Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

Fíla 

všechny recenze uživatele

Leonardo DiCaprio není vědec, tudíž, tento jeho styl, beru jako amatérský pohled, na současnou situaci, pohled, skoro každého z nás. V současném světě, se dělá většina věcí pro to, aby Země zanikla, co nejdříve. My sami, jsme její zkázou. Země se otepluje, ledovce tají a vody stoupají. Tři nevyvratitelné fakty, které budou mít katastrofální dopad. Politika je veliký problém. Je to byznys, ve kterém je jeden kamarádíček, vedle druhého, který je zrovna majitelem obří firmičky, která vyrábí produkty, z palmového oleje, díky kterému se vypálí snad všechny současné, zbylé pralesy. Tohle je bohužel realita, se kterou jednotlivci moc nezmůžou. Muselo by se stát něco velkého, něco od základu. Všichni to ví, všichni to vidí, a přesto málokomu, to není ukradené. Co se týká tohoto dokumentu, jeho zpracování Vás neoslní, i tak lze říci, že je natočen celkem profesionálně. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Jako dokument dost zbytečná záležitost. Je smutné, že musíme stále dokola lidem vysvětlovat, že život v přebytku není dlouhodobě udržitelný, ale ušlechtilé poselství nedělá rázem dobrý film. To nejzajímavější na Je s námi konec? je ta masivní, dream-team hudební kolaborace. Sakra, podívejte se kdo je v titulcích za položkou "Original music by:". Rozhodně chci více než jednu závěrečnou, titulkovou skladbu. 35 % ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(167/2017) / V rámci dokumentárnej tvorby nijak zvlášť film neohromí, trošičku možno pripomína Before the Flood skoršie Moorove veci. Čo je tu dôležitejšie je "message" filmu a s Capriom či bez, je takýto dokument viac ako potrebný. Nemyslím, že niečo zásadné zmení, ale aspoň podáva (smutné) svedectvo o dobe post-faktuálnej, len tak pre pripomenutie, a odkaz do budúcna, že sme o tom všetkom vlastne vedeli. (7/10) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Otázkou je, zda dokážeme včas změnit směr." DiCaprio si zaslouží vážně obrovitánskou pochvalu za svou angažovanost a díky masovému šíření tohoto dokumentu se možná zvýší povědomí o problémech sužujících naši planetu, ale řešení celé situace (tedy způsob, JAK směr změnit) tvůrci příliš nenaznačili... ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

90% ... Hlavne vďaka obsahu, ktorý vo mne významne zarezonoval. Ľudia sa naozaj musia spamätať a prestať popierať klimatické zmeny, len kvôli ziskom od korporátov, ktoré robia všetko preto aby túto skutočnosť zahmlili. Už teraz je neskoro, no ešte stále je to zvrátiteľné, ak ľudstvo začne spoločne konať. Parížska dohoda je veľký úspech, no je nutné aby sa skutočne pretavila do praxe, aby neostala len na papieri. Mysli globálne, konaj lokálne! Začni teraz! Podieľaj sa na záchrane našej planéty, ak ti záleží na tvojom živote a živote ďalších (aj tvojich) generácií. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětový rozsah premiéry dokumentu nemá ve filmovém průmyslu obdoby, vysílal se i na zhruba 250 univerzitách po celém světě, dostal se i do programu filmového festivalu v Torontu a v Londýně, k dispozici bude i pro církevní instituce a kostely. (Duoscop)
  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)
  • V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun Leonarda DiCapria poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama