouštěčem. Je "odvozen" z oteplování atmosféry, což má za následky zásadní změny klimatu, jedno jakým teplotním směrem. Čili jinými slovy globální oteplování má za následek globální změnu klimatu, která by (pravděpodobně) nebyla tak rychlá/znatelná, nebýt globálního oteplování.

na příspěvěk reagoval Gertrudo

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Ano, ale evokovalo to presne to ze sa otepluje vsade, a to je blbost. Tak radsej sa zacal pouzivat vo vacsom vystiznejsi nazov globalna klimaticka zmena. Do nej vies zahrnut ci uz ochladenie alebo aj oteplenie.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

Gertrudo

Samozrejne že sa neotepľuje všade. Tak ani globálne oteplovanie nefunguje. Otepľuje sa ale v globále. Niekde sa ochladzuje, niekde sa otepľuje, no a keď to spriemeruješ, tak máš oteplenie. Preto je to globálne a nie napríklad arktické :)

na příspěvěk reagoval Gertrudo

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

Chlapci, zijete v minulosti.

Termin globalne oteplenie sa uz dlhsie nepouziva, prave preto ze to nie je pravda a niekde sa ochladzuje.

Novy pojem je Globalna klimaticka zmena.

A ked si zajdeme do 70. rokov tak vtedy to bolo globalne ochladzovanie, a o 50 rokov to bude zase nieco ine.

na příspěvěk reagoval Gladiator15

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

BlaXxer

Uvědomil jsem si to až při sledování toho filmu. Přesně to, co tam říká, jsem si uvědomil zpětně, když sleduju přírodu v místě, kde žiju. Jak se s něčím přestalo, něco změnilo, půda ztvrdla, voda stéká na silnice, takhle to dřív nevypadalo. To si většina lidí moc neuvědomí, protože ty změny jsou postupné, ale když si srovná současnost a dobu před řekněme 25 až 30 lety, tak to přesně sedí na to, co tam říká. Taky to koresponduje se záplavami a suchy, které jsou skoro každý druhý rok. Já si pamatuju, že byla období prochcaná velmi, ale záplavy nebyly, stejně tak bylo slunečno a pršelo málo, ale sucho problém nebyl. Dneska když pořádně neprší a neprší dlouhodobě, je to průser. A když prší o trochu víc, než by bylo potřeba, hrozí záplavy.

BlaXxer

BlaXxer (hodnocení, recenze)

Castrator

To čo hovorí Stefan Valo, som nevidel hadam v žiadnom dokumente, nikde sa o tom nerozpráva. To je práve problém dnešného monetárneho systému, kedže to negeneruje zisky, kompetentný ani prstom nepohnú. A pritom sa to deje celosvetovo. Podzemné vodné zásoby sa zmenšujú a nedoplnujú, stačí ked človek trochu pozoruje prírodu okolo seba. Už dávno netečie v potokoch voda ako kedysi, len ked naprší a to stiahne aj lesnú podu po vyjazdených cestách. Takisto na poliach, sebemenší spád odvádza hlinu do riek a voda nestíha vsiaknuť. Lenže stavať sa bude stále, rozširovanie urbanizácie neprestane, takisto ani drancovanie lesov a v agropiemysle nechcú ani počuť o vysádzaní stromov na poliach ako to bolo kedysi, tak čo potom chceme? Zbytočne budeme zavádzať elektromobily na cesty a z obnoviteľných zdrojov neuspokojíme dopyt po elektrine ani náhodou.

na příspěvěk reagoval Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Gtados

"Lenže už si nevidel dokumenty a videa, ktoré vyvracali tie dokumenty a videa, ktoré si videl ty. A to je ten problém."

Gladiator15 viděl všechno a ví, jak funguje peer review.

 

Gtados: To je otázka, čeho je to sněžení důsledkem, může to být tak, jak píše Gladiator15, ale samozřejmě také nemusí, protože...už to tu padlo hodněkrát.

Ono nejde až tak o to, jestli se planeta otepluje (to je hozená rukavice pro Becketta:-D), ale jaký podíl na tom má člověk. Jak tu někdo psal, ono může jít o nějaký cyklus trvající +-10 let a až skoční, nebo skončí projevy toho cyklu na naší planetě, najednou nebude žádné globální oteplování, nebo to nebude tak výzrané. Ono vůbec to, že i mnozí politici, kterým je jinak člověk a příroda úplně u prdele, tlačí na změny tak vehementně a chtějí, aby se s opatřeními začlo co nejdřív, může být způsobené právě tím, že tuší/vědí, že bublina brzo splaskne.

 

Ta opatření, o kterých mluví Valo, jsou poměrně jednoduchá, nenáročná, moc peněz nestojící, ale z nějakého důvodu ta opatření nikoho nezajímají, přestože jak tvrdí Valo, má důkazy, že tam, kde byla jím doporučovaná opatření zavedena, došlo k nápravě. Možná to je tak, že při opatřeních od Š. Vala by si nemohli napakovat kapsu lidé tolik, jako když se začnou dělat megalomanská opatření, která schválí politici na konferenci někde v Kjóta nebo Los Angeles, kde si pořádně na rautech nacpou panděra a ožerou držky, a zaplatí to daňový poplatník.

na příspěvěk reagoval BlaXxer

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

No Leo, je pěkný, že se takhle staráš, ale co takhle přestat používat soukromé letadlo?

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

Gtados

Lenže už si nevidel dokumenty a videa, ktoré vyvracali tie dokumenty a videa, ktoré si videl ty. A to je ten problém. Už som to sem písal, že všetky tie mýty už boli 100x vyvrátené, lenže keď si človek nehľadá informácie dôsledne a berie len to čo sa mu hodí do krámu, tak to je už jeho problém.  Predpokladám že asi nepoznáš žiadneho klimatologa, inak by si o nich nenapísal to čo si napísal.

Skús čítať napríklad Metelku, ten bojuje proti mýtom a iracionalite na oboch stranách.

http://blog.aktualne.cz/blogy/ladislav-metelka.php?itemid=11687

http://blog.aktualne.cz/blogy/ladislav-metelka.php?itemid=17149

http://blog.aktualne.cz/blogy/ladislav-metelka.php?itemid=15855

http://blog.aktualne.cz/blogy/ladislav-metelka.php?itemid=15803

Gtados

Gtados (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Já taky viděl spoustu videí a dokumentů, které vyvrací, že globální oteplování je. U nás v městě se dělali i nějaké besedy... zkrátka si myslím, že naše planeta se mění od začátku a mění se neustále. Globální oteplování je dle mě zbytečně řešené téma aby se vědci mohli něčím zabývat. 

na příspěvěk reagoval Gladiator15, Castrator

Gtados

Gtados (hodnocení, recenze)

Pro globální oteplování nejsou důkazy. Jen počítačové modely. Proč sněží na místech, kde už stovky let nesněžilo? Proč byly teploty v USA v dubnu 2007 hluboko pod průměrem a proč byl v Texasu mráz? To asi nebude mít na svědomí oteplování, nemyslíte? Globální oteplování je naprostý mýtus. 

na příspěvěk reagoval Gladiator15

BlaXxer

BlaXxer (hodnocení, recenze)

Castrator

V súvislosti s týmto jeden príklad za všetky. Záchranca planéty a bojovník proti CO2 Al Gore trepe ako všetci prispievame k zmene klímy, no on sám má 20x väčšiu spotrebu energie vo svojej vile ako priemerný američan. Tento pokrytecký zmrd bude oblbovať ľudí, ked sám si žije v komfortnej bubline. Ked som zazrel v upútavke tie bábky babráka a fera antikrista, bude to určite kvalitka. Uhlíkové dane sú na programe dňa nie záchrana planéty, špinavé prachy a moc. 

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

To v 18:39 jsem psal ještě předtím, než jsem se podíval na dokument od Š. Vala, na který dával koudsk odkaz, a následně i na rozhovor s ním, kde říká, jak sice o jeho přednášky měli politici či odborníci (vědci) zájem, ale jeho práce a studie založili do šuplíku a dále se jimi nezabývali, a jak je právě na příkladu Š. Vala vidět, měl jsem pravdu. V ideálním světě to funguje tak, že se začnou jeho zjištění a studie analyzovat, ověřovat, jak praví teorie, ale ve světě reálném tomu tak nemusí být.

Jaký je vědecký konsensus ohledně toho, co Š. Valo šíří? Že by žádný nebyl, když se tím nikdo ani nezabývá? No a kde bereme jistotu, že se stejně nenakládá se studiemi těch, kteří vliv člověka na globální oteplování popírají nebo nepřikládají takovou váhu jako ti, jejichž závěry jsou brané jako berná mince, nebo tvrdí že řešení nejsou taková, jak se nám ta "správná" většina snaží nakukat?

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Už jsi spočítal to jedno procento? Já ti napovím. Vezmeš celkový počet, ze kterého jsi to jedno procento "spočítal", vydělíš stem, a to je výsledek.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

https://en.wikipedia.org/wiki/David_Suzuki#Carbon_footprint

Záběry přírody, tajících ledovců a mnoho dalšího, co se objeví v tom filmu, je k dispozici, National Geographic má takové záběry zcela jistě, proč se musel jet na ledovce podívat Di Caprio? Aby na kameru zvolal vyděšeně Wau? Během natáčení toho filmu zaneřádil planetu víc než já zaneřádím za celý život, a to přímo či nepřímo. Suzuki šíří své názory jinak, co nejvíce ekologicky.

Mě tyhle apely a promlouvání do duše od médiálně známých lidí fakt serou. Chtějí měnit svět, omezovat, ale sami se neomezí ani trošku, že dají pár milionů na výzkum nebo na charitu je sice chvályhodné, ale problém to neřeší, ten mohou sami za sebe vyřešit jen tím, že se začnou chovat podle toho, co hlásají. To ovšem neudělají.

Blbci jim za to ještě tleskají, celebrity dělají přece aspoň něco a využívají svého vlivu k tomu, že dělají osvětu. Když bude dělat podobný apel čínský ministr životního prostředí, budou řvát, co si to dovoluje, když Čína má podíl na globálním oteplování obrovský, ale prakticky tihle dva lidé, DiCaprio a čínský ministr, dělají naprosto totéž, možná ten ministr si jen nevozí prdel v letadle tolik jako DiCaprio.

Nebo nám chtějí lidé jako DiCaprio namluvit, že do určité míry je znečišťování v pořádku, prototože létat přece musíme, jezdit autem taky, protože to je to, čeho se lidi jako on vzdát nechtějí, ale to znečišťování větší, továrny, obnovitelné zdroje atd., to je ten problém, který se musí řešit, protože se jich osobně netýká a nemuseli by se kvůli tomu omezovat?:-D

Že film jde do kin dva týdny před prezidentskými volbami a bude vysílán v televizi a účinkuje v něm v roli toho "hodného", kterému leží osud Země a lidstva na srdci, současný demokratický prezident a jako ti, kteří popírají globální změny klimatu jsou ukázani republikánští politici a guvernéři (Scott, Inhofe), kteří jsou za ty "špatné", kteří jdou proti vědě, jak tam doslova zazní, je jistě naprostá náhoda;-)

Vypadá to na agitku nejen ekologickou, při které si DiCaprio užil cestování po světě, ale též na agitku ve prospěch demokratického kandidáta, teď už se ví, že kandidátky.

na příspěvěk reagoval BlaXxer

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

A to jsem úplně zapomněl zmínit, že se vůbec nemluví o prospěchu takového globálního oteplování způsobeného člověkem. Víte kolik lidí ročně zemře důslekdem mrazu? Hodně. Umře jich tak méně. Víte kolik půdy, kterou teď nelze využít, bude možno využít v zemědělství a nakrmit hladových krků? Proč nejsou zmiňována i pozitiva, přestože jich je třeba méně?

 

Padlo tady v diskuzi a nejen tady-člověk ničí planetu, člověk musí planetu chránit nejen kvůli sobě, ale pro ostatní živ. druhy. V tom případě je globální oteplování způsobené člověkem to nejlepší, co se mohlo planetě přihodit, během několika desítek let lidí v důsledku klimatických změn ubyde a to zřejmě velmi značně. Kvůli, nebo díky, zvýšené teplotě budou komáři a hmyz přenášející nemoci migrovat do celého světa a šířit infekci, v důsledku klimatických změn povedou státy války, o území především, což povede k vyhynutí stamilionů, ale spíš miliard lidí. No a to znamená, že člověk bude dále planetu znečišťovat méně, bude méně spotřebovávat, méně vyrábět, planeta a ostatní druhy budou mít možnost se zmátořit, ve výsledku to je plus. Ať se na to koukám jak koukám, planeta Země díky činnosti člověka vyhraje.

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama