Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Heroin je špatný sluha, ale ještě horší pán... Členové organizované skupiny, která pašuje heroin z Francie do Itálie, pošlou novou zásilku drogy oklikou přes Švédsko, NDR a Československo. V Praze ve Fibichově divadle se v té době chystá premiéra nového baletního představení. Situaci však zkomplikuje hrůzná událost: primabalerína Milada Havlová (K. Fialová) je ve své šatně nalezena mrtvá. Z pitvy a z prvních analýz vyplyne, že zemřela na předávkování heroinem. Vyšetřováním je pověřen kapitán Chrástek (M. Horníček), podle kterého nejde o nešťastnou náhodu, nýbrž o vraždu. Rozbíhá se tak vyšetřování, které odhalí nejen napjaté vztahy mezi členy baletního souboru, ale především mezinárodní zločineckou síť… (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

GIK 

všechny recenze uživatele

Pěkná detektivka. Asi to nejlepší, co jsem od Kachlíka zatím viděl. Atraktivní prostředí divadelního zákulisí a přímořského letoviska. Půvabné baletky. Atraktivní téma: DROGY. Námět vznikl asi takto: „Máme v Československu zatím málo drog. Co kdybychom trochu podnítili zájem veřejnosti?“ Obchod s drogami, státní podnik pak pod rouškou tajemných pašeráckých organizací zvýšenou poptávku rychle uspokojí. Zednářská symbolika: cca 50. minuta, Satoranský: merkel sign. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Všechen modernismus není k ničemu, když dílo samo mlčí." Tak to je hluboká myšlenka. Nicméně snímek by byl i bez ní světovej, protože se v něm mluví francouzsky i německy a je tam ohromující černobílej záběr na nudapláž. To bude asi ten modernismus. Tím ovšem ta světovost končí, protože autoři ani kriminalisti si s tím heroinem nevěděli moc rady. Nakonec z toho vypluli na povrch čtyři podezřelí a zbývalo čekat, na koho scénárista ukáže prstem. A kdo není úplně hluchej, tak hlas vraha stejně poznal z odposlechu, takže závěrečný odhalení cosi postrádalo. Že by překvapení? ()

Reklama

mfanta 

všechny recenze uživatele

40% - Tato ceska detektivka neni uplne bez zajimavosti, obcas tam zajiskri i naznak napeti, ale na druhou stranu je zde i spousta slabsich i vylozene slabych momentu (napriklad sceny s vdavkychtivou divkou a jeji matkou na Rujane). Hornicek je jako kriminalista zajimavy, nicmene jine role mu dle meho nazoru sedi. Matuskuv "gangster" je vcelku uverenihodny :-). ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Horníček jako kriminalista hrozný, Satoranský ještě horší. Detektivní námět bez nápadu a s důrazem na to, že všechno zlé pochází ze západu a naše socialistické zřízení navíc narušují tím, že k nám pašují drogy. Zajímavá je tam pouze postava pašeráka Orbignyho v podání Waldemara Matušky, ale má bohužel jen malou roli. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Všechen modernismus není k ničemu, když dílo samo mlčí." Tak nevím, ale skoro bych řekl, že veškerý "modernismus" téhle dost průměrné černobílé detektivky (v níž se až moc mluví) spočívá v tom, že se zde kromě češtiny mluví též francouzsky i německy a možná ještě v tom, že tu je kratičký záběr na nudapláž v NDR. V jinak dost zdlouhavém prologu, kde se francouzsky baví dva  drogový dealeři, je docela vtipná situace, kdy Waldemar Matuška (coby jeden z těch dealerů) nadává, že zpěvák z rádia "řve jako pavián", přičemž tím zpěvákem není nikdo jiný než sám Walda. To mě, musím říct, dost pobavilo. Možná víc, než samotná zápletka z baletního prostředí. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Orbigny (Waldemar Matuška) jezdí vozem Mercedes-Benz 220 z roku 1960. Pohřební Vůz je Škoda 1202 (Typ 981) z roku 1963 . (sator)
  • Filmovanie prebiehalo v Prahe a na ostrove Rujana vo vtedajšej Nemeckej demokratickej republike. (dyfur)
  • Divadelní scény se natáčely v divadle J. K. Tyla v Plzni za účasti místního baletního souboru. (sator)

Reklama

Reklama