Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Christian Gudegast ma ocividne rad Mannov Heat a tak sa rozhodol natocit film s rovnakym typom pribehu v ktorom sledujeme skupinku zlodejov, ktory sa chystaju na velku lupez tak aj skupinku policajtov, ktory im idu po krku. FIlm sa vo velkom venuje aj rodinnym vztahom vsetkych postav. Lenze postavy nie su vôbec zaujimave a tym padom vsetka ta bohata dejova omacka strasne nudi. Este Butlerov drsniacky policajt sa aspon zdialky akotak chyta na Pacinovu postavu v Heat, ale Pablo Schreiber ako vodca zlodejov je uplne nevyrazny a bez charizmy. Prestrelky tiez pripominaju Heat vyraznym zvukovym prejavom a snahou o realisticke pojatie. Ale su natocene totalne neprehladne. Vo velkych detailoch a cely cas som sa uplne stracal v tom kto kde vlastne v ktorej chvili stoji a po kom striela. Korunu trapnosti celemu filmu dodava zbytocna zaverecna sokujuca pointa. Jak keby to bez takych vycucanych zvratov uz neslo. Asi chceli byt tvorcovia aspon trochu originalny. Je mi luto, ze to dopadlo tak nefunkcne po kazdej stranke. Dalsi Heat by som s nadsenim prijal. Ale toto sa absolutne nechyta ani na Affleckov The Town. 4/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pefektní záležitost po dlouhé době! Gerard Butler zde hraje opět skvělého, drsného antihrdinu a myslím, že od Ctihodného občana neměl lepší roli ( Je škoda, že se tenhle borec věnuje komediím, tyhle filmy mu sedí!). Je zde skvělá banda zlodějů, všichni bývalí mariňáci, schopní, inteligentní, solidně vybavení, kteří mají v plánu přepadnout banku, kterou se nikomu vykrást ještě nikdy nepodařilo. Akce je zde sice méně, ale když na ní dojde, jsou to drsné přestřelky, které jsou perfektně ozvučené, působí drsně i reálně a hlavně strategicky. Butler mě svým výkonem bavil hodně a gangsterského fízla zahrál geniálně. Napínavé, skvěle natočené, dobře promyšlené s nečekaným zvratem v závěru a vrcholem je samozřejmě přepadení banky, kde se mi až zatajoval dech. Chlapácký film jak víno. 85% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Po úvodní loupeži která se zvrtne v masakr policejních složek je jasný, že to LAPD nenechá jenom tak a na stopě zločinců už je tým který si taky zrovna nebere servítky. Vede ho Butler který chlastá pivka, hulí cajga, vytrvale hláškuje a zvládne nasrat každýho koho potká. Do jistý míry tu registruji pokus o film typu Heat, ale je určitě minimálně o třídu slabší. Po úvodní svižné přestřelce se víc než hodinu kecá a zdlouhavě vyšetřuje. Jenom Gerard je těžce nad věcí a vyfuckuje klidně i lidi od FBI. Po druhé akci zločinců se z toho pro něj stává osobní záležitost kterou musí vyřešit za každou cenu. No co dodat je to Butlerova one man show pro jeho fanoušky. Film sám o sobě průměrný, občas se trochu vleče a finále je předvídatelné.55% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi bude velmi špatně hodnotit. Těšil jsem se na něj, dlouho jsem otálel, nakonec jsem se u něj příjemně bavil. Problém není úplně ve filmu, ale v přehlcenosti trhu. Gerard Butler je pro tyhle roli drsnýho chlapa jak stvořený. I příběh, ač má velmi dlouho stopáž, tak baví od začátku do konce. Hudební podkres v pořádku. A akční pasaže přehledné a dobře natočené. Vidíte, já říkal, že není lehké tento film hodnotit. Zkrátka v tom, o čem film vypráví a jak ho vypráví, tak to dělá velmi dobře. Problém nastane ve chvíli, kdy si uvědomím, že jsme tohle už jednou, dvakrát, mockrát viděl. Den of Thieves je super akční thriller, který sleduje policejní jednotku na stopě zlodějů peněz. Ovšem těchto variant jsem viděl již tolik, že ač mě film bavil, tak mě nezaujal natolik, abych si ho pustil opakovaně a nebo z něj byl nadšený. Líbil se mi, po filmařské stránce je to dobře odvedená práce. Pro mě ale stále nyní nadprůměr. V porovnání s odlehčenější popcornovou zábavou ve stylu Fast Five (2011) nebo naopak drsnější Triple 9 (2016), to v mých očích ztrácí. [Special Edition] (70 %) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na další variaci mého oblíbeného "Nelítostného souboje" jsem se docela těšil a přestože výsledek není takový, jak jsem čekal, akční klasice vyloženou ostudu nedělá. Již zmíněný film je připomenut hned na začátku, kdy dojde k přepadení transportu a film se po celou dobu pokouší o reálnější pojetí filmu o policajtech a zlodějích, ale ve výsledku se mu to daří pouze v tom minimu akčních scén, které nabízí. Zbytek filmu už kladné body nezískává, ať už se jedná o nevýrazný příběh, postavy bez špetky charizmatu (i Butler je pouze klasickou figurkou macho policajta) nebo přepálenou stopáž okusující dvě a půl hodiny. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Většinu kaskadérských kousků si herci odehráli sami, při jednom kousku si Pablo Schreiber málem zlomil krční obratle. (Fildas)
  • V úvode filmu je na obrazovke napísané, že v L.A. prebehne jedna lúpež každých 48 minút, čo je 2400 za rok, a že je Los Angeles hlavným mestom bankových lúpeží. Táto prezývka mestu prislúchala v 60. rokoch minulého storočia. A v roku 2016 prebehlo v celej Kalifornii "len" 462 bankových lúpeží. (Real Tom Hardy)
  • V čase okolo 2:04:00 Merrimen (Pablo Schreiber) dostřílí poslední zásobník z pistole, závěr mu zůstane zachycený na záchytu závěru, následně vyhodí prázdný zásobník a zjistí, že nemá žádný další na přebití. V dalším střihu vloží prázdný zásobník zpět do pistole, vypustí zpět závěr, tak aby zbraň vypadala nabitá a připravená ke střelbě. Toto není vzhledem ke konstrukci pistolí možné. Zbraně a zásobníky jsou konstruovány tak, aby prázdný zásobník posunul záchyt závěru, tím zablokuje závěr v zadní poloze a střelec vidí, že má prázdno. Pokud by chtěl docílit kýženého efektu, musel by nejdříve vypustit závěr a pak vložit prázdný zásobník. (Globus_Jirka)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno