Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

John Hughes je pravdepodobne reziser s nejvetsim citem pro 80's hudbu, v podstate jakykoliv jeho film pustite, muzete se spolehnout, ze do vas bude pumpovat ty nejvytucnenejsi 80's tony, je uplne jedno jestli se jedna o jeho typicke stredoskolske 80's party typu The Breakfast Club, nebo jen o Stevea Martina, ktery se snazi v NY sehnat taxika jako v tomto filmu, o svou 80's syntezatorovou davku se u filmu Johna Highese rozhodne bat nemusite. 6/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi jedna z najlepších road trip komédií, ktoré som mal možnosť vidieť. Steve Martin je vynikajúci v tomto filme a absolútne brilantne zachytáva uvrčaného chlapa, ktorý sa chce dostať domov a všetko naokolo mu v tom bráni. A potom je tu John Candy, ktorý je podľa môjho názoru opäť, ako vždy, absolútne vynikajúci. Kedykoľvek mám na očiach jeho postavu, tak sa buď smejem na jeho komédií, alebo prežívam každý moment, ktorý má byť seriózny. Kiežby sme ešte mohli jeho talent vidieť aj dnes a neprišli by sme pred toľkými rokmi o tak výnimočný talent, ale v živote to bohužiaľ tak chodí. Baví ma komédia, hlášky a momentky z tohto filmu sú skvelé, všetko do seba skvele zapadne, je to vynikajúco napísané, vynikajúco odohrané... ak chcete mať sviatočnú komédiu, tak toto je skvelá voľba. Čeknite si to. Hodnotenie: A ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Je to milý a pohodový film, o tom žádná, s hřejivým koncem, ale přece jen... Na vlak se skoro nedostalo, ten je uťat po asi dvou minutách, a jinak je to celé sled tak neuvěřitelných náhod a smůly, že ani na komedii už se mi to nechce brát. Martin i Candy hrají svůj standard (což je pořád nadprůměr, ne že bych si stěžoval), ale stejně mi přijde, že často scénář vaří z vody a mnohé situace mohly být daleko promyšlenější a údernější. Přijde mi, že potenciál se zde nabízel daleko větší, než nám rutinér rodinné zábavy John Hughes nakonec poskytl, a že šlo jak víc přitlačit na pilu v těch mezilidských vztazích, tak i na sled těch historek, aby to mělo šťávu. Ale jak říkám, není to špatný film, je pohodový a potěší, ale přece jen mám pocit nedořečeného a často jen naznačeného. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Neal Page (Steve Martin) nechce nic jiného, než strávit svátky se svojí rodinou. Bohužel pracovní vytížení mu znemožní vyrazit za rodinou dříve, než posledním možným letadlem - a tak, když je letadlo díky nepřízni počasí odkloněno kamsi do Wichity, nezbývá než nasadit všechny síly (a všechny možné dopravní prostředky), aby se dostal domů včas. Vše komplikuje podivný spolucestující, Del Griffith (John Candy), který i přes veškerou snahu Nealovi pomoci, oba dva častěji dostane do průšvihu ... Tato komedie je typický představitelem komedií konce devadesátých let - směle se může řadit k Murphyovkám (Záměna, Cesta do Ameriky), Kokosům ve sněhu a podobným. Ani Letadla, vlaky a automobily z této řady nikterak nevybočují - divák se docela dobře pobaví, ale že bych úplně nadskakoval nadšením, to zase ne. Oba hlavní herečtí představitelé podávají herecký výkon odpovídající typu filmu, sice mi dlouho trvalo, než jsem si zvykl na tmavovlasého Johna Candyho, ale pak mi skvěle do své role sednul. 3.5* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Lietadlom, vlakom, autom... sú jedným z tých vzácnych filmov, ktoré dokážu skĺbiť poburujúcu komédiu a ľahkú drámu takým spôsobom, že nás neodpudzuje ani neuráža jeho jednoduchosť a občasné chrapúnstvo. Je to jemná filmová lahôdka, ktorá od diváka veľa nevyžaduje, no veľa vracia, či už ide o humor, alebo dobrý pocit. 8/10 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně na letišti ve Wichitě, když zaměstnanec aerolinky oznamuje, že let byl zrušen, můžeme za ním na tabuli vidět cílovou destinaci „nikam". (10milda)
  • Oblíbený film Stevea Martina. (D3VIL)

Reklama

Reklama