Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Torkild, vodca gangu kodaňských zlodejíčkov, túži uskutočniť  svoj posledný zločin, ktorý mu zaistí bezstarostný život v cudzine. Stretne ho šťastie v podobe Muža z Fara, bezcitného kriminálnika, ktorý ho najme spolu s tromi kumpánmi, aby ukradli vrece so štyrmi miliónmi dánskych korún. Štvorlístok sa rozhodne utiecť do Barcelony. Cestou sa im však rozbije auto, pričom objavia opustený dom, ktorý býval reštauráciou.  Tak sa im ponúkne  šanca vybudovať si rodinný život, ktorý im vždy chýbal... (Film Europe)

(více)

Recenze (244)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nebyla to taková šaškárna jako třeba Jackpot (což jsem čekal), ale spíš zajímavá gangsterka, která byla jiná především tím, že to bylo vystavěné úplně jinak než většina běžných filmů. Severní Evropa prostě točit filmy umí a dokázala to už mnohokrát a ani Blikající světla nejsou výjimkou. Podruhé bych to už ale asi vidět nemusel. 75% ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Film, který výrazně vybočuje z řady nepřekvapivých a ničím neurážejících tuctových kriminálek (sorry, viděl jsem asi úplně jiný film než Mustafa :-)) Některé scény, neuvěřitelně dobře spojující zdánlivě nespojitelné, tedy brutalitu s humorem, jsou pro mě nadlouho nezapomenutelné (scéna s veverkou, flashback s otcem a jabloní a hlavně úžasná scénka gangsterů, vyfukujících vajíčka). Čtyři a půl hvězdičky. ()

Reklama

dezorz 

všechny recenze uživatele

nielen japonci a island maju vela spolocne, ako si to pri nezodnom popijani brendevinu vysvetlili 2 hlavne postavy fridrikssonovho filmu cold fever, ale vobec cela severska skandinavia. spriaznenost s prirodou, zadumcivost, moralnu flexibilnost, a hlavne nekonecnu melancholiu. a aj ked v nasej distribucii nie je vela severskych ani japonskych filmov, aj z tych par sa da vidiet velka podobost. pohodovost, pomalost, premyslenost, ci uz ide o kuchynske pribehy alebo o guy ritchieovsky zapletenu a smiesnu gagsterku ako su blikajuce svetla. ale aj tu, v zapletenosti a smiesnosti sa najde cas na premylsanie nad zmyslom zivota. preco nie, v gangsterke je na to najviac prilezistosti, najviac sa tam predsa zabija. :) mily film. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Kamarád mi o tomhle snímku s nadšením vyprávěl, že je ještě ulítlejší a ztřeštěnější než "V Číně jedí psy" (se kterým má mimochodem společné některé herecké protagonisty), takže jsem čekal něco trochu jiného, než co jsem nakonec dostal. Bizarností i humoru se v "Blikajících světlech" sice najde dost, ale jejich protipólem je trvale přítomný melancholický podtón a vážnější (i když ne tak úplně) retrospektivní rovina vyprávění, ze které se divák postupně dovídá o historii přátelství pojícího čtyři hlavní aktéry filmu. Tak či onak - další dánský film který určitě stojí za vidění. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Krehkosť Blikajúcich svetielok ma zakaždým zahreje pri srdci, scéna s vyfukovaním vajíčok spoľahlivo rozosmeje. Zásluha mikroskopicky presnej réžie, ktorá vedie diváka presne tam, kam potrebuje, bez toho, aby mal pocit, že je s ním manipulované. No a nápad s výletmi do dospievania hlavných hrdinov hraničí s genialitou. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama