Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horác (D. Matásek) byl hostem u svého dávného kamaráda Zdeňka (M. Finger), který žil v osamělém domě na břehu jezera společně se svou současnou manželkou (L. Zahradnická), ale i bývalou ženou (L. Vlasáková). Během návštěvy je Horác svědkem dvou podivných úmrtí. Protože se ale do žádných případů už nechce zaplétat, opouští krásné místo, aniž by si udělal na události jasný názor. Po dvou letech ho ale vlivem okolností přepadnou pochyby, zda jednal správně, a tak přichází za Vašátkem, aby spolu vnesli do případu jasno. Oba dojdou k názoru, že ve Zdeňkově domácnosti došlo k vraždě, a také odhalí pachatele. Zbývá ho už jen usvědčit… (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jak to před lety začalo – tak to i končí…Prozatím? U vody na rybách s pivkem v ruce…Preiss tu sice hrál spíše druhé housle jen coby pozorný posluchač, ale zbytek osazenstva si tentokrát poradil i bez něj. Zvláště pak trio Lenka Vlasáková, Lenka Zahradnická a Karel Heřmánek ml. Předvedli velmi dobré výkony, Matásek svůj standart a rovněž tak Martin Finger. Njn pekelný zamilovaný trojúhelník, několik nedorozumění, smrt (ne jedna) a pro klid duše i usvědčení nechtěného vraha…Škoda, že ta koupelnová scéna byla hodně rozostřená…. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nevím na kolik se filmaři drželi předlohy, takže buď oni nebo Hana Prošková nám na závěr předložili úplně to nejlepší. Mě se tahle kriminálka také líbila nejvíc. Jak svým vyprávěním, tak zápletkou samotnou, prostředím. A vlastně je i dobře, že je to konec neboť v nejlepším se končit má. Já jen dodám, že už to začínalo být trochu jako s tím opakovaným vtipem. Opět Horácův kamarád nebo známý a vražda kolem něj. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Konečně díl, ve kterém to mezi Horácem a Vašátkem zas trošku více "jiskří"... Nebýt dost useknutého konce, kdy se člověk vlastně nic nedozví o samotném Vašátkovu vyšetřování a či aspoň o důkazech, které byly použity před soudem, dám snad poprvé za celou tuto sérii i 5 hvězdiček. Vše kolem (viz třeba krásné záběry na okolní malebnou krajinu) bylo za mě hodně povedené. Rozhodně ale velmi zdařilé zakončení této celkově zajímavé detektivní série. Docela mě to naladilo, si od Proškové něco přečíst v "originálu".... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Žánr psychothrilleru na klasickém půdorysu soukromého zla. Podmanivé místo s měkkým světlem a přiléhavě vybrané lokace. Výborná kamera Davida Ployhara, která jednotnou melancholii příběhů rozrůzňuje podle nálad odlišných ročních období. Preiss coby pouhý posluchač až moc ustupuje ze scény. Ve finále shrnou řešení na rybách či u piva. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Unavený pokus o televizní detektivku mi připomněl, proč jsem před lety knihy tohoto žánru úplně přestal číst. Odehrávají se většinou v paralelním světě, který ten náš jen vzdáleně připomíná. Platí tam jiná logika i psychologie a nepravděpodobné náhody jsou tam na denním pořádku. Přimlouvám se za to, aby Vašátka nechali v důchodu a neexhumovali další případy ze zašlých knížek. Je to prostě nuda. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Chalupa u jezera se nachází na břehu Milčanského rybníka u Holan čp. 85, pod zříceninou hradu Vítkovec. Most se sochami je nedaleko u Dolanského rybníka. (rakovnik)
  • Fakulta, která je vidět na začátku filmu, je ve skutečnosti farmakologický ústav 1. LF UK na Pražském Albertově. (Winster)

Reklama

Reklama