Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Partana, kmotřenec mafiánského vůdce, je nájemný vrah, který je zvyklý "odstraňovat všechny potíže rodiny Prizziů". Na rodinné svatbě se zamiluje do krásné Irene. Krátce poté dostane Charlie za úkol zlikvidovat pokladníka Maxe Hellera, který zpronevěřil mafiánské rodině Prizziů více než 700 000 dolarů. Zastřelí ho v garáži jeho domu a pak čeká na paní Hellerovou. Překvapeně zjistí, že je to Irene, která ho přesvědčí, aby ji nezabíjel. Charlie však musí najít chybějící peníze. Idylka zamilovaného muže skončí ve chvíli, když zjistí, že Irene, se kterou se oženil, je jeho kolegyní z branže. A když mají později zabít jeden druhého, je to už hotová manželská krize... (TV Nova)

(více)

Recenze (172)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné překvapení. Nikdy jsem o tomto filmu neslyšel. Až toto velmi sympatické obsazení mě k filmu přivedlo. A fakt jsem nelitoval. Moc hezká gangsterka!! Parádně natočená a ústřední dvojice fakt nemá chybu. I oscarová A. Huston byla výborná. Fakt parádní podívaná. Doporučuji všem! Jediné mínus celého filmu a já to pořád cítím.... Kdyby se do filmu nedala ta scéna, kdy SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ... kdy ji trefí, bylo by to dokonalé. Ale tento záběr to celé zkazil. Jinak ale dokonalost! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson, Richard Condon, mafiánské prostředí, černý humor - "papírově" film, ze kterého bych měl být nadšený, ale ne, nesednul mi. Teprve po uspávací první hodině přicházejí zajímavá odhalení, z nichž ovšem není vytěženo moc zajímavých scén. Všechno se to prostě tak nějak semele a film skončí stejně planě jako začal. Únavné (což bylo nejspíš i natáčení pro zesláblého Hustona). 60% ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Mám pochybnosti o žánrovém zařazení tohoto snímku. Komedie, no nevím nevím, já se moc nenasmál. Jako gangsterka to nebylo vůbec špatné a sedí to k filmu rozhodně nejvíc. Jenže v tomto žánru bylo natočeno dost lepších filmů. Začátek byl trochu moc utahaný, seznámení hlavního dua nepřirozené, i některé jejich dialogy z počátku filmu byly příliš vyumělkované. Celkově byl příběh až moc postaven na náhodě (mělo to asi působit komicky, ale spíše mi to kazilo dojem), a bylo tam několik nelogických zvratů v chování postav. Jack Nicholson nepochybně předvedl lepší výkony, na Kathleen Turner se docela hezky kouká, ale její herectví mě zatím nikde úplně nepřesvedčilo, Anjelica Huston oceněná Oscarem hrála asi skutečně dobře, ale byla mi naprosto nesympatická (zjevem i chováním). Nejvíc mi tak seděl starý Don Corrado Prizzi (William, Hickey), pasáže s ním patřily k těm nejlepším ve filmu. Tři a půl hvězdy, ale na čtyři mi tam vadilo až moc věcí. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Poněkud netradiční gangsterka s Jackem Nicholsonem. Ten hraje člena mafiánské rodiny, který dělá, co se mu řekne. Vše se změní ve chvíli, kdy potká Irene. Ta kupodivu taky nemá problém si zašpinit ruce, a proto jim to klape. Pak je ale doženou hříchy z minulosti a oba čelí před nepříjemnou volbou mezi rodinou a svým partnerem. Líbily se mi některé zvraty, které byly docela nečekané. Prostředí mafie je dost drsné a Kathleen Turner to tu vážně sekne. "Rodina má přednost." ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Cosa Nostra. Hříčka hříšků. Padla kosa na kámen. Má dcero, můj synu. Za cenu klidu u domácího krbu. Za vyšší stupínek v hierarchii klanu. Plať za lásky part. Partem pro svého manžela/svoji manželku. "Hustá" záškodnice v zastoupení Anjelica Huston pokyn dává. Mr.& Mrs. Partanna, jděte si po krku. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Gangsterstý snímek měl velký úspěch a vyhrál po celém světě celkem 29 cen, přičemž byl na další 15 nominován. (Terva)
  • John Huston sa v roku 1985 stal vďaka snímke Česť rodiny Prizziovcov najstarším človekom na svete, ktorého film bol nominovaný na Oscara. Stalo sa tak, keď mal presne 79 rokov a 184 dní. (Hamaradža)
  • Dítě představující Charleyho Partannu v úvodní scéně v porodnici by mělo být novorozenec. Že je dítě starší je zřejmé nejen z jeho pohybů, ale i podle toho, že samo drží hlavičku, čehož novorozenec schopen není. (Jezinka.Jezinka)

Reklama

Reklama