Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Partana, kmotřenec mafiánského vůdce, je nájemný vrah, který je zvyklý "odstraňovat všechny potíže rodiny Prizziů". Na rodinné svatbě se zamiluje do krásné Irene. Krátce poté dostane Charlie za úkol zlikvidovat pokladníka Maxe Hellera, který zpronevěřil mafiánské rodině Prizziů více než 700 000 dolarů. Zastřelí ho v garáži jeho domu a pak čeká na paní Hellerovou. Překvapeně zjistí, že je to Irene, která ho přesvědčí, aby ji nezabíjel. Charlie však musí najít chybějící peníze. Idylka zamilovaného muže skončí ve chvíli, když zjistí, že Irene, se kterou se oženil, je jeho kolegyní z branže. A když mají později zabít jeden druhého, je to už hotová manželská krize... (TV Nova)

(více)

Recenze (172)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hustonova odpoved na Coppolovho Kmotra - tak s tym suhlasim, Branda ani De Nira sa zohnat sice nepodarilo, ale aspon ze Jack Nicholson /Prelet nad Kukaccim Hnizdem, Posledni Eskorta, Osviceni/ sa tu zjavil. Film pojednava o mafianskej rodine, kde si ale kazdy clen kope sam za seba. Dialogy su namakane, herecke vykony na urovni, Huston aj na 80 -ku bol stale schopny reziser : 70 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Taťka John, slušný vypravěč, za kamerou, jeho dcera Anjelica excelující před ní, zanedlouho si odnášející Oscara za vedlejší roli. Sarkastický gangsterský příběh těží ze solidního scénáře podle románové předlohy a hereckých výkonů. Výborný je také kmotřenec mafiánského bosse Jack Nicholson, kombinující chlapíka s dlouhým vedením a toho se záchvaty vzteku, nebo Kathleen Turner, která dokazuje, že si troufá na široké spektrum rolí. Její profesionální vražedkyně, jejíž profese se dostane do nepříjemného rozporu s osobními vztahy, je znovu velmi slušná. Stejně jako kamera Andrzeje Bartkowiaka. Filmy o mafii se vrátily v poměrně velkém stylu, a žlutá saka a tmavé roláky, antihrdinové i cynická režisérská ruka Johna Hustona staví tenhle konkrétní docela vysoko. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Tato odlehcena (az karikatursky podana) gangsterka mi moc nesedla, podle me postrada atmosferu podobnych filmu stejneho zanru. Dej je zbytecne roztahany. Herecke obsazeni a jejich vykony stoji za zhlednuti. Klobouk dolu pred Johnem Hustonem, ktery temer v osmdesati letech dokazal rezirovat tento, urcite ne spatny film, natocil ale radu lepsich snimku. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Komedie? Ale kdeže. Spíš mafiánská hříčka, ve které se z husta intrikuje. Souboj různých zájmů, jako jsou boj o život, o místo v rodině, o lásku, o peníze...nebo právě o čest. Uprostřed toho je Charlie a žena, do které se zamiluje. Nutno dodat, že rychlostí a způsobem, který byl asi jedinou směšností. Všechny ty pletichy byly ale přehledné, dávaly smysl a do poslední chvíle nebylo zřejmé, jak to dopadne. Potud tedy spokojenost, ale ta skoro divadelní odlehčenost mi tentokrát moc nesedla, byl bych raději za čisté drama, nebo naopak víc humoru. Nedávno jsem viděl Přeber si to...tam to bylo podobné, ale humoru bylo o chlup víc. Přesto bych lépe hodnotil, spíš tento film. Scénář je chytřejší. Za mě hodnocení, tak 77% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Česť rodiny Prizziov znamená v preklade česť pokrvnej rodiny Prizziov. To si mal uvedomiť skôr aj mafoš s ksichtom Jacka Nicolsona. Možno by si včas urobil dieťa. Možno by to aj tak nič neznamenalo, pretože kšefty budú v mafii aj tak na prvom mieste a tá rodinná česť by aj tak išla stranou, nejaká výhovorka by sa našla. John Houston na konci svojej kariéry v top forme. William Hickey je najodpudivejší mafián v histórii. Keď sedí v teplákoch na tom červenom kresle....brrrrr ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Dítě představující Charleyho Partannu v úvodní scéně v porodnici by mělo být novorozenec. Že je dítě starší je zřejmé nejen z jeho pohybů, ale i podle toho, že samo drží hlavičku, čehož novorozenec schopen není. (Jezinka.Jezinka)
  • Gangsterstý snímek měl velký úspěch a vyhrál po celém světě celkem 29 cen, přičemž byl na další 15 nominován. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno