Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Torkild, vodca gangu kodaňských zlodejíčkov, túži uskutočniť  svoj posledný zločin, ktorý mu zaistí bezstarostný život v cudzine. Stretne ho šťastie v podobe Muža z Fara, bezcitného kriminálnika, ktorý ho najme spolu s tromi kumpánmi, aby ukradli vrece so štyrmi miliónmi dánskych korún. Štvorlístok sa rozhodne utiecť do Barcelony. Cestou sa im však rozbije auto, pričom objavia opustený dom, ktorý býval reštauráciou.  Tak sa im ponúkne  šanca vybudovať si rodinný život, ktorý im vždy chýbal... (Film Europe)

(více)

Recenze (244)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když se sevařani dobře vychrápou, tak uměj humorovat na všechny strany. Tady jsou všechny ty vtipný dialogy a absurdní scénky, tak krásně zakomponovaný do příběhu, že to člověku přijde jako úplně samozřejmý. Celej film je neskutečně dobrá mixerka všech možných žánrů, až se divím jak to všechno spolu může fungovat. Při těch vzpomínkových scénách hrála hudba, která mě vracela někam k filmům Sergia Leoneho, hlavně tedy k bijáku Tenkrát v Americe a měl jsem při nich i stejný pocit, tedy, že moje srdce si uspořádalo takovou privátní párty na oslavu vynálezu zvaný film, no a z této tiché soukromé srdcové párty šly tóny spokojenosti i do mé hlavičky a z mé hlavičky tu svou spokojenost milé rád přenáším do zdejšího hodnocení. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Buď je to gangsterka maskovaná za pohodovou a až meditativní životní přestavbu... nebo je to naopak? Čtyři kriminálníci z Kodaně bůhví proč otvírají hospodu někde na vesnici. Skvěle zahrané charaktery, s vysvětlovacím flashbackem do mladí dokonale dotváří omáčku k silné pointě, která i když je vylhaná, tak jí chcete věřit. Jensen dokáže příběhy konstruovat originálně, civilně a s vtipem. Hajný se samopalem v závěru válí. Co čumíš ty krávo? ()

Reklama

dezorz 

všechny recenze uživatele

nielen japonci a island maju vela spolocne, ako si to pri nezodnom popijani brendevinu vysvetlili 2 hlavne postavy fridrikssonovho filmu cold fever, ale vobec cela severska skandinavia. spriaznenost s prirodou, zadumcivost, moralnu flexibilnost, a hlavne nekonecnu melancholiu. a aj ked v nasej distribucii nie je vela severskych ani japonskych filmov, aj z tych par sa da vidiet velka podobost. pohodovost, pomalost, premyslenost, ci uz ide o kuchynske pribehy alebo o guy ritchieovsky zapletenu a smiesnu gagsterku ako su blikajuce svetla. ale aj tu, v zapletenosti a smiesnosti sa najde cas na premylsanie nad zmyslom zivota. preco nie, v gangsterke je na to najviac prilezistosti, najviac sa tam predsa zabija. :) mily film. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Pokud tohle byla komedie, tak pěkně černá, teda pokud vám připadají k smíchu rozstřílené veverky, krávy, lesní zvířátka a lidi. Jinak to byla ovšem parádní exkurze do dánsko-švédské kinematografie, s níž se běžně moc nesetkávám. Pohled na čtveřici zpočátku nesympatických ňoumů, kteří zvořou na co sáhnou, se poté, co nahlédneme do jejich neutěšeného dětství, postupně mění, a v závěru jsou z nich celkem milí chlapíci, od nichž bych si nechala uvařit i oběd. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Já nevím, mně ten film příjde takový nevyrovnaný, protože se pohybuje mezi několika žánry, přičemž se nemůže rozhodnout, kterým vlastně je. Co se týče humoru; jak zde někteří píší, taky mi to vzdáleně připomínalo tarantinovský styl a ten šel bohužel několikrát úplně mimo mě (but on the other hand, několik cynických scén, hlášek k zasmání jsem si zde našel, hlavně prostřihy do mládí hlavních hrdinů se mi líbily). Konec byl tak nějak předvídatelný, ale alespoň během filmu se zde pár zvratů objevilo. No, za fakt, že jsem se u Blikajících světel nenudil a párkrát se od srdce zasmál, tak to budou lepší 3*. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama