Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nesúhlasím úplne so všetkým, čo tu bolo povedané (téma Čína), ale ide rozhodne ide o jedno z najdôležitejších diel tejto doby, a bolo by úplne nezmyselné špárať sa v detailoch. To máte ako s Grétkou, keď desaťtisíce dospelých ľudí hejtujú pätnásťročnú autistku, ktorá keby sa aj náhodou mýlila, tak svet bude prinajhoršom trochu viac eko. Klimatické zmeny sú fakt a kto tomu neverí je slepý, alebo idiot. Alebo oboje. Ohodnotiť to moc neviem, tak asi za 4*? ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Český překlad názvu je vlastně mnohem blíže celkovému vyznění filmu. Je to klasická věc od National Geografic - hodně působivých obrázků a informací málo - alespoň pokud máte v dané problematice nějaký elementární přehled. Tomu, kdo viděl třeba Goreovu Nepříjemnou pravdu (jakkoli lehce manipulativní), bude Before the Flood připadat jako vlažnej čaj. DiCapriovi věřím jeho zápal, ale ve své roli působí jako školáček, který se pořád ptá, jestli červená je opravdu červená. Což působí trochu hloupě, ale filmu to slouží k dobru, protože - jak se domnívám - jeho smyslem není ani tak do hloubky informovat, jako spíš alarmovat většinovou veřejnost, která na tématu dosud neměla žádný zájem. Poslat zkrátka emotivní zprávu, že (slovy Dylana Morana) "jsme jediný živočišný druh, který planeta posílá soustavně (a oprávněně) do hajzlu". ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Je! A je vidno, že si to uvedomuje aj Leo, ktorý vo väčšine prípadov len počúva špičky vo svojich odboroch, ako vysvetľujú jednotlivé aspekty. Oceňujem ho, pretože vďaka nemu do tejto problematiky nazrie omnoho viac ľudí. Škoda, že dokument nešiel ešte ďalej, ale naopak sa snaží vzbudiť iskierku nádeje. A tá nie je. Napadá mi verš z jednej piesne od Guns N´Roses, "ain't it fun when you know that you gonna die young". ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stojíme u velkého bytového domu. Po fasádě teče při deštích voda, chybí pořádná rýna. Ostatní dumají, jak a kam ji ve špatně řešeném místě instalovat. Všechno odkývám. Hovno tomu totiž rozumím. Zhruba tak nějak na mě Leonardo DiCaprio působil. Určitě má k otázce klimatických změn co říct, ale pořád to působí tak trochu uměle. Navíc právě neohleduplný přístup Američanů dělá do světa sakra velkou díru. Nicméně on nemá komu, co dokazovat, takže nakonec beru. Věda má svou pozici, ale politika a byznys jsou silnější. V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun uznávaného herce poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. Leo se do toho zřejmě položil, nicméně jde spíš o subjektivní pohled na problematiku než o nějaký plnohodnotný dokument. Ale proč ne, třeba oslovení tupých mas slavným hercem alespoň u některých méně natvrdlých zabere. Je fajn, že na některé strašáky se dívá z vícero úhlů. Ne náhodou načasováno před volbou nového prezidenta Spojených států amerických. Natočeno poutavě. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Předem budu mluvit o rádoby ekolozích v komentářích. Já rozhodně taky nebudu hodnotit naši situaci na toto téma, protože tomu nerozumím, ale po tomto filmu tomu právě rozumím. Jde mi o to, že všichni dělají jakože znají skutečnou pravdu a chápou jak je naše situace ve skutečnosti v pořádku. Nevím. Buď filmu dali "odpad!" s tím, že to ani neviděli a nebo při tom honili a koukali v druhém okně na porno. "odpad!" a nebo podobné ohodnocení může dle mého dát jen ignorant a nebo někdo, kdo jen z principu nemá rád Lea. Takže v každém případě buran. Proč? Protože za prvé: tenhle film je neuvěřitelně kvalitně natočen. Hned první scéna, kde Leo vypráví o Boschově obrazu mne vtáhla a tak to bylo i celý film. Obrazová a scenáristická stránka věci je podaná dokonale. I lépe než u normálních hraných filmů. No a za druhé: ten film plní veškeré požadavky k tomu, aby to byl dobrý dokument. Informace jsou podány jednoduše a srozumitelně. I já bych kupříkladu celý onen problém pochopil a dokázal o tom sám mluvit celé hodiny. Samozřejmě pak záleží na člověku, pokud ho film nějak oslovil výjimečně, ale mne ano. Po tomto filmu mám chuť chránit životní prostředí a chci svět zachránit. Jen je škoda, že nám ve filmu nějak přímo ani neřeknou jak. Krom toho, že by jsme měli omezit kravské maso. Navíc je film pro mne lahůdka už kvůli práci mých oblíbenců a to Reznora a Rosse, kteří i s písní A Minute to Breathe odvedli úžasnou práci. Taky tu nejde jen o globální oteplování, ale i o rozkrývání korupce velkých společností s fosilními palivy pro americkou politiku. Tenhle film není špatný. Rozhodně ne. Ten kdo by řekl, že je, tak podle mne nechápe závažnost problému. Jinak nevidím jiný relevantní důvod. Jeden z nejlepších dokumentů vůbec. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra dokumentu byla záměrně načasována tak, aby rozproudila debatu na téma klimatických změn ještě před volbou 45. prezidenta Spojených států amerických. (Duoscop)
  • „Změna klimatu je největší hrozbou pro budoucnost naší společnosti a v nastávajících volbách to pro voliče musí být hlavní téma. Dali jsme si s Fisherem Stevensem za cíl vyrobit tento film, abychom vzdělávali lidi po celém světě o aktuálních problémech týkajících se změn klimat a abychom je inspirovali k tomu, aby se stali součástí řešení těchto problémů,“ prohlásil Leonardo DiCaprio. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama