Reklama

Reklama

Film (Ne)obyčejný kluk, natočený na motivy bestselleru deníku New York Times, vypráví fascinující a dojemný příběh Augusta Pullmana. Ve chvíli, kdy August, který se narodil s vadou obličeje, která mu dosud bránila navštěvovat běžnou školu, nastupuje do páté třídy místní školy, stává se tím nejméně pravděpodobným hrdinou. S tím, jak se jeho rodina, noví spolužáci a širší komunita snaží nalézt v sobě soucit a přijmout ho, Auggieho mimořádný osud je všechny spojí a dokáže, že nelze prostě zapadnout, když se už od narození lišíte. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (340)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Wonder je vlastně prototyp dokonalého dramatu. Kvalitní obsazení, příběh a příjemné poselství o rodinné lásce, krutosti i přátelství malých dětí a o tom, jaké je to být odlišný. Chytí za srdce, pobaví, rozbrečí i zaujme, co víc chtít. Ačkoliv vlastně vcelku obyčejné a ničím vyčnívající či extravagantní, výsledek dokáže pohladit po duši. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“PROČ JSEM TAK OŠKLIVÝ…“ /// Tak určitě je to dojemný. A nemůže za to jen ten kluk, kterej se narodil proto, aby vyčníval. Určitě je to poučný. A můžou za to všichni, kteří se pohybujou kolem Augusta. Vono to totiž není vo tom, vyhodit takovýhle dítě na mráz s vostatníma parchantka a říct – vrať se večer. Tohle je vo vobětavosti. Vlastní. Taky (a to hodně!) je to vo dětech. O jejich pocitech, vo tom, proč se někdy chovaj tak jak se chovaj a je to hodně zajímavý a fajn vyprávění. A hodně dojemný. Takovej skrytej útok na city. Není prvoplánovanej (ale je… já kurva vím!), protože vychází ze života. Různejch životů! Taky je to strašně moc o přátelství. Ale hlavně – jestli jsem to neříkal – je to dojemný! (KUREVSKY!) Tenhle film vznikl proto, aby si toho všeho svět všimnul. Šíří totiž převážně štěstí. A to je doufám nakažlivý. Jestli jo, tak budete bulet jak jelimani! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2012 napsal R.J. Palacio, neznám. 2.) Všichni mi říkaj, že na prej vzhledu nezáleží (to je jak s tou velikostí…). 3.) Zjistím, že skuteční kamarádi se nehledaj snadno (ale že fakt existujou). 4.) Thx za titule „JustMeeKatie“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Ale nemohu se zbavit dojmu, že se mně za každou cenu snažili podbízet kartony papírových kapesníčků. Jinak ten klučina hrál přirozeně a já osobně bych to pouštěla ve školách jako povinný film, protože děti s tělesnou a jinou vizuální odlišností nebo vadou u jiných se setkávají často a mnohdy neví, jak se mají zachovat. ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Tohle si dnes ode mě 5 hvězd zaslouží. Ne nijak závratných, ale zasloužených určitě, už kvůli konci u kterého jsem si pobrečel ( no jo, tak jsem cíťa). Moc mile mě překvapili Julia Roberts a Owen Wilson, kteří zahráli rodiče perfektně. Hlavní hrdina Jacob Tremblay má před sebou určitě skvělou hereckou kariéru, což sme mohli vidět i ve filmu Room. Příběh samozřejmě silný a emotivní, ale naštěstí nijak nucený jak to u amerických filmů často bývá. No jo, děti umí být pěkně zlé co si budeme povídat, ale konec dobrý všechno dobré. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Ve svém žánru naprostá paráda. Možná jen místy lehce přitaženo za vlasy (ale mohlo by to být daleko horší), nicméně jinak feel-good bomba, která je tak pozitivní, že snad každému musí zákonitě zpříjemnit den (nebo teda už nevím, co jinýho by to mělo být:)). Každopádně i filmařsky je to podle mě velmi dobře ukočírováno. Stephen Chbosky po The Perks of Being a Wallflower opět překvapil a evidentně ví, jak pracovat s herci a neudělat už z dost sentimentálního námětu lacinej kýč. Moc mě bavil i neprvoplánový styl vyprávění - člověk by si řekl, že budou pokračovat ve vyprávění rodiče a ono prd. Zároveň se mi opravdu většina věcí ze snímku zdála celkem dost blízká realitě. Především postava ségry mi přišla skvěle ztvárněná (což tu docela málo zaznívá). Jinak samozřejmě obecně sympatické herecké výkony. Byl jsem prostě nadšenej. Hádám, že i knižní předloha by mohla být dost čtivá, určitě ji zvážím. Tak či tak mohu film rozhodně doporučit... a to snad úplně všem! :) ()

Galerie (156)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se od 18. července do 13. září 2016 ve Vancouveru (Kanada) a v New Yorku (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama