Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná hororová parodie Scary Movie se vrací zpět. Po bratrech Wayansových se režie ujala legenda bláznivých komedií David Zucker (Bláznivá střela, Bláznivá střela 2, Připoutejte se, prosím!). V tomto díle (parodující především kultovní horor Kruh a slavný Matrix) musí Cindy prozkoumat tajemné kruhy v obilí a ještě tajemnější videokazety. Při svém pátrání se setkává s tajemným Orpheem, který ji vysvětlí, že ona je vyvolená a musí pomoci prezidentovi překazit invazi mimozemšťanů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (582)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $48miliónovTržby USA $110,003,217Tržby Celosvetovo $220,673,217║ Tak ako je to vo svojej "tupej" podstate praštené, tak to je zábavné, nie je to samozrejme žiadna veľká komediálna výhra ale nájdu sa tam nejaké úlety čo slušne pobavia. Pre mňa najlepší diel z paródie Scary Movie. Pobaví aj alternatívny koniec, Hulk vs. mimozemštany. /60%/ ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Po delší době nadprůměrná parodie s lehkým závanem staré školy, ale bohužel i pár klasickými Wyansovskými vtípky (snad Zuckerova úcta k předchůdcům?). Scénář přes svou příběhovou prázdnotu kvete skvěle okoukanými a do absurdna dovedenými nejprofláklejšími filmovými momenty posledního roku (pokud přemýšlíte, jak lze skloubit příběh Kruhu a Znamení, budete překvapeni) a Anna Faris i napotřetí naprosto "jede" ;). Je celkem citelně znát, jak moc se Zucker veze na moderní popkulturní vlně a podléhá více pokleslým záchvěvům, než by bylo na režiséra jeho formátu záhodno. Má zjevně dojem, že už starého dobrého Mr. Parody minulých let tolik nepotřebujeme. Jaká škoda... ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli si tahle záležitost může říkal movie, ale scary to rozhodně bylo. Bál jsem se, že toto martýrium uměle poslepovaného sledu vtipů, které jsou zřejmě tvořeny podle bestsellorvé příručky pro scénáristy "Jak správně a řachácky po americku parodovat", nikdy neskončí. Ale skončilo, v mém případě už po půl hodině. Naštěstí jsem se přeci jen párkrát (nevýrazně) zasmál, proto *. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Právě třetí díl je tím nejsvětlejším místem v celé Scary Movie sérii, protože si vzal na mušku perfektní horory jako Kruh, Znamení či Ti druzí. Úvodní scéna s pitomými blondýnami, slovní přestřelky o krysách, myších a zombících či potrhlý prezident a vskutku vtipná "Samara" - a ještě by se dalo najít více skvělých scén a charakterů (např. Vědma). V rámci všech parodií posledních let jde o jeden z nejlepších počinů svého žánru. Zkrátka (zatím) všechny liché díly byly perfektní, takže stačí jen doufat, že pokud bude SM5, tak to dopadne stejně dobře. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Po odporně ubohé dvojce se naštěstí chytl třetího dílu dílu jiný tým a to ne ledajaký. Takže je jasné, že očekávání byla veliká, jenže všechna sláva polní tráva a časy Bláznivých střel a Žhavých výstrřelů jsou nenávratně pryč a nepomůže tomu ani účast obou hlavních aktérů – Leslie Nielsena a Charlieho Sheena. Samozřejmě, vedle druhého dílu Scary movie je tohle ale perla, vedle Výstřelů a Střel je to vtipné asi tak, jako když umře pes. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (33)

  • Cameo: Tom Kenny (nie je uvedený v titulkoch) nahovoril hlas mimozemšťanov. (rador)
  • Severoamerické tržby byly 110 milionů amerických dolarů, celosvětové pak 220,7 mil. (NIRO)

Související novinky

Lak na vlasy podruhé

Lak na vlasy podruhé

04.03.2006

Pláč diváků po zhlédnutí rádoby komedie Ochránce ještě nestačil ani utichnout a režisér Adam Shankman už nám chystá další nadílku. Dostal totiž od New Line Cinemy nabídku režírovat remake… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno